Keresés

Részletes keresés

híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5834

Minden volt hgy-s ennek ép az ellenkezőjét mondja. És akkor gyössz te, aki egy nárcisztikus-pszichopathikus-bántalmazó vezetés helyett egy hihetetlenül toleráns légkörű hgy-t írsz le, ahol mindenki bántadalom nélkül elmondhatja eltérő véleményét. Most akkor neked higgyünk vagy mindenkinek...?

Előzmény: vámmentesss (5818)
elterito Creative Commons License 3 napja -1 0 5833

Elnézést nem fogsz valszeg kérni tőlem ezért a minősítésedért, ezért én kerülni foglak, és kérlek ne írj te se nekem!

Kerülni lehet hogy fogod őt (az is lehet hogy nem) de arra ne kérjed,

hogy ne írjon neked,  mivelhogy ez egy vitafórum és itt írni szokunk.

Én például írok neki, habár szarik válaszolni rá.

Előzmény: vámmentesss (5817)
elterito Creative Commons License 3 napja -1 0 5832

Vámméntes pont ezt mondta majd' egy éve: komoly, felelősségteljes döntések elétt (üzleti tárgyalás során) segít a borozás. 

Csak azt nem tudom, hogy ha üzleti tárgyalás közben segít a borozás,

akkor vajon a sörözés is segít? Mert a kólázás valószínűleg nem segít.

Előzmény: híg ember (5827)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5831

Én kérek elnézést, hogy nem agyatlanul olvasom a Bibliát...

Előzmény: defhrfl (5830)
defhrfl Creative Commons License 3 napja -2 0 5830

Sejtettem, hogy megint valami olyat okolást válaszolsz, aminek köze sincs a Bibliához. 

Hát, én vagyok bolond, hogy etetem a fantáziáddal a topikot. 

Előzmény: híg ember (5829)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5829

Igen, két falatot eve udvariasságból. B@sszus, minek neked a Biblia, ha ennyit sem értesz...?

Előzmény: defhrfl (5828)
defhrfl Creative Commons License 3 napja -1 0 5828

"Tehát szükségtelen' szadiztatott állatokat. Ám azért elétte még megteremté az embert az Ő képire s hasonlatosságára: vegánnak. Nem kérdés ezek után, hogy ez a te Jézusod egy troll volt."

Az biztos, hogy nem egyéb lehetőség híján evett húst Jézus, és biztos, hogy Ábrahámnál sem azért evett borjút az Úr, mert nem ehetett volna csak pogácsát. 

Azt írtad, hogy udvariasságból evett. 

Udvariasságból az agyonszadiztatott borjút falta szerinted? 

Basszus, minek neked Biblia? 

Előzmény: híg ember (5826)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5827

Miért nem inkább bátoritja hogy igyon egy kis bort ha attol okosabb/erősebb/vidámabb lesz a király és jobb-nagyobb igazságot tud tenni az itéletében?

Vámméntes pont ezt mondta majd' egy éve: komoly, felelősségteljes döntések elétt (üzleti tárgyalás során) segít a borozás. Kár, hogy ez teljesen szembemegy Lemuél bölcs édesanyjának tanácsaival...

Előzmény: llang-ilang (5819)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5826

Paráznaság miatt válni mégsem bűn

Húst enni szükségből sem bűn. Ám Isten a zsidóknak a válást éngedte meg. Akkor jó dolog válni, nem?

szükségére pedig most is azt mondom, hogy kitaláció.

Tehát szükségtelen' szadiztatott állatokat. Ám azért elétte még megteremté az embert az Ő képire s hasonlatosságára: vegánnak. Nem kérdés ezek után, hogy ez a te Jézusod egy troll volt.

húst is evett. Bűntelenül. 

Persze. Szükségből nem bűn enni...

Előzmény: defhrfl (5825)
defhrfl Creative Commons License 3 napja -1 0 5825

Oké, igen: Isten gyűlöli a válást. 

Paráznaság miatt válni mégsem bűn, pedig Isten gyűlöli.

Paráználkodni nem engedélyezett dolog, paráznaság miatt elválni a másiktól: engedélyezett. 

Megnéztem az egykor beszélgetésünket a link alapján. Szinte nosztalgiáztam. 

Nem jutottunk dűlőre, és tartom, amit pl. ebben válaszoltam:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152391876&t=9241538

Tehát húsevés-irgalmatlanság témakörben nem elkerülhető Jézus húsevése. Azért az övé, mert mégis csak az elsőszámú példa, még Dánielt is megelőzi. 

Irgalmatlansággal nem illeti egyikünk sem, a szükségére pedig most is azt mondom, hogy kitaláció. 

Lehet a következtetésed is, de az nem járja, hogy a kövezkeztetésed alapján valakit a Biblia szerinti bűnösnek mondj, akinek nem pusztán növényi a tápláléka, pedig van babja, meg dinnyéje, stb. Jézus ehetett volna növényi dolgokat, ahogy evett is, és ahogy húst is evett. Bűntelenül. 

Ne egyél húst, ha tiltja Isten! 

Ehetsz húst, ha Istentől kapott gesztusnak tekinted, amivel pontosan egyidőben áldását is osztotta. Elhiheted, már olvastad is. 

Folytathatjuk, a Bibliát ezután sem fogom vitatni. 

Előzmény: llang-ilang (5816)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5824

Érzékenykedés helyett inkább egy kis empáthiára, irgalmasságra tegyél szert a gyengék, kiszolgáltatottak iránt: https://youtu.be/PAuEjEafEK8?si=Tb5v2HnTe8ImoH92 ...

Előzmény: vámmentesss (5817)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5823

Nyalván nem a kisujjából szopta mindezt Szabó Feri...

Előzmény: vámmentesss (5821)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5822

állandoan szolgálatban vagyunk

Sőt, az ördög sem megy szabira, így a hívőnek állandóan topon kell lennie szellemileg, hisz' állandólag körbejár lesve, kit nyeljék el. Ehelyett vámméntes koma a részegséget Isten által támogatandó "magasabb szintnek" tételezi: 5808...

Előzmény: llang-ilang (5819)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja -1 0 5821

Ki ez a szaboferi?

Döntsd el, hogy kinek adsz a véleményére, az enyémre, aki odajárok 36 éve és 4 hónapja, és ismerek sokakat, NS-t is személyesen, vagy ilyen szaboferiknek hiszel?

Előzmény: llang-ilang (5820)
llang-ilang Creative Commons License 3 napja -1 1 5820

Tul sokszor olvastam már az ellenkezőjét itt a forumon, a te szavad pedig kevéssé hiteles. pl 

"Amit a vezető lelkész mond, az az Úrtól van, és amit ő mond, azt el kell fogadni. A gyülekezet elöljárója Németh Sándor, és ha az ő beszédei ellen vagy, akkor a kenetes szolga ellen, vagy az Isten kiválasztott embere ellen vagy, aki fel van ruházva hatalommal. Arról lehet felismerni, hogy az Úr útján jársz-e, hogy hogyan viszonyulsz Németh Sándor személyéhez." https://szaboferi.hu/olvastam/igaziarc.html#:~:text=k%C3%B6z%C3%B6d%20hozz%C3%A1%3F%20N%C5%91s%C3%BClni%2C%20h%C3%A1zasodni%20a,hogyan%20viszonyulsz%20N%C3%A9meth%20S%C3%A1ndor%20szem%C3%A9ly%C3%A9hez

Előzmény: vámmentesss (5818)
llang-ilang Creative Commons License 3 napja -1 1 5819

"Amikor a törvényt kell értelmeznie, és ítélkeznie kell, akkor ne igyon bort, erre vonatkozik az anutája tanácsa, érted?"

Én nem értem.

Hát nem arrol volt szó hogy egy kis alkohol erősiti a kognitiv funkciókat?? Miért nem inkább bátoritja hogy igyon egy kis bort ha attol okosabb/erősebb/vidámabb lesz a király és jobb-nagyobb igazságot tud tenni az itéletében?

Amugy meg csak a birói jogkör gyakorlásában a peres eljárások során szükséges a helyes erkölcsi mérce és éleslátás? És csak a birónak vagy királynak, munkaidőn kivül már nem?

Te a keresztényi életvitelt  valamiféle szolgálati időnek tekinted, aztán néha ledobod a "hivatalt" és kiereszted a gőzt? 

Ezt se értem én:

3Móz 10,9 Bort és szeszes italt ne igyatok te és a te fiaid veled, mikor bementek a gyülekezet sátorába, hogy meg ne haljatok. Örökkévaló rendtartás legyen ez a ti nemzetségeitekben

Hát nem akarja az Ur hogy  jobban végezzék a munkát egy kis borral élesitve az elmét? Vagy  nem akarja hogy fényesebb legyen az orcájuk?

Még egy pohárkával sem engedi? De miért? Egy pohárkátol még nem lesz vörös a lévita szeme.

Hát jo...

Amugy meg az ujszövetségben a kereszténység általában az egyetemes papság elvét vallja (1Pt 2,9 vigyázz-metafora) ugymond állandoan szolgálatban vagyunk és minden helyzetben szükséges a lehető legélesebb elme megörzése, hogy el ne felejtkezzünk jórol/rosszrol vagy valamely nyomorult igazságárol

Előzmény: vámmentesss (5809)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja -1 0 5818

Egy igazi hitgyülis  őt megkérdőjelezhetetlen tekintélynek tartja.

——————————-

Nagy tévedésben vagy.

Tekintélynek igen, tartom, de megkérdőjelezhetetlennek sohasem tartottam sem én, se senki a családomban, hgy-s ismeretségi közegem egészét is ideértve.

Hidd el, ismerek rengeteg embert a gyülekezetemből országszerte, mindenkinek ez a véleménye az ismeretségi körömben. Mindenkinek, akit én ismerek.

Előzmény: llang-ilang (5815)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja -1 0 5817

Ez nem így megy, amit Isten parancsol, azt be kell tartanod, ha nem tartod be, akkor bűnt követsz el!

Egy-két intés után kötelező kerülnöd az eretnekeket, a bukott keresztényeket, ez alapján engem is.

Elnézést nem fogsz valszeg kérni tőlem ezért a minősítésedért, ezért én kerülni foglak, és kérlek ne írj te se nekem!

Előzmény: híg ember (5814)
llang-ilang Creative Commons License 3 napja 0 0 5816

" Isten "gyülöli az elbocsájtást"  "

— melyik igékre utalsz?"

Mal 2,16 Mert gyűlölöm az elbocsátást, ezt mondja az Úr, Izráelnek Istene, és azt, a ki ruhájára kegyetlenséget borít

"Bocsi, fogalmam sincs, hogy mikor beszéltünk az irgalmasságról,   nem tudom, mikor (melyik hsz) válaszoltad meg."  

Irtam már róla itt http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152347694&t=9241538

itt is http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152390333&t=9241538

másokkal szóltam róla itt http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152019766&t=9103733

itt http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152273531&t=9103733

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=170150445&t=9103733

stb

Előzmény: defhrfl (5777)
llang-ilang Creative Commons License 3 napja -1 0 5815

"Ha NS szerint nem volt egyáltalán tél az özönvíz előtt, akkor ezt az állítását cáfolja, vagy minimum kétségessé teszi az 1. Mózes 8.22.

Örülök, ha csak ilyen szinten vannak eltérések a vezető lelkészünk és az én álláspontom között, nincs semmi gond azzal, ha vannak ilyen eltéréseink."

Ezek szerint te nem is vagy igazi hitgyülis ha ilyen nyiltan sőt büszkén ellentmondasz a Sándornak. Egy igazi hitgyülis  őt megkérdőjelezhetetlen tekintélynek tartja.

"Arról lehet felismerni, hogy az Úr útján jársz-e, hogy hogyan viszonyulsz Németh Sándor személyéhez." szaboferi.hu

Előzmény: vámmentesss (5774)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5814

Ne félts te éngem. Féltsd inkább magadot s ne kerüld kellemetlen kérdésimre a válaszolást...

Előzmény: vámmentesss (5813)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja -1 1 5813

Ismétlem, ne írj (szerinted) ”bukott kereszténynek”, egy-két intés után kerüld, mert az számodra eretnek!

Ne írj nekem, ha írsz, akkor hágod át Isten parancsát!

Pál nem ajánlja a kerülést, hanem parancsolja!

Tartsd be azt, amit Pál mond!

Előzmény: híg ember (5811)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5812

“szolgálatban van”, amikor dolgozik, amikor ítélkezik

Szolg.-on kívül meg adja az elveszendőnek. Abszurd.

Amikor a törvényt kell értelmeznie, és ítélkeznie kell, akkor ne igyon bort

Miért? Tán tompítja kognitív képességeit a bor...?

Előzmény: vámmentesss (5809)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5811

Szóval szerinted én “bukott keresztény” vagyok.

Szükségtelen állatkínzással egyetért'sz, támogatod, a részegség szerénted Isten "magasabb szintje". Soroljam még...?

Előzmény: vámmentesss (5810)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja -1 0 5810

A részegség Istennél a "magasabb szint" szeréntetek, bukott keresztények szerént? 

———————————————

Szóval szerinted én “bukott keresztény” vagyok.

Hagylak magaddal beszélgetni, kerüld a “bukott keresztényeket”, lévén azokat egy-két intés után kerülnöd szükséges Pál szerint.

Nincs értelme írnunk egymásnak.

Előzmény: híg ember (5808)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja -1 1 5809

Nem azt mondta fiának, hogy csak szolgálatban ne igyon bort, hanem azt, hogy ne igyon, hanem adja az elveszendőnek. Különbenis: abszurd, hogy ép a király észolgálatban ne élhetnék Isten állítólagos áldásával, 'mi állítólag élesíti a kognitív funkciókat...

——————————————————

Már februárban is leírtam neked e kapcsán is, hogy direkt szűken az Igét itt is, és emiatt most még azt is tagadod, amit már akkor is idéztem neked az Igéből Lemuel kapcsán, mégpedig azt, hogy igenis akkorra vonatkozott ez az ajánlása az anutájának, amikor “szolgálatban van”, amikor dolgozik, amikor ítélkezik.

Tessék Isten beszéde erről ismét, lévén már februárban is idéztem neked, és most is utaltam rá, de te még mindig nem fogtad fel azt, hogy Lemuel anyja mikorra vonatkoztatta a bor nem ivását a fijjja számára! 

4.Távol legyen a királyoktól, oh Lemuel, távol legyen a királyoktól a bornak itala; és az uralkodóktól a részegítő ital keresése.

5.Hogy mikor iszik, el ne felejtkezzék a törvényről, és el ne fordítsa valamely nyomorultnak igazságát.

Érted?

Amikor a törvényt kell értelmeznie, és ítélkeznie kell, akkor ne igyon bort, erre vonatkozik az anutája tanácsa, érted?

Csak erre az időszakra!

Érted már végre?

Előzmény: híg ember (5806)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 0 5808

Egyes helyzetekben Isten a jogos és örömteli ünneplést magasabb szinten támogatja

A részegség Istennél a "magasabb szint" szeréntetek, bukott keresztények szerént? 

Noé is berúgott

És ez a bukott keresztények szerént követendő vagy elrettentő példakint jegyeztezett föl?

Istennek az a célja a borral, hogy megvidámítja a halandónak szívét, fényesebbé teszi az orcát az olajnál; 

Az erjedetlen szőlőlével a célja mindez...

Előzmény: vámmentesss (5807)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja -1 1 5807

ihatják adsig a szintig, ameddig nem lesznek ittasok

Szerénted még utána is: Kána...”

————————————-

Egyes helyzetekben Isten a jogos és örömteli ünneplést magasabb szinten támogatja, mint azt, hogy azon az egy eseményen ne ittasodhassanak le emberek.

Noé is berúgott egyszer biztosan, de nem vált ez üdvösségi kérdéssé közte és Isten között, mert csak a rendszeres részegeskedés a bűn, az egyszeri részegség ezért nem üdvösségi szintű kérdés Isten szemében, főleg, ha jogos, örömteli ünneplés van mögötte.

Mert Istennek az a célja a borral, hogy megvidámítja a halandónak szívét, fényesebbé teszi az orcát az olajnál; 

Előzmény: híg ember (5803)
híg ember Creative Commons License 3 napja -1 1 5806

Lemuél anutája pedig csak a döntéshozatal ideje alatt javallotta a bor nem fogyasztását, azon kívül nem tiltotta.

Nem azt mondta fiának, hogy csak szolgálatban ne igyon bort, hanem azt, hogy ne igyon, hanem adja az elveszendőnek. Különbenis: abszurd, hogy ép a király ép szolgálatban ne élhetnék Isten állítólagos áldásával, 'mi állítólag élesíti a kognitív funkciókat...

Előzmény: vámmentesss (5804)
vámmentesss Creative Commons License 3 napja 0 0 5805

Leírtam, a negáció elve miatt.

Ami csak az ittasság jeleivel rendelkezőknek van tiltva a Péld. 23.29-31-ben leírt módon, az ezáltal csak rájuk vonatkozik, lévén csak rájuk vonatkoztatva van ott leírva, a nem ittasokra nem.

Ez a negáció, amit Te is lelkendezve fogadtál el helyesnek bizonyítási módszerként a minap.

Előzmény: híg ember (5803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!