Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66902

Figyel a hűtőben egy 60 dekás csontos pecsenye libamell, még ingadozok, hogy mivé fejlesszem... :) Birsalma piré lesz a körete, az biztos. Nem holnap, mert a laskát sem szeretném várakoztatni.

Előzmény: Popenka (66901)
Popenka Creative Commons License 2 napja 0 0 66901

Ez a link övön aluli volt most! ;)

Most estem haza, és hogy legyen valami Márton napi eledel, útközben beugrottam egy sparba, és vettem egy vákumozott fél libamell filét. Idei ez, ne aggódjunk.

Nemes, jó anyag, rosszabbra számítottam. Viszont ma már biztos nem állok neki egy ilyen receptnek, bármennyire is érthető. :)

Pont serpenyősre gondoltam, de megpróbálom posírozás nélkül, sütőben lassan befejezve. Hátha.

Tegnapról maradt jó adag sült almából készült egyszerű püré. Nem is kell ehhez más vacsira.

Holnap töltöttkáposzta: végre már savanyítottból. Ki kell tartania pár napig.

Előzmény: nagypapi51 (66896)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 0 66900

Konkrétan most a vakvarjús, születésnapi szombatra* gondoltam, de úgy sejtem, ezt te is tudod 😜

Libaságok szépen fogytak, jutott is, maradt is, nem fogunk jövőre éhezni, ha ezen múlik 😁 (Ti. Márton napján: aki libát nem eszik, egész évben éhezik.)

 

 

*Szombaton rám a veszprémi História Malomkertben főznek, érettségi találkozó okán. Szokásos vegyes tálak lesznek (liba nélkül), ami nem különösképpen érdekfeszítő, de majd a saját főzésű ír vörös és meggyes sörükkel kárpótlom magam. A somlóimat pedig eladományozom.

Előzmény: nagypapi51 (66896)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66899

Holnap laskagombás tejfölös aprópecsenye, krokett.

A gomba már megvan hozzá :)

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66898

+ választék bővítésnek sajtos makaróni ropi serrano sonkával bolondítva

Előzmény: nagypapi51 (66897)
nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66897

Ma zöldbab főzelék, tükörtojás

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66896

...Se a szombat, se a kacsa nem Márton napi...

És ha Márton napja szombatra esik? :)

Közben a Gasztro mappámban találtam egy jót, megosztom.

A kommentem ma is áll, idei (é:fiatal) libát azt szeretnék enni.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66895)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 3 napja 0 0 66895

Se a szombat, se a kacsa nem Márton napi. Jó-jó, szárnya van és vízi, de Márton napkor libát eszünk, slussz-passz 😁 

 

(Egyéb napokon mi is inkább a kacsát részesítjük előnyben, viszonylag gyakran is készítem. De ha már tartjuk a hagyományt, tegyük azt rendesen. És hát a liba is finom tud lenni 😉)

 

Madár már a tepsiben, holnap csak betolom a sütőbe. Töpörtyű finom, zsír hűl, levest mindjárt leszűröm.

Előzmény: nagypapi51 (66893)
dulci_nea Creative Commons License 3 napja 0 0 66894

Ma fokhagymás csirke, krumplisalátával.

 

Holnap Márton napi sült kacsacomb, vegyes zöldségek tepsis sütéssel (édeskömény, édesburgonya, cékla, sárgarépa) és cukormentes őszibarack kompót. 

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 1 66893

Szombaton születésnap okán a Vakvarjú főz ránk, aki akar, libát rendel, én nem biztos.

Nekem a kacsa ízletesebb, legyen akár melle, akár combja.

Hét végén azért veszek hízott kacsamájat, jó lesz az hidegen, saját zsírjában.

(száraz sherryben áztatva, borssal kiszórt terrine-be idomítva, 110C fokon 40-50perc, amíg a saját zsírja feljön, és ellepi)

Még mindig maradt egy sült csirke felső comb, felaprítom, és tócsni masszába keverve

kisütögetem, vacsora helyett :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66892)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 3 napja 0 0 66892

De-de, benne volt, majdnem 1/4 kilónyi. Persze nem hízott máj, de azért lesz belőle egy kis sült máj, egy darabkát a levesbe is dobtam. Zúza, szív is benne volt. Szárnyának csak a töve, pedig a középső részén vannak a legfinomabb húsok 🙁

Előzmény: nagypapi51 (66891)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 66891

A liba májáról nem ejtettél szót, nem volt benne?

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66890)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 3 napja 0 0 66890

Mára maradt frankfurti leves, amit en kelbimbóból főzök, jobban szeretjük.  Kisütöttem egy lidles kakaós csigát mellé.

 

Megküzdöttem valamint a holnapi napra rendelt libával, 5 kilós volt a jószág. A levest ma megfőzöm, valamint kisütöm a hájat, amiből bőven el volt látva a madárka 😊 Előkészítem a libasültet is. Holnap sütöm a húst, hagymás tört krumpli és párolt lila káposzta lesz hozzá. Jön ebédre a "vejem" is, aki ugyan nem Márton, de azért Marci 😁

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 66889

Sajnos nem jött szembe... :(

Még van a sült csirkéből, masnitésztával, sült kápiával összeforgatom,

némi parmezánforgáccsal megdíszítem.

Előzmény: nagypapi51 (66887)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 1 66888

 erre gondoltam :)

(forrás:Székelyhon)

 

Előzmény: nagypapi51 (66887)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 66887

Ha egy ilyen asztal jönne szembe, nem főznék :)

öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 0 66886

Ízlés dolga, meg nem mindegy, milyen szárnyas. A pulykamájat jobban szeretem, mint a sertést.

Előzmény: homerx (66885)
homerx Creative Commons License 4 napja 0 0 66885

ezt a finomabbat en azert ketsegbe vonom.

Előzmény: H_G (66884)
H_G Creative Commons License 4 napja 0 2 66884

De hát normális esetben nem is ropog. Csak sznob helyeken ahol pankó morzsát használnak meg amerikás helyeken ahol kukoricapehelyhes morzsát. (A Kádár egyik kategória sem.)

 

A sertésmájnak számos előnye van, a szárnyasmájnak csak egy: hogy finomabb.

 

Előzmény: Popenka (66882)
Popenka Creative Commons License 4 napja 0 0 66883

lemaradt:

 

ma rántott hal a popenkafalvai tavacskából, egyszerűen rizzsel,

elé egy karalébé leves

 

rántott hal = rántott ponty borda

 

(nem patkóra szoktam szeletelni)

Popenka Creative Commons License 4 napja 0 0 66882

"vessetek a mokusok ele, de en nem szeretem, amikor ropog a panir a fogam alatt,"

 

ugyanígy vagyok vele, szerintem a panírnak nem az a lényege, nem az a funkciója

Előzmény: homerx (66878)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 2 66881

Ez lett a megmaradt csirkecombból, soha rosszabbat!

(+cukkini, sült paprika, kalamata)

 

Előzmény: nagypapi51 (66867)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 66880

Persze, a bornyúmáj sem utolsó rántva, Zs. legutóbb ezt evett a Vakvarjúban, 

jövő szombaton megyünk újra, lehet hogy bevállalom, bár annyi jó kajájuk van... :(

Előzmény: nagypapi51 (66879)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 66879

Én sem szeretem, ha ropog, ez a dupla panír miatt van.

Igazából faék egyszerűségű kaja, de otthon óvakodok a sütésétől, mert durrog mint a veszedelem, 

bárhogy trükközök vele. A sertésmáj barátságosabb.

Előzmény: homerx (66878)
homerx Creative Commons License 4 napja 0 1 66878

nem vagyok nagyon oda a rantott szarnyasmajakert. vagy kifogod, vagy nem. en altalaban nem. vessetek a mokusok ele, de en nem szeretem, amikor ropog a panir a fogam alatt, mert a szarnyasmaj elvekonyodik a szele fele, es szinte tobb a panir, mint a zanyag. nekem a rantott maj az sertes.

Előzmény: homerx (66871)
dulci_nea Creative Commons License 5 napja 0 0 66877

Főzés: csirkepaprikás, nokedli, cékla.

dulci_nea Creative Commons License 5 napja 0 0 66876

Nekem meg a nyugdíjam annyi, mint 30 éve a fizum volt.

Előzmény: homerx (66875)
homerx Creative Commons License 5 napja 0 0 66875

30 eve a fizum is 1/100 volt.

Előzmény: Bubo.Bubo. (66874)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 5 napja 0 0 66874

50 éve kb. az 1/100-a voltak az árak az egyszerű éttermekben

Előzmény: homerx (66871)
öreg_néne_b Creative Commons License 5 napja 0 0 66873

Árai vannak. Csevap hétezerért...

Előzmény: homerx (66872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!