Sosem tudni mi van mögötte, láttam néhány cég adásvételt, volt amikor csak a licensz és tudásanyag meg márkanevek/logók kellettek belőle későbbre, volt amikor a márkanév és aktuális fejlesztések, volt amikor a dokumentációk teljesen más részleghez tartoztak és ott képviselték a szerzői jogot, amit vagy megvásároltak/átruháztak vagy nem. Vagy ezt az évi két darab kérdést pont letojják és nem mérvadó akár angolul sem. Nem érdemes vele foglalkozni. Hasonlókat csinálok, nem olyan egyszerű dolog és nálunk az ilyet sok részből legózzák össze, lehet fele más fordítóirodától jött, benne lévő ábráknak más a felelőse (tán jogtulajdonos, de tudja a fene az összes szakszöveget) és lehet ki sem akarják bogozni, mert minek.
A Fotoplus abszolút normális volt küldtek egy angolt leírást. Írtam nekik a köszönet mellett, hogy régen volt archívum, de az is lehet, hogy ehhez nem készült magyar változat. Én még emlékszem arra, hogy a Pentax hivatalos oldalán a nemzeti verziók is letölthetők voltak az eszközökről. A Ricoh ezt is megváltoztatta. ;(
Érdekes, mint hazai hivatalos forgalmazó azt gondolná az ember fia, hogy legalább nekik van.
Mennyire tetszik a vaku? Az utolsó két hónapját nálam töltötte, egyik legjobb barátom adta el neked... gondolkodtam, hogy a régebbi 540-est ami nekem van eladom, és a most már tiédet megveszem, de rá kellett jöjjek, hogy idén alig volt olyan helyzet ahová kellett volna vaku, felesleges beruházás lett volna számomra.
Vagy lehet akár fordítva is, adok egy sorozatot, megmondod milyen gépekkel készült? Hozok egy tonna képet mindegyik géppel is kipróbálhatjuk, max. egységes nem lesz. Ez meg egységes, nem szívtunk vele napokat, egész rendesen néz ki, meg lehet tippelni csak nagyságrendileg, hogy melyik kép milyen géppel készült? https://1drv.ms/f/c/41a67a6f7c588159/ElmBWHxveqYggEH-awAAAAABHHbifcSBAwQRDh9ZUpgIIg?e=6CyzkN
Ez sajnos nem igaz, teljesen mas szineket produkal, egymas mellett szerkesztettem a rawokat, masok az arnyekok, a hangulat stb.
A nyaralasra egy Fujit egy K5 öt es egy Sony ff vazat vittem, még szerkesztéssel sem tudtam azt elohozni a sony rawbol mint a Fuji jpg bol vagy a Pentax rawbol.
Az uj sonyk sokkal jobbak, foleg a kék lett végre normalis és termeszetesen ez a raw szerkesztesenel is latszik.
Eskuvore egyszer egy A7sii vazat vittem, hihetetlen jo gep de napokig szenvedtem a szerkesztessel mire eltalaltam azt azt a vilagot ami kicsit hasonlit az elkepzelesemnek.
Az már rég elment, Canikonék is lassan szedték össze magukat. Utána már csak az obi ellátottság és tudás/ár-érték arány a zűrös, aztán meg is vagyunk mindennel. Persze attól függ ki mihez szokott, mi cuccokhoz, aztán aki nem tudja milyen a piac az R100nak is örül, aztán mire rájön, hogy hol a hiba arra késő.
Az a szekta is befogad. Ma nyugtattak meg a szervízben, hogy ugyanúgy nagyobb arányban hullik benne a zár, mint a IIIasban, szóval még gari lejárta előtt küldjed neki az expót rendesen :-P Meg persze attól függ mit csinálsz, nekem most kvázi sajtófotó esik be sok, ott a dinamikáját és szem követését is kihajtom rendesen. Nem is nagyon akartam ilyet csinálni, csak belekavarodtam :-D
Egy időben köpködték itt a MILCet, míg nem értették, hogy miről beszélek, bár azóta ez a 3. generáció, baromi jó még a színezhető fúkuszmező is, meg ilyen apróságok, mert a IIIasnál nem mindig látom, hogy hol van. Majd megfejted a lelkivilágát. Én azon vergődök, hogy melók is esnek be, oda kellene még FF váz és valami obi, de mivel viszonylag sokára térül meg és ki tudja mi lesz így csak vakarózom, mert csinálnám is meg nem is, érdekes, legalább a cucc is termel vissza lóvét, hobbira meg bőven elég lenne még egy kisebb váz ASPC kivitelben nagylátóval. Melóhoz meg 6700 környéke a hajtogatós kijelző és 2 tárcsa miatt. Nehéz a bányászok élete, 10+ éve időszakosan használok Sonyt, most kezd egyre állandóbb lenni a többi mellett.
Tisztelt fórumtagok/fotóstársak, A mai napon én is beléptem a Sony táborába. Sony Alpha 7 IV Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art ----------------------------------------------------------- Köszönöm a segítséget/az útmutatást és a jótanácsokat.
Nagyon köszönöm a kedvességeteket! Szép idők voltak, de az amnéziám eltörölte. Most árad vissza a fejembe minden. Amúgy minden gépem megvan, amit láttatok (ezzel tartoztam), sőt lettek újak, főleg nem Pentaxok, de egy gyönyörű Honeywell Pentax ES is jött.