Gondolom az eddigi cső a beltériből kivitt és hűtésnél eddig innen jött a víz. Fűtésnél a kültéri egységnél keletkezik kondenzvíz, ennek az elvezetését meg nem oldották meg. Gondolom az alsó kis "pipa" is lóg az alján, abból jön a víz, amíg bele nem fagy majd az egész. Ha nem zavaró helyre csöpög, akkor kivenném az alsó kis pipát, ha olyan helyre folyik, ahol ha ráfagy, akkor balesetveszélyes, akkor meg kell oldani az elvezetést (és a befagyást is meg kell előzni).
Azért, hogy a saját programja szerint tudja hozni azt a hőfokot, amit szeretnél, ha lenne odabenn. Gondolom a gázkazánodat, hűtődet-fagyasztódat sem kapcsolgatod, ara van a termosztát.
B-tarifa, vezérelt-áram, éjszakai-áram, ki hogy hívja. Nem kapod 0-24h-ban, de a házadat szeretnéd 0-24-ben fűteni-hűteni, esetenként saját pillanatnyi kedved szerint is. A B-tarifát nem erre találták ki egyszerűen. Ha klímával akarsz fűteni, azzal számolj, hogy a gépnek folyamatosan áram alatt kell lennie, aztán majd teszi a dolgát, ahogy kell, max a hőfokot fogod állítgatni.
Nem is értem mi az a felbuzdulás a B tarifára höszivattyúknál.
Annyit kellene megérteni, hogy a műszaki elégtelenség mellett a készülék hibásodásával jár, ami nagyságrendekkel nagyobb költség, mint a megnyert összeg.
Nekem az az álláspontom, hogy amelyik készülék a kikapcsolás után még dolgozik hogy alapállapotba álljon, nem alkalmas szakaszos üzemre, álljon a gépkönyvébe bármi is.
Mármint akkor, amikor adnak ilyet, napi 4-5 alkalommal, rövidebb időre. Nem értek ehhez, hogy mi lehet és mit nem. Azt tudom, hogy a bojlert elvileg lehet. Legalábbis így hallottam.
Pontosan. A házad fel akarná venni a környezet hőmérsékletét (télen ugye lehűlés), amit viszont te nem akarsz, ezért fűtesz. A hőszigetelés ezt a lehűlési folyamatot lassítja, pont ezért kellene befejeznetek.