Ezek a részecskeszűrők a passzív regenerációnak köszönhetően min. 400-500e km-ig hibátlanok maradnak, ha nem kapnak extrém terhelést. ""
a legtobb. .es nem mondom hogy mind ... dpf szuro 250e km, vagy miles utan ujra cseret ker.. nyilvan . lekettyent a count down... ujra resetnel elmennek annyit amit irsz.. de az mar nem hibamentes allapot. . hisz kozben ..volt akar csak egy szoftveres csere is...
mert csak véletlenül tévedtem a topikba, ""
:DD ..az egyik legjobb elmeti tudasu, de egyben legmerevebb gyakorlati arc voltal itt. ez nem fikazas. ez nezopont. ..a sajatom.
Nem olvastam nagyon vissza, mert csak véletlenül tévedtem a topikba, de ha ez az a saját autó amit évek óta reszelgetsz és kedves neked, akkor szerintem ideje elvinni olyan szerelőhöz aki ért hozzá.
Ezek a részecskeszűrők a passzív regenerációnak köszönhetően min. 400-500e km-ig hibátlanok maradnak, ha nem kapnak extrém terhelést. Az eltömődés csak egy tünet, az okát kell megkeresni különben elindul a dominó és visz mindent. Külön tesztmodulok vannak az egr,dpf,maf,turbo vizsgálatra. Ha nincs backpressure sensor offset hibád, akkor a szűrő tisztítás után indulhat a hibakeresés. De így csak a kormot gyártod amit a kényszer egr nyitás miatt lassan dióhéjazhatsz is.
A hőmérséklettel kapcsolatban: tudom, hogy 500-600 fok kellett volna neki, DE: mindenhol azt írják, ha eléri a 240-et magától,
akkor kezdi a regenerálást, utóbefecskendezést, stb, és attól megy fel 500-600 fokra. Ezért vártam, hogy induljon el.
Az, hogy pályán mekkora az eltömődés, az most látszik csak, ahogy diagolgattam. Megpróbálom akkor kitisztítani az egr hőcserélővel együtt és meglátjuk utána elindítja-e majd.
Na autóztam vele egy csomót, de sajnos nem regenerálta le :((( Tököm kivan már vele.
Hülye gutmann állandóan kifagyott 8élő adattal, szóval csak ezzel a hoki kiolvasóval tudtam nézni élő adatokat stabilan.
A bal oldali bemelegedve alapjáraton, a másik kb 90-100 km/h-val haladva részterhelésen. Jobb oldali képen látszik, hogy teljesül a kipuf hő,
a vízhő is 90°C, (de az most itt nem látszik.) Mégsem indítja el a regent. Talán mert túl magas már részterhelésen a nyomáskülönbség a DPF előtt-után? Más magyarázatot nem tudok már. Csak nem tudom, ha leveszem, kitisztíttatom, az meddig fog tartani... :S
Ja és: Részterhelésen 50% EGR kivezérlés normális? Azt láttam még menet közben 90-100km/h 2500rpm-nél.
géppel akartam készerregezni akkor az is írta, hogy menjek vele de, magától elkezdi vagy melegen kell ráböknöm a pc-n hogy kényszer reg?""
elinditod a kenyszer regent.. mindegy milyen feltetelek mellett. . ezt a kerest tarolja/elfogadja a DDE... innentol HA minden elvaras teljesul.. elinditja a regent magatol.. nem kell gombokat nyomogatni..
(van mikor kell.. de talan az elso lepcson jussunk at eloszor. )
van olyan dpf hibakod ami melett elindul a regen.. de torolni csak sikeres regen utan tudod.
ez nalad gyarto specific kod. erre nincs nalam -emlekezheto - tapasztalat.. de talan tipp.. probald mar meg eobd oldalrol is olvasni. az szabvany. az kotelezo ervenyu .
Szerintem sem ott lesz a gond ezek után. Csak sok helyen olvastam, még g google AI is azt monta, (persze nem csak innen tájékozódtam :D ) hogy 0,8-1 barra van tervezve a rendszer és emiatt szar az EGR vezérlés.
ja.. hat az nem az amirol en beszeltem.. az csak a 'regen ready' allapot. ..nem a regen active .. de jo oke.. igy mar ertem mica-rt.
ez a /viz/ hofok eleg kritikus.. foleg igy telen eleg sok szenvedes van hogy elerje. nem emlekszem * hogy barmiN is indult volna termosztat nyitas > hofoka < alatt. (a kipuff hofok megint egy masik dolog )
* volt valami marka amin mar 60C viz kornyeken elindult.. neztem is mint hal a szatyorban..
Nem azt mondja, hogy elindul maga a regenerálás a DPF-ben, csak annyit, hogy a vezérlő elindítja a folyamatot. A valós regenerálás elindulásához el kell érje az előírt hőmérsékletet a kipugáz is.
Pd-nek 50°C, CR-nek 70°C a hűtőfolyadék hőmérséklet küszöb.