Keresés

Részletes keresés

Tomsz85 Creative Commons License 3 napja 0 8 1408336

Mit tudsz te a versenyről? Semmit, még elméletben sem, dologtalan buta lusta lumpen létedre. 

Előzmény: Frostlied (1408330)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 3 napja 0 4 1408335

Ennél jobban nem lehet megfogalmazni:

Előzmény: Frostlied (1408323)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 3 napja 0 1 1408334

Mondjuk éppenséggel aligha Tiborc István példáján lehet megtanulni.

irzogolo Creative Commons License 3 napja 0 6 1408333

Nektek verseny az is, ahol megmondja a maffia, melyik 3 ló a befutó, és apelláta nincs.

Szerintünk meg csak külsőségeiben olyan mintha, valódi verseny nincs.

Egyébként önmagában ez nem feltétlen lenne végzetes, az ázsiai csebolok/zaibacuk sem valami nagy kapitalista történettel emelkedtek országuk és a technológiai csúcsaira, és vannak ott a mai napig.

Más kérdés ,hogy ott feltehetően nem 8 általánosos gázszerelők voltak azok, akik ezeket az országokat a cégeiken keresztül a világ élvonalába katapultálták.

Ott valódi nemzeti politika és nemzeti tőkésosztály működött, a nemzet javára szervezve és máködtetve a tudományt, a képzést, a munkát, a tőkét. 

A magyar csoda elmaradt, mert itt az egymás tönkretéte és az utolsó utáni garas kilopása és elmulatása volt a fókusz a fővajda uralma alatt, mint egy igazi cigányországban.

Erre az országra a 3. világ nyomora vár 1-2 emberöltőn belül, azok a képek, amiket csak a rémálmainkban látunk. 

DrGringoEsteban Creative Commons License 3 napja 0 2 1408332

De bizony Tiborcz Pistáról kell beszélni, mert a fideszes elit annyira versenyzik, mint Tiborcz, ingyen kapják a banánt. A többi pedig versenyezhet a banánhéjért... (Csak hogy Gabika kompatibilis legyen a hozzászólás).

AnchorMan Creative Commons License 3 napja 0 1 1408331

2.

Frostlied Creative Commons License 3 napja -9 0 1408330

Nem Tiborcz Pistáról kell itt beszélni, hanem arról hogy 35 éve kapitalizmus van és még mindig sokan nem értik mi az hogy verseny.

Előzmény: DrGringoEsteban (1408329)
DrGringoEsteban Creative Commons License 3 napja 0 3 1408329

Tiborcz kivel versenyzik?

CS.V.D Creative Commons License 3 napja 0 8 1408328

Lófasz verseny van itt te vakegér talpnyali! 

Szart se tudsz te a versenyről meg gazdaságról, mert ahhoz hülye talpnyali vagy.

Mész te is X-re a beböfögős talpnyali mellé.

AnchorMan Creative Commons License 3 napja 0 2 1408327

"Nem, ez kiszorító erővel bírna a kisebbek felé. De mondom, sokadszorra és nem nagyon engedve belőle: Ha valahol probléma jelentkezik, azt elsősorban nem állami szint felé kell terelni. Főleg úgy nem, hogy napestig szidjuk az  állami működést. 

A valamikor sokat emlegetett szubszidiaritás nem csak valami lózung, hanem az egyik legfontosabb alapelv."

Mélységes, 1etértésem... mindazonáltal opponálnék, engedelmeddel... vagy anélkül... :-)

Mire megy ezzel szegény kicsilyány... neeem... semmikképp sem gyűjtést szerveznék neki... hanem...

• 1.) A jogalkotás pünkt nem állami feladat... országgyűlés... ha még maratt valamicske ebből a rendeleti kormányzás óta... 
  • 2.) A végrehajtásra meg akkanak erre felkent szervezetei...

Amúgy mi lenne például, ha a legfőbb szügyész élne a "perbeavatkozás" jogával? 1általán bármivel ami jogában áll - nem mellesleg kötelessége is!?

Effélék...

PS: Amúgy a'ssem kevéssé érdekes balesetnek ígérkezik, hogy a hong-kongi tűzvész bambuszállványzata míján ki lesz a felelős?

Előzmény: Logofet (1408315)
AnchorMan Creative Commons License 3 napja 0 8 1408326

Te meg mijahóddjóros faszéé' böföx ide, Köcsög!? Kérdezett valaki?

pizo Creative Commons License 3 napja 0 0 1408325

Nagyon jól látod. 

Zoli

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1408309)
soproniirsai Creative Commons License 3 napja 0 0 1408324

Oszmán török rendszer.

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1408301)
Frostlied Creative Commons License 3 napja -11 0 1408323

Ilyen a kapitalizmus, mindig lesznek akik nem bírják a versenyt. Verseny. 

Ott van kieső is. Azért verseny a neve.

35 év alatt megtanulhattuk volna már mit jelent az hogy verseny.

Előzmény: BótosLaca (1408284)
soproniirsai Creative Commons License 3 napja 0 1 1408322

Ügyesen leplezed!

Előzmény: Ubulaköbön (1408291)
soproniirsai Creative Commons License 3 napja 0 2 1408321

0 a növekedés troll!

Repülörajt.

Előzmény: Fővadász fegyverhordozója (1408286)
soproniirsai Creative Commons License 3 napja 0 0 1408320

Ha lesz munkàjuk.

Előzmény: Fővadász fegyverhordozója (1408282)
Kisfiatal Creative Commons License 3 napja 0 3 1408319

Talán ha 3 értelmes ember láttam a riporterrel együtt.. 

Előzmény: CS.V.D (1408303)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 napja 0 8 1408318

Pontosan. Ezen morgok 1x éve, hogy a basi rálépett egy olyan útra, ami mindenféleképpen és megkerülhetetlenül előbb-utóbb a falnak megy - de közben meg változtatni ezen, korrigálni sem tud, mert erre épül az egész rendszere, a teljes koncepciója.

Most egyszerűen vergődik, ameddig csak tud, és a végén az lesz a kérdés, hogy mindent, az egész országot is rántja majd magával - vagy csak ő bukik - de változtatni akkor sem tud már - és nem is akar. Végső esetben majd elbarikádozza magát a Karmelitában a Koronával és az aranykészlettel, de nem fog engedni és kész...

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1408317)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 3 napja 0 5 1408317

22-es csapdája.

Ha teret engednek a hazai tőkésosztálynak, az nem fogja engedni ezt a fajta mentalitást.

Ha nem engednek teret, akkor nincs adóbevétel, mert senki nem fog dolgozni.

Most van a vergődés állapota, a rendszer a teljesítőképessége határára ért, az EU beint, tehát a túlélés csak külföldi hitelekkel, eladósodással, gyorsuló lejtmenettel fenntartható, egy rakás ázsiai versenytárssal, amely pont a saját ipart fogja megfojtani.

Kinyiffantottuk a saját öblösüveggyártást, de a kaposvári török az jó.

Vannak autógyári beszállítók, de a nyakukra tesszük a GWM-et és a BYD-t.

Volt buszgyártás, de behoztuk helyettük a BYD-t, amelyik semmit nem vesz helyben.
stb. stb...

Előzmény: Logofet (1408312)
AnchorMan Creative Commons License 3 napja 0 1 1408316

Értelek... tucc erre alkalmas kamarát? :-P

---

Mááás... főnökkel azon tanaxunk, hogyan aggyuk vissza régesrég elavútt/elévűtt adatainkhoz való hozzáférést vevőjelőttünknek, mer'hogy a zadatvédelmi szabályoxerint a felhőből a rencer törőtte... pontosabban véglegesen hozzáférhetetlenné tette...

Rínnak, hogy a zengedélyezési - hosszabbítás/megújítás, illesmik -, eljárásokhoz köllene, egyfajta mankó gyanánt... ééés télleg, mivel juniós szabálozás, sokat nem változott... de mááá' nix... nekik meg fingjuk sincs a zegészről...

Nos, ugyan mérsékelten GDPR-kompatibilis - azééé' a saját, különbejáratú felhőmben mögvan a zegész hóbelevanc... joxerint elloptam a cégadatokat... ugyi... két kattintás, némi gépelés, majd visszatöltődikk... 75 GB iratanyag...

Pünkt ez lenne a bizonyítéééék... baaazmeg, Uram a népedet, de ha rám kerül a sor, hagyd abba...

A'sszem, inkább a szerverszobában tanálunk egy ottfelejtett drájvot... fasszom...

Előzmény: Logofet (1408307)
Logofet Creative Commons License 3 napja 0 3 1408315

Nem, ez kiszorító erővel bírna a kisebbek felé. De mondom, sokadszorra és nem nagyon engedve belőle: Ha valahol probléma jelentkezik, azt elsősorban nem állami szint felé kell terelni. Főleg úgy nem, hogy napestig szidjuk az  állami működést. 

A valamikor sokat emlegetett szubszidiaritás nem csak valami lózung, hanem az egyik legfontosabb alapelv. 

Előzmény: advocatusdiaboli (1408311)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 3 napja 0 0 1408314

Az, hogy egy cég megszűnik az nem opció, erre vannak a hamis felszámolási eljárások.

Minden cégünk úgy szűnt meg, hogy valakinek az útjában volt és a karhatalom jogellenes eljárásokkal kinyiffantotta.

Előzmény: advocatusdiaboli (1408310)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 napja 0 6 1408313

"Ha valóban a nyúlás lett volna a fő cél, akkor miért ne tett volna meg a kormány mindent  ezeknek a pénzeknek a megszerzéséért? "

Erre rém egyszerű a válasz: azért, mert nem létezik a problémára megoldás. A felsőoktatási-alapítványi modellt pont erre a lenyúlásra találták ki, és a kifizetések felfüggesztésére meg pontosan emiatt került sor.

Gyakorlatilag ez olyan, mint ha azt várnád, hogy egy diktátor azért mondjon le, mert rosszat tesz a léte az országának, és miatta került az ország szankciók alá. Láttál te már diktátort, aki erre ne dacos anyázással, és a másik fél hibáztatásával reagált volna?

Nem tudnak visszakozni, nem állíthatják vissza a régi, amúgy is szétvert struktúrákat, arról nem is beszélve, hogy lopni ebből így is tudnak nem keveset (Palkovics konkrétan a K+F lopásügyi főfelügyelő), azért vannak kifizetett források is így is, és ha esetleg bukik a NER, a felsőoktatást akkor is fenn kell tartani, és ameddig az összes arra kifizetett pénz rajtuk megy utána is keresztül - addig tudnak belőle valamennyit mindig lecsípni.

Ez pont olyan dolog tudod, hogy Paks2 is egyértelműen bedőlt, de látod, hogy nem adták fel, hivatalosan ezt elismerni sosem fogják - és mi adófizetők még most is évről évre jelentős összegeket tolunk be abba az üres gödörbe - aminek aztán nagy része mind tudjuk, hol landol...

Előzmény: Logofet (1408312)
Logofet Creative Commons License 3 napja 0 1 1408312

Nézd, ez egy olyan vita, amit nem nagyon lehet IRL-ügyek nélkül lefolytatni. Mindazonáltal figyelmedbe ajánlanám az alábbi megközelítést: Ha valóban a nyúlás lett volna a fő cél, akkor miért ne tett volna meg a kormány mindent  ezeknek a pénzeknek a megszerzéséért? 

Az a fajta feltőkésítés, ami valamikor valóban cél volt, már rég megtörtént. Már rég nem ez a cél. A cél a hatalom teljes körű megszerzése és megtartása, amennyire lehet regionális szinten is. Rev kartárs 100-200 évve ezelőtti csatákat vív rendszeresen, nekünk nem kellene 10 évvel ezelőttieket vívni, én nem látok érdemi különbséget a kettő közt. 

Előzmény: advocatusdiaboli (1408306)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 napja 0 6 1408311

Igen, csak az építőiparban tényleg komoly pénzek mozognak, a Kamarának meg nincs vagyona ezért helytállni.

Egy olyan biztosítási szisztéma, ami hosszabb távon is garanciát ad arra, hogy az esetleg már nem is létező kivitelező-tervező cégek korábbi hibái miatt ne minden költség a vétlen megrendelőre szakadjon - az igen jelentős (kapásból azt mondanám, hogy a projektek értékének 1-2%-át, lehet, akár többet is biztosan kitevő) biztosítási díjat feltételezne, amit tűzzel-vassal kellene behajtani a sokszor eszméletlen kókler projectcégeken - és ez állami szabályozás és szerepvállalás nélkül nem lehetséges.

Egyébként meglehet, hogy pont ez kellene, mert ez - amennyiben ezeket a biztosítási összegeket előre letétbe kellene helyezni már az első kapavágás előtt - egyfelől jelentős mértékben kitisztítaná a piacot, rengeteg valójában vagyontalan, saját tőkével nem is rendelkező szerencselovag van, aki eleve a kifizetetlen számlákból tervez meggazdagodni - másrészt ez olyan kényszerű minőségjavulást hozna, ami után alacsonyabbak is lehetnének ezek a díjak.

Előzmény: Logofet (1408307)
advocatusdiaboli Creative Commons License 3 napja 0 6 1408310

Most elkezdhetjük froclizni egymást, de azt nyilván nem vitathatom el, hogy én tényszerűen egy mikrovállalkozás vagyok - igaz, soha nem is akartam több-nagyobb lenni, voltam amúgy nagyobb is, és rá kellett jönnöm, hogy én nem a céget-vállalkozást szervezni, hanem konkrétan magát a munkát végezni szeretem (most is éppen fúrok-faragok, olajos és fülig fémforgácsos vagyok, és ez tesz jót a lelkemnek - ez van) - de ez most lényegtelen. Az ügyfélköröm zöme is hozzám hasonlóan kicsi, de azért akad középméretű is, 30-100 fővel, több tízmilliárdos forgalommal - és azért 3x év alatt volt módom látni, hogy pont ugyanazt lehet csinálni sokféleképpen - jobban és rosszabbul is.

Minden tiszteletem mellett úgy gondolom, hogy részben olyan problémákba futottatok bele - amelyek egy része "rendszerhiba", és tényszerűen az itthoni valóságból következik - de részben olyanokba is, amelyek elkerülhetők lettek volna, és ha azokba nem szaladtok bele, akkor talán a többit is le tudjátok kezelni. Ez csak találgatás persze a részemről - de amit tudok, láttam, tapasztaltam - az alapján én ezt így gondolom. Ez az én véleményem - nem biztos, hogy ez maga a pőre valóság - de egyelőre tartom. ;))

És arra azért kicsit büszke is vagyok, hogy velem soha, de soha nem fordult olyan elő, hogy a vállalásaimat ne teljesítettem volna, és ügyfeleket valaha is cserben hagytam volna. Ezt akkor sem tettem meg, ha végül ebből jelentős veszteségem származott.

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1408274)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 3 napja 0 5 1408309

Ezt úgy hívják, hogy corruption as statecraft.

A korrupciót használják az állami intézményi rendszer tönkretételére.

Mivel az összes hivatal érintett, az összes közigazgatási dolgozó a korrupció elősegítésén dolgozik az EU, benne Magyarország biztonsága ellenében, mindenki a rezsim fenntartásában érdekelt.

Lásd Boszi látens oroszfelszopását és orbánimádatát.

Csak ne változzon semmi, mert akkor mehet mindenki a balettba ugrálni.

Előzmény: advocatusdiaboli (1408306)
Kisfiatal Creative Commons License 3 napja 0 3 1408308

Szijjártó nem szállhat le Banja Lukában, magyar termékek bojkottja | BALK Magazin

Egyszerűen nem értem, mi értelme ennek.Hacsak nem orosz megbízás esetleges háború, válság kirobbantására..

Basszus lassan minden országot magunkra haragítunk..

Logofet Creative Commons License 3 napja 0 1 1408307

Az építőipar az egyik leginkább konjunktúraérzékeny üzletág, ráadásul tele projektcégekkel. Úgyhogy ott gyorsan tűnnek el cégek, miközben a károkozás nem csak a kivitelezés közben keletkezhet, hanem mondjuk 3 évvel később dől rá egy fal a delikvensre.  

BTW: Én azt gondolom, ha már kötelező a kamarai tagság, akkor ezt lehetne kamarai szinten kezelni, nincs szükség az államra.  

Előzmény: AnchorMan (1408287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!