Se a szombat, se a kacsa nem Márton napi. Jó-jó, szárnya van és vízi, de Márton napkor libát eszünk, slussz-passz 😁
(Egyéb napokon mi is inkább a kacsát részesítjük előnyben, viszonylag gyakran is készítem. De ha már tartjuk a hagyományt, tegyük azt rendesen. És hát a liba is finom tud lenni 😉)
Madár már a tepsiben, holnap csak betolom a sütőbe. Töpörtyű finom, zsír hűl, levest mindjárt leszűröm.
De-de, benne volt, majdnem 1/4 kilónyi. Persze nem hízott máj, de azért lesz belőle egy kis sült máj, egy darabkát a levesbe is dobtam. Zúza, szív is benne volt. Szárnyának csak a töve, pedig a középső részén vannak a legfinomabb húsok 🙁
Mára maradt frankfurti leves, amit en kelbimbóból főzök, jobban szeretjük. Kisütöttem egy lidles kakaós csigát mellé.
Megküzdöttem valamint a holnapi napra rendelt libával, 5 kilós volt a jószág. A levest ma megfőzöm, valamint kisütöm a hájat, amiből bőven el volt látva a madárka 😊 Előkészítem a libasültet is. Holnap sütöm a húst, hagymás tört krumpli és párolt lila káposzta lesz hozzá. Jön ebédre a "vejem" is, aki ugyan nem Márton, de azért Marci 😁
De hát normális esetben nem is ropog. Csak sznob helyeken ahol pankó morzsát használnak meg amerikás helyeken ahol kukoricapehelyhes morzsát. (A Kádár egyik kategória sem.)
A sertésmájnak számos előnye van, a szárnyasmájnak csak egy: hogy finomabb.
nem vagyok nagyon oda a rantott szarnyasmajakert. vagy kifogod, vagy nem. en altalaban nem. vessetek a mokusok ele, de en nem szeretem, amikor ropog a panir a fogam alatt, mert a szarnyasmaj elvekonyodik a szele fele, es szinte tobb a panir, mint a zanyag. nekem a rantott maj az sertes.
ja, a heten ismet a kadar fozott ram. ugy latszik, a solet az allando repertoar. ezuttal maceszgomboc levest, rantott kacsamajat ettem. nem volt kulonleges.