Keresés

Részletes keresés

ye liang quan Creative Commons License 3 napja -1 1 1409740

"A férfi mindég is, az ősember barlangjában is fogyóeszköz volt szerintem is."

A férfiaknak tényleg nem igazán volt ennyire nyugis, jó életű időszaka, nagyon ritka manapság - szerencsére -, hogy háborúban vagy valami tényleg nehéz munkában kelljen meghalniuk, stb. Már sorkatonaság sincs, a munkahelyi balesetek is csökkenőben vannak, a várható élettartamuk egyre közelíti a nők várható élettartamát.

Előzmény: grchy (1409735)
Surci111 Creative Commons License 3 napja 0 0 1409739

Na de ez a biológiai része a dolognak, nem a gazdasági

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409734)
ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409738

"Jobban is vigyáz rájuk a társadalom, jobban óvja, védi őket a férfiakhoz képest"

Na erről szívesen hallanék, kifejted?

ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409737

"Attól függ, ki mire játszik"

Na látod.

Nem a vérvonalra vagy mire játszunk, hanem a holnapi élelemre, a nyári utazásra, stb.

Ennyi.

És a komparatív előny teória már el is illant.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409733)
ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409736

Vagyis nem tudsz mondani semmilyen számomra - vagy egy másik ember számára - is gazdaságinak nevezhető előnyt a nőknek ezzel kapcsolatban.

Azért nem érted a világot, mert kilogikáztál valamit, aminek nincs köze a valósághoz. És most értetlenül állsz azelőtt, hogy mennyi hülye nő mond nemet a "komparatív előnyére". Miért nem fekteti be a féléletnyi munkáját azért a csodálatos dologért, hogy a gyerekeik öröklik majd a világot... 

Valójában ezt a világot a nők (is) már megörökölték, anélkül, hogy befektettek volna bármit, szóval, ha ez a világ nyereség, akkor már megvan. És nem az a haszon, amikor továbbadnak valamit. :)

Valamikor régen írtam, hogy igaziból egy nő is kerülhet olyan jó egzisztenciális helyzetbe, mint egy férfi, csak teljesíteni kell azt a dolgot, amit egy férfi alapból tud: nemszülni gyereket.

Valójában jelenleg a gyerek nem vállalása (nem vállalás lehetősége) a komparatív előny. Abból ugyanis tényleg van gazdasági haszon. Ezt kell megértened, meg kell tanulnod különbséget tenni a gazdasági haszon és az érzelmi/meggyőződésbeli haszon közt, és megérted, mitől van ez a "fura korszak, amiben a nők nem gyerekvállalással akarnak foglalkozni".

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409733)
grchy Creative Commons License 3 napja 0 1 1409735

Ebben a szerepben értékesebbé válnak a társadalom számára mint a férfiak Jobban is vigyáz rájuk a társadalom, jobban óvja, védi őket a férfiakhoz képest, hiszen befektetésük összessége egyben társadalmi befektetés is. 

A férfi mindég is, az ősember barlangjában is fogyóeszköz volt szerintem is.

ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 3 napja 0 3 1409734

Mint előző hozzászólásomban írtam, a nő már születésekor hatalmas befektetést tesz a születendő gyerekért. Teste, lelke igyekszik kiszolgálni a gyereket. Nagyon sok alternatív hasznot beáldoz, hogy kihordhassa a gyerekeket.

Ezen kívül, mivel a gyerek kihordása elég sok időbe kerül, ezért a szaporulatot a nők létszáma határozza meg elsősorban.

Ennek megfelelően az üzletből a haszna is nagyobb, az a biztonság, hogy a megszületett gyerek az övé. 

Ebben a szerepben értékesebbé válnak a társadalom számára mint a férfiak Jobban is vigyáz rájuk a társadalom, jobban óvja, védi őket a férfiakhoz képest, hiszen befektetésük összessége egyben társadalmi befektetés is. (Nem azért mert testileg gyengébbek. Ha csak gyengébbek lennének, már régen eltaposták volna őket.)

A férfiakat rendszeresen megtizedelték a háborúk, de a népesség mindig helyreállt, ha a nők megmaradtak. Ha a nőket tizedelné meg valami, abból sokkal nehezebben jönnénk ki.

Ha egy társadalom fent akarja tartani magát, és általában akarja, akkor a szaporulat szűk keresztmetszete a nő a nagyon hosszú gyerek kihordási idő miatt, tehát értékesebb, mint a férfi. Ennek megfelelően mindent megtesznek, hogy a nőknek kedvezzenek. Itt a komparatív előny, az egyéb területeken sokkal teljesítőképesebb férfiakhoz képest.

Előzmény: ye liang quan (1409732)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 3 napja 0 3 1409733

Természetesen elég lenne, sőt. Attól függ, ki mire játszik. Evolúciós szempontból nyerő stratégia.

Evolúciós szempontból egészen furcsa stratégiák lehetnek működőképesek, ha a körülmények furcsák.

Olvastam egyszer egy angol férfiról akinek kb. 24 évesen már 22 gyereke volt különböző nőktől, kettőtől 2-2 is.

Szépen élősködtek a szociális rendszeren, mert a férfi jövedelme természetesen kevés lett volna a normális eltartásukhoz. A féfi komparatív előnye abban merült ki, hogy sikeres volt a nőknél, és egy eltorzult világ eltartotta gyerekeit.

Sikeres volt a féfi stratégiája? Nagyon is! Családja a világból sokkal nagyobb részt kapott, mint bárkinek a családja.

Munkáért fizetség?

Ugyan milyen fizetség érhet fel egy gyerekhez? Milyen vagyon vagy jövedelem az amiért lemondana bárki a gyerekről? Ha nincs gyerek, nincs semmi.

Ennek megfelelően gazdasági szempontból a gyerek nagyon értékes, hatalmas vagyonnak felel meg.

A nők szerepe a gyerekvállásban azért jelentősebb mint a férfié, mert nekik sokkal nagyobb a befektetésük a gyermek létrehozásába. Mint mondtam, az egész női test a gyerekre készült fel, sok egyéb dolgot beáldozva ennek oltárán, rengeteg alternatív hasznot beáldoz a nő már születésekor emiatt. Ha nem lesz gyereke, az egész befektetése kidobott pénz.

Ha lesz gyerek, akkor a nő a haszonból is jobban részesedik, hiszen ő tökéletesen biztosan tudja, hogy övé a gyerek, míg a férfi a legutóbbi időkig sohasem lehetett benne biztos.

(Érzik ezt a nők, és azért tiltakoznak veszettül az apasági tesztek ellen, mert ezt a többlet hasznot veszélyezteti. Ez teljesen új helyzet, nem tudni mi lesz belőle.)

Előzmény: ye liang quan (1409730)
ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409732

Azt hittem, evidens, hogy a _nők_ komparatív előnyére kérdezek rá.

Sebaj, akkor most pontosítottam, és így várom a választ.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409728)
soproniirsai Creative Commons License 3 napja 0 1 1409731

Mit iszol?

ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409730

Nem.

:)

Neked elég lenne ez a munkádért fizetségnek? :)

Egyébként még ha gazdasági előnynek is tekintenénk, akkor sem a nőké lenne, hanem a gyerekvállalóké, beleértve a gyerekvállaló férfiakat is.

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 3 napja 0 0 1409729

3 éve (2022-ben) Polgár Judit Magnus Carlsent is elverte, volt is nagy szenzáció.

https://www.youtube.com/watch?v=DEmlgy1gRKs

https://www.youtube.com/watch?v=hvbZCRid5CY

Előzmény: advocatusdiaboli (1409691)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 3 napja 0 0 1409728

Egyszer a gyerekeké lesz a világ. Tehát, akinek gyereke van, annak családja örökli a világot, ahhoz képest, akinek nincs gyereke.

Ez talán elég gazdasági előny, nem?

Előzmény: ye liang quan (1409727)
ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409727

"A komparatív előnyben eleve benne van, hogy gazdaságilag értelmezhetően előnye van az adott területen."

Csakhogy a gyereknevelés terület nem hoz gazdaságilag értelmezhető előnyt.

Ezért amúgy nem is értettem, miért nevezed komparatív előnynek, de elfogadtam a szóhasználatodat.

De ha mégis tudsz ilyen gazdaságilag értelmezhető előnyt, oszd már meg, két napja erre várok, de csak annyi lett, hogy lesz szép család meg vérvonal.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_3 (1409714)
ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409726

Érdekes, mert én meg azt látom, hogy a férfiak nem mondanak le az elsőbbségükről. :)

Na most erre varrjunk gombot akkor, hogy mi az igazság. :)

Előzmény: Kisfiatal (1409659)
Kisfiatal Creative Commons License 3 napja 0 2 1409725

Intenzív felvételek: bevetették a német csodafegyvert Ukrajnában, sorra robbantja darabokra az orosz cirkálórakétákat - Portfolio.hu

Nem teljesen reménytelen az EU haduitechnika..

A frissen megosztott felvételen látható, ahogy a németek által adományozott IRIS-T légvédelmi rakétarendszer gyors egymásutánban két orosz cirkálórakétát/robotrepülőgépet is megsemmisít. Az egyik ilyen robotrepülőgép a felvétel alapján még csalikat is kibocsát magából, hogy elkerülje az ütközést a légvédelmi rakétával, sikertelenül.

ye liang quan Creative Commons License 3 napja 0 1 1409724

Igen, igen.

Előzmény: advocatusdiaboli (1409650)
Kisfiatal Creative Commons License 3 napja 0 1 1409723

Mit hozott haza Orbán Amerikából? – Róna Péter elmondja

Orbán csak vetit a trumpi "egyezségekről"... 

Omar Khajjám Creative Commons License 3 napja 0 0 1409722

D

Előzmény: ZOH (vén hülye) (1409696)
Tomsz85 Creative Commons License 3 napja 0 0 1409721

Tudom, a zsebpénz mellé, emlékszem rá miket szoktál írni. 

Előzmény: soproniirsai (1409681)
soproniirsai Creative Commons License 3 napja 0 1 1409720

Kínai minden szomszédjàt folyamatosan provokálja.

Előzmény: CS.V.D (1409719)
CS.V.D Creative Commons License 3 napja 0 1 1409719

Kinek is higgyek?

A kínai diktatúrának, vagy a japán demokráciának? A kérdés költői.... elleben csúnya lesz a dolog vége, ha így folytatódik.

Japán szerint kínai vadászgépek kétszer is tűzvezető radarral célozták be a Japán Légi Önvédelmi Erők (JASDF) gépeit a Miyako-szoros keleti részén, Okinawa déli légterében. Japán veszélyesnek minősítette az incidenst, Peking vitatja a történteket – írja a Reuters.

„Ezek a radarjelzések veszélyes cselekmények, amelyek túllépik a repülőgépek biztonságos repüléséhez szükséges mértéket” – mondta Takaicsi Szanae japán miniszterelnök újságíróknak. Koizumi Sindzsiró védelmi miniszter X-en közzétett üzenete szerint a célzóradarok alkalmazása „túlment a légi járművek biztonságos repüléséhez szükséges mértéken”, és potenciálisan támadó szándék előjeleként értékelhetők.

A kínai védelmi minisztérium és a Néphadsereg Haditengerészete (PLAN) határozottan cáfolta a japán állításokat. „Komolyan követeljük, hogy a japán fél azonnal hagyjon fel a rágalmazással és a becsületsértéssel, és szigorúan korlátozza a frontvonalbeli cselekvéseket” – mondta Wang Hszüe-meng ezredes, a haditengerészet szóvivője. Hozzátette: „A kínai haditengerészet a törvénynek megfelelően megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy határozottan megvédje saját biztonságát, valamint törvényes jogait és érdekeit.”

A Reuters azt írja, hogy az Okinawa-szigetek közelében történt összetűzések az elmúlt évek legsúlyosabb katonai konfliktusa a két ország között. A két ország közötti kapcsolat az elmúlt hónapban megromlott, miután Takaicsi figyelmeztetett, hogy Japán válaszolhat bármilyen kínai katonai akcióra Tajvan ellen, ha az Japán biztonságát is veszélyezteti.

soproniirsai Creative Commons License 3 napja 0 1 1409718

Sajnos így van.

2004 óta szar van.

Közkívánatra.

Előzmény: Hogyha Szergej eljő (1409710)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 3 napja 0 1 1409717

Az első két hét alatt kiderül.

Ha marad a hivatalnál, akkor eltörték a gerincét.

Előzmény: soproniirsai (1409703)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 3 napja 0 1 1409716

Pontosan, az edző akkor keres, ha tehetséget nevel ki.

A 99%-ot leszarja, aki ha megfeszül sem tud világelső lenni.

Ezért volt jó az én időmben a túrázás, meg más plebeljus tevékenység, megvolt a mozgás és maradt idő értelmes dolgokat tanulni.

Előzmény: soproniirsai (1409708)
zizizuzu Creative Commons License 3 napja 0 1 1409715

Jó, de ezt csak azért írtam, mert a közeli és távoli ismerettségemben kb 10 %, ahol a szülők álma van erőltetve. Pedig van zenész apa - ahol a gyerek rá se néz hangszerre, van boxoló-edző - ahol 15 éves koráig a gyerek elhízott gamer (volt, mert ott a pozitív példa végül erősebb lett), stb..., én pl reálos-kocka aggyal és gazdász "álommal" járok csápolni a művész hajlamú-szuper hangú, zongorázó lányom fellépéseire (soselesz gazdász). 

Ezek szerint ebből a szempontból jó a közegem :)

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1409687)
ÁtlagFf_1963_3 Creative Commons License 3 napja 0 2 1409714

A komparatív előnyben eleve benne van, hogy gazdaságilag értelmezhetően előnye van az adott területen.

Engem nem zavar, ha mint mondtjátok, kiderül, hogy a nők okosabbak, teljesítőképesebbek, általában is jobbak, mint a férfiak.

Ennek mondjuk ellentmond a jelenleg érvényes etikett, ahol mindenben a féfi viszi a vezető szerepet, segíti, óvja a nőt. Ez valamiért csak kialkult nem?

Meg hogy suliban miért én magyaráztam el mérést, meg az oszcilloszkóp kezelését mérésen egy lánynak, és miért nem ő nekem. (Ő négyest kapott a mérésre én kettest. Tehát csak jobban tudta!)

Majd kíváncsi leszek arra az etikettre, ahol a nők, a jobbak, segítik a férfiakat.

Addig is viszont mi férfiak rátok hivatkozva elkezdhetünk segítés helyett legalábbis közömbösen viselkedni a nőkkel, és ha megkérdezik miért, majd rátok, rád is hivatkozom, hogy megmondtátok így helyes.

(Nehéz lesz, mert a férfiakban öszötnösen megvan a nőket óvó-védő ösztön. De majd elfojtjuk.)

Előzmény: ye liang quan (1409676)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 3 napja 0 0 1409713

Logotfet javíthatatlanul optimista, majd ráfarag.

Előzmény: soproniirsai (1409703)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 3 napja 0 0 1409712

Hasonló.

Előzmény: Fedőneve: lábos (1409711)
Fedőneve: lábos Creative Commons License 3 napja 0 0 1409711

Én csak egy dologhoz ragaszkodtam (okulva a saját "hibámból"), hogy 14 éves korukra két idegen nyelven felső szinten beszéljenek. A többi 98%-ban már a saját irányuk lehetett...

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1409699)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!