Pető a 27. forduló után lett elküldve. Ekkor 4 ponttal voltatok a vonal felett a 8. helyen. Ha marad, akkor szerintem bent is maradtok, de valószínűleg nem ez volt az érdek/terv.
Pető már bizonyította a kvalitását, sajnos összeforr a neve a kieséssel, hiába nem ő volt az edző, a szezon legjavát ő vitte. Most lehet, hogy jól nyúl a kerethez, meglátjuk.
Továbbra sem vagyok meggyőződve, hogy elsősorban edzőkérdés van, de nyilvánvaló, hogy nem a pályagondnokot fogják kirúgni. Amit Boér a tegnapi után mondott, az valid: jól kezdtünk, volt játék, voltak helyzetek, de a kapott gól után olyan szinten szart be mindenki, és annyira nem volt senkiben meg az ilyenkor szükséges karakter, hogy totális reménytelenség lett úrrá a csapaton. Persze az edző ilyenkor meg tudja támogatni a csapatot, pedagógiával, szerkezettel, mit tudom én - de ha tényleg nincs vezéregyéniség, egyéni megoldásokra képes, veszélyes játékosod, akkor nem biztos, hogy elég a mágia. Ezek a játékosok NB III fölött alig játszottak, akik idősebbek sem vezérek. Varga képességei messze kiemelkednek, de nélküle sem vezér, sem góllövő nincs, és egyedül ő sem elég. Tegnap ráadásul ő se volt...
Szóval olyan edző kellene, aki egy rutintalan és bizonytalan állománynak ad valami belső stabilitást is, ez nem tudom, kizárólag szakmai tudással megoldható-e a jelenlegi kerettel. Persze nagy elvárás itt már senkiben nem lesz, maradjunk benn és közben reméljük, hogy a klub helyzete is stabilizálódik. A jövőbeli tulajdonos ne legyen dél-amerikai "befektető", és legyen a szakmai előrelépésre is elképzelése.
lássuk be azért nem váltotta meg itt a világot. Én semmi szervezettséget nem láttam a játékunkban, az embereit cserélgette, félidőben felállást váltott, nem látom az egységességet, mintha nagy lett volna neki a feladat.
FOCICSAPAT ELADÓ Amikor tavasszal megmentettük a Vidit, világossá tettük: egy szezon erejéig tudunk a csapat tulajdonosai lenni, és rögtön elkezdjük az új, - magán – tulajdonos keresését. Olyan tulajdonosét, aki tudja is, akarja is finanszírozni a felnőtt csapatot és jövőképet képes adni neki. A város közgyűlése felhatalmazott arra, hogy kiírjam a pályázatot a Vidiben lévő önkormányzati üzletrész értékesítésére, ezt a mai napon, - a Fehérvár F.C. felügyelőbizottságának áldásával - meg is tettem. Szerencsére az elmúlt hónapokban több érdeklődő is jelentkezett, de persze más az érdeklődés és más egy pályázaton elindulni. Épp ezért a pályázat 2 fordulós: első körben szeretnénk elválasztani a komoly érdeklődőket az esetleges hobbistáktól. A vételár és ütemezés mellett azt is várjuk a pályázótól, hogy tegyen le számunkra terveket és koncepciót a következőkre: Mennyi anyagi és egyéb tőkét kíván és tud beletenni a csapatba (az elvárásunk és a realitás az, hogy legalább 5 éven át minimum 1 milliárd forintot kell tudnia a csapatba tenni a tulajdonosnak.) A csapat identitására, megjelenésére, a szurkolókkal való együttműködésre és kommunikációra vonatkozóan milyen elképzelései vannak, Hogyan képzeli el az utánpótlás nevelést, Milyen elképzelései vannak a Sóstói Stadion (és a teljes Vidi-komplexum) működtetésére, használatára. Gondoskodó és hozzáértő, de biztos kezekben akarjuk tudni a város futball csapatát. A fenti szempontok a "gondoskodó" és a "hozzáértő" kérdéseket szűrik. A "biztos"-t ezesetben az anyagiak jelentik. Ezért a pályázóknak letétbe kell helyezniük 50 millió forintot a város számláján a pályázati folyamat végéig. Ha ugyanis ezt egy pályázó nem tudja teljesíteni, egész biztosan nincs elég forrása ahhoz, hogy fenntartsa a csapatot. Rögzíteni kell: az önkormányzat egy "nehéz", komplikált eladó, üzleti partner. Nem saját akaratunkból, hanem a ránk vonatkozó jogszabályi előírások miatt. Egy ilyen adás-vétel és versenyeztetés milliószor könnyebben tud működni a magánszektor szereplői között. Ennek ellenére is, a pályázati kiírásban megpróbáltunk egyensúlyt teremteni a jogszabályi kötelezettségek és a rugalmas tárgyalóképesség elvárása között. Az első körös pályázatok beadásának határideje: december 10. 12:00 (magyar idő szerint). A pályázatot magyar és/vagy angol nyelven lehet beadni, e-mailben vagy papíralapon.A pályázati felhívás teljes terjedelmében elérhető a város honlapján. Emellett az Önkormányzat szerződött külső partnere is részt vesz a potenciális pályázók felkutatásában. A közgyűlés tervezetten januárban tud majd eredményt hirdetni az első forduló kapcsán, a második fordulót követően várhatóan tavasszal tudjuk a végleges eredményt kihirdetni és leszerződni az új tulajdonossal. Bízom benne, hogy a következő 3-4 hónapban sikerül méltó gazdát találni szeretett, patinás klubunknak. Az első kör lezártáig biztosan nem adhatunk információt a pályázat állásáról, utána azonban a lehetőségek szerint be fogok számolni Önöknek a folyamatról. Addig is: Hajrá, Vidi!
A 85-ös menetelés óta nektek is drukkolok a Vasas mellett.
Természetesen ellenünk nem.
Tegnap egy sokkal simább meccsre számítottam de nem azért mert annyira rossz kerete lenne a Vidinek hanem a Boér miatt. Az a pali egy kókler. Minél előbb meg kellene szabadulnotok tőle.
Csak az a baj, hogy nàlatok mostanában csak kóklerek kerülnek a vezetőedző pozíciójába.
Igaz e tekintetben sok öromre nekünk se volt okunk mostanáig.
Drukkolok nektek, hogy ezt a bajnokságot minél jobban zárjátok és találjon rátok egy megfelelő támogató!
Elvárásom nem volt, csak az tűnik reménytelennek hogy megkapaszkodjunk legalább a középmezőnyben. Sajnos benne van a kiesés esélye is nem is beszélve a klub megszűnéséről. Nagyon megy az idő.
Ha jól emlékszem, az volt a cél idénre, hogy nem esünk ki a másodosztályból. Feljutni nem akarunk, mert arra nincs pénz. Átmeneti időszakban a város az ideiglenes tulajdonos. Mi volt az elvárásod?