Igen, gazadságos, nem milliós árakról beszélünk. Amúgy nem értem pl. a vezérlés cseréket 1-másfél millás áron cserélő szervíz lehúzások miért történhetnek ebben az országban?
Az én autóm motorja is elszenvedte ezt a lehúzós témát, a másfél millás "felújítás" több alap tételt nem érintett. Tudom, simán mehet nromál szervíz számlákkal milliós szintre egy-egy komolyabb szervíz, de az olajfogyasztás egyáltalán nem volt kezelve, a főtengelyen csak a hajtókar csapágyakat cserélték. A volt tulaj vállalkozó volt, nem is értett hozzá (amúgy is audis volt előtte :DDDD)
Ha gazdaságos áron van új, akkor megértelek. Én mostanában fogok 5.7 Corvette motort szétszedni hasonló problémával. Néztem, hogy ahhoz is egész barátágos az új alkatrész.
Biztosra megyek ;) Kb mind szar. A vett motor biztos hajtókar csapágyas volt, nem bízok benne. Olyan áron vettem maga a motort és a főtengelyt is, hogy nem éri meg szórakozni. Ha meg jó a főtengely mégis, akkor meg eladom, de amit használni fogok, jobbh megoldás az új.
Ezt a hajtókar próbát láttam már, nekem is tetszett. :)
Most van nálam aktuális kérdés hasonló tárgykörben: Vajon miért szarok az N-es motorok főtengelyei, illetve miért lesznek hajtókar csapágyasok, esetleg görbék a tengelyek?
A hétvégén felkerült a munkapadra az N53B30A motor, a héten valemyl este szétkapom, kíváncsi vagyok, hogy néz ki benne a főtengely, meg maga az egész bele.
Egyéb: Biztos, ami biztos, az ebay.de -ről rendeltem új gyári főtengelyt, már úton van, elvileg a héten legkésőbb péntekig meghozza a DHL. :) Egész elérhető áron volt.! Nem puvlikálom mennyi, de tényleg tök vállalható összeg, így biztosra megyek.
Örülök, hogy sikerült a műtét! Most aztán vigyázz rá! :)
-
Én elég sok E63-at látok a sima üléssel. Talán voltak különböző méretek is? Mint a ruháknál: S-M-L-XL ?
-
Ma vettem egy Subaru Legacy 2,0R-t, hátha lesz még hó...
6,8L/100km-es átlaggal jöttem haza vele, elég erős forgalomban, nem autópályán, bár BP-t kikerültem. Nem értem, hogy tudnak ilyen keveset fogyasztani a nagy testtel meg az állandó összkerékkel?
Hát, egyelőre a céges kiával és a családi corollával utazgatok ;)
Mivel egy hete műtötték a szemem, (nagyon jól sikerült) így nehéz és emelős munkát nem végezhetek, a monitort is a réjbenben nézem ;)
Szóval most hétvégén jönnek öcsémék családdal, a két kottás fiával felrakatom a blokkot a munkaasztalra, aztán 1-2 héten belül szétkapom a motort, mármint a frissen beszerzettet.
Ezt a ferde kormányt nem értem. Meg a kis ülést sem.
E93-nál nem panaszkodok, a kormány se ferde, az ülés meg egyenesen nagyszerű, mivem gyári M-paket, így a combtámaszos van benne, de ez méretben és mindenben bőven megfelelő. Nem is tudtam, hogy egy e63 autóba volt egyáltalán sima komfort ülés, nem került mindbe combtámaszos?
Akkor most megint nem mehetsz autózni egy darabig?
Tegnap megint autóztam egy E63-mal; ezen is ferdén áll a kormány. Most már nagyon kíváncsi lennék, hogy új korukban is ez volt-e a helyzet, vagy használat közben ferdülnek el?
Azt sem értem, miért tesznek ezekbe olyan nyomorék kis üléseket, hogy még én sem férek el bennük, az ülőlapot meg biztos kínai törpékhez tervezték - vagy mindez szándékos szívatás, hogy mindenki a drágább M-es üléseket vegye?
Nem nagyon pörög most a fórum, ezért egy off és egy bmw-s vonatkozású szolgálatival jövök:
Off: A lányomnak vettünk egy nagyon jó állapotú, kevés km-es honda civicet (IX gen 1,8 sedan). :D Tudom, ez nem annyira érdekel senkit itt :))))
Gondolt valami bmw-re, de nem akart 2010 előtti autót, utána meg nem mert választani semelyikből, a 2-es az azért kicsit esélyes volt, (egy 2019-es példány) végül a reális, biztonsággal jóval olcsóbban fenntartható japán megoldás felé hajlott, és meg is értem.
BMW: Vettem egy N53B30A motort, amit rövidesen atomjaira szedek, és elkészítem a kabrióba az utolsó csavarig felújított motort, hogy a jövő évi szezont már egy bejáratással, majd nagy üzembiztosnággal kezdje.
Erre azért volt szükség, mert a múltkori vezetéstechnikai tréning, és pályanap után lecseréltem az olajat, és bizony a szűrőben reszelék halmazt találtam. Előtte néha kidobta az olajnyomás hibát (mindig eltűnt, és mérve, és élő adatban is azért megvolt a szükséges nyomás), de a tárgyi terhelést makulátlanul bírta. (azért bátor voltam). De úgy voltam mindennel, hogy egy motorcsere belefér simán a nagyon kedvező vételárba. Azért ki is tudtam használni még másfél évig a vétel után az autót, és szeretném is tvább, mert nagyon tetszik, és minden egyébben jó is.
A benn lévő motort az előző gazdájánál másfél millióért "felújították" amiről meg is van a számla, vezérlés csere, vezérműtengely, olajszivattyú, vanosok, stb cseréje fért bele hajtókar csapágyazással. A nyugvó csapágyakat nem cserélték, az nem fér bele ennyiért.... Az se fért bele, hogy meggyűrűzzék, így azért volt eleinte 2000 km-en 1 liter olaj fogyasztása, majd ez már az 1500 km/1 l olaj szintet is elérte.
Ettől számítva 18-20 ezer km-t ment.
Gépműhelyes cimborától, meg máshonnan is van az infó, hogy ez a főtengely szokott görbülni, emiatt kikezdi a nyugvó csapágyakat, és stb...
Amit vettem blokkot, az hajtókarcsapágyas, de aprópénzért bukkantam rá, így belefér az új főtengely beszerzése, illetve, ha bármi volna a hengerekben, akár a perselyezés is. Új főtengelyt lehet a német e-bay-en venni, egészen elérhető áron.
A most vett blokk nem volt olajnyomás hibás, és az olajat se ette csak kis mértékben. Így kíváncsi vagyok milyen lesz szétbontva. Remélem a két blokkból tudok egy jót csinálni. Bontott, kiesett bloikoot nem akartam venni drágán, így ebből főzök ki valamit.
Sziasztok! Le kellett vegyem a kormányt (légzsákos) mert kormányt cseréltem a régiben volt légzsák az újba nincsen, most visszatettem a régit és természetesen nem tűnik el a légzsák jelző lámpa. Valakinek valami tipp hogy lehet gép nélkül resetelni?
Még az M3 Nyíregyháza utáni szakasza is ilyen - néha kihalt. De sokunk nem is 200+ sebességgel akar haladni, hanem maga a vezetés élményét átérezni az utakon, amihez az autópálya kicsit unalmas, hogy magányos farkasként pillanatok alatt letudd.
Még a w124-es mercivel éreztem utoljára a haladós élményt, nem írom le hol, és milyen átlagsebességeket csináltam, a 3,2-es motorral. Az a kocsi max pont olyan élményekre volt jó, a kanyar nem volt erőssége enyhén szóéva, a bmw és honda autóimmal ellentétben. Utazni baromi jó volt, valahol élmény volt, de szabálytalan.
Manapség is sokat autópályázok, azon járok munkába, szerencsére nem az M0, és jókor- jó irányba.
Viszont katasztrófa a vezetési morál, a 3 sávos szakaszokon mindig sétál a beslő sávban valaki, mindig betalál valaki hátulról nyomulva, nem értve, hogy azért nem haladok, mert előttem sétál egy tudatvesztett autós, mikor a külsőben senki se megy, esze ágában sincs kisorolni.
Kezdek statsiztikákat ilyenekből felállítani, a múlt héten 3 ilyen mercisbe botlottam, én nem előzöm ki ezeket jobbról, de néha 20 km-t is mehetek utánuk. Néha a VW ilyen, a skodások meg sokkal agresszívebbek, mint a bmw-sek. Mi csak simán vagy normálisan megyünk, vagy haladósan, de akkor meg el szoktak engedni - általában.
Nem is lehet már egy erős autóval élményt halmozni. Magyarországon csupa kátyú az aszfalt, egy kemény futómű szintet büntetés. Mindenfelé nagy tömeg autózik, dugók, átmenő kamionsor az autópályákon. És ha mégse, ott vannak üresnek megépült autópályák, M3 Miskolc után, új M44, az M6 Pécs felé, ha lehetne is rajta nyomni, a traffipax 1 km-re ellát.
Az autózás, mint hobbi, élmény, szabadidős elfoglaltság háttérbe szorult. Kisebb réteget érint. Helyváltoztató eszköz és szórakoztató centrum lett. Mindemellett sokminden nagyot fejlődött mondjuk 40-50 évvel ezelőtthöz mérve.
Nagyon ügyesen megfogalmaztad, èn nem tudtam volna, ilyen, a többi car-tàrsnak is èrthető mòdon leìrni.
Köszönõm.
Talàn, mèg , annyit hozzàtennèk vagy kiegèszìtenèm ,annyival,:
Èn nem èrzem bûnösnek magam.
Inkàbb dühösnek vagy semlegesen , de elìtèlőnek, amièrt a nagybetŭs a u t ò z à s, ide fajult el.
Elsilànyult...lehet ez jobban kifejezi....
Anèlkül, hogy àltalànosìtanèk: a fõvàros ès az agglomeràcìò, ùtjait ròva, rengeteg, unatkozò pitchàt lehet làtni....jobb hìjjàn, beül az ML-be vagy az x5 -be, ès cèltanul lödôrõg...
18 tonnàsròl vagy a 4tengelyes billencsrõl, remekül lehet õket tanulmànyozni...
Ès nèha sìrni tudnèk....
7VG-n , ugyanez a helyzet... mazsolàk, ùrvezetők plusz egy csomò 1èb hivatàsos üzemanyagpusztìtò, akinek jàr, àllampolgàri jogon, a belsô sàv, a zöld làmpànàl valò tetszõleges idejü vàrakozàs, illetve a közùton realizàlandò takarèkoskodàs ...
Miattuk van ez a sok idegesìtõ sz@r a kocsikban....tegyük hozzà, hogy a többßèg szempontjàbòl jogosan.
Kèpessègek nèlkûl ûl be a szgk-ba, mert be k e l l. ülnie.
Hiszen a szomszèd is ugyanùgy beül.
Vezetni ô sem tud, nem is szeret, de ezek nem szàmìtanak.
A stàtus / kivagyisàg / stb..... megkõveteli az eszetlen kocsikàxàst.
Mivel nem lehet, mindenkinek sajàt sàvot biztosìtani az ùton, ezèrt vannak az asszisztensek...
Én nem tenném egy szintre az ABS-t a vezetéssegédekkel, meg egyéb majdnem intelligens dolgokkal. Az ABS egyszerű mechanikai alapú beavatkozó, a többi modern izé meg kellen értelmezze a forgalmi helyzetet, stb-t.