Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2 napja 0 0 66898

+ választék bővítésnek sajtos makaróni ropi serrano sonkával bolondítva

Előzmény: nagypapi51 (66897)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 66897

Ma zöldbab főzelék, tükörtojás

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 66896

...Se a szombat, se a kacsa nem Márton napi...

És ha Márton napja szombatra esik? :)

Közben a Gasztro mappámban találtam egy jót, megosztom.

A kommentem ma is áll, idei (é:fiatal) libát azt szeretnék enni.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66895)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 3 napja 0 0 66895

Se a szombat, se a kacsa nem Márton napi. Jó-jó, szárnya van és vízi, de Márton napkor libát eszünk, slussz-passz 😁 

 

(Egyéb napokon mi is inkább a kacsát részesítjük előnyben, viszonylag gyakran is készítem. De ha már tartjuk a hagyományt, tegyük azt rendesen. És hát a liba is finom tud lenni 😉)

 

Madár már a tepsiben, holnap csak betolom a sütőbe. Töpörtyű finom, zsír hűl, levest mindjárt leszűröm.

Előzmény: nagypapi51 (66893)
dulci_nea Creative Commons License 3 napja 0 0 66894

Ma fokhagymás csirke, krumplisalátával.

 

Holnap Márton napi sült kacsacomb, vegyes zöldségek tepsis sütéssel (édeskömény, édesburgonya, cékla, sárgarépa) és cukormentes őszibarack kompót. 

nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 1 66893

Szombaton születésnap okán a Vakvarjú főz ránk, aki akar, libát rendel, én nem biztos.

Nekem a kacsa ízletesebb, legyen akár melle, akár combja.

Hét végén azért veszek hízott kacsamájat, jó lesz az hidegen, saját zsírjában.

(száraz sherryben áztatva, borssal kiszórt terrine-be idomítva, 110C fokon 40-50perc, amíg a saját zsírja feljön, és ellepi)

Még mindig maradt egy sült csirke felső comb, felaprítom, és tócsni masszába keverve

kisütögetem, vacsora helyett :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66892)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 3 napja 0 0 66892

De-de, benne volt, majdnem 1/4 kilónyi. Persze nem hízott máj, de azért lesz belőle egy kis sült máj, egy darabkát a levesbe is dobtam. Zúza, szív is benne volt. Szárnyának csak a töve, pedig a középső részén vannak a legfinomabb húsok 🙁

Előzmény: nagypapi51 (66891)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 66891

A liba májáról nem ejtettél szót, nem volt benne?

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66890)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 3 napja 0 0 66890

Mára maradt frankfurti leves, amit en kelbimbóból főzök, jobban szeretjük.  Kisütöttem egy lidles kakaós csigát mellé.

 

Megküzdöttem valamint a holnapi napra rendelt libával, 5 kilós volt a jószág. A levest ma megfőzöm, valamint kisütöm a hájat, amiből bőven el volt látva a madárka 😊 Előkészítem a libasültet is. Holnap sütöm a húst, hagymás tört krumpli és párolt lila káposzta lesz hozzá. Jön ebédre a "vejem" is, aki ugyan nem Márton, de azért Marci 😁

nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 66889

Sajnos nem jött szembe... :(

Még van a sült csirkéből, masnitésztával, sült kápiával összeforgatom,

némi parmezánforgáccsal megdíszítem.

Előzmény: nagypapi51 (66887)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 1 66888

 erre gondoltam :)

(forrás:Székelyhon)

 

Előzmény: nagypapi51 (66887)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 0 66887

Ha egy ilyen asztal jönne szembe, nem főznék :)

öreg_néne_b Creative Commons License 4 napja 0 0 66886

Ízlés dolga, meg nem mindegy, milyen szárnyas. A pulykamájat jobban szeretem, mint a sertést.

Előzmény: homerx (66885)
homerx Creative Commons License 4 napja 0 0 66885

ezt a finomabbat en azert ketsegbe vonom.

Előzmény: H_G (66884)
H_G Creative Commons License 4 napja 0 2 66884

De hát normális esetben nem is ropog. Csak sznob helyeken ahol pankó morzsát használnak meg amerikás helyeken ahol kukoricapehelyhes morzsát. (A Kádár egyik kategória sem.)

 

A sertésmájnak számos előnye van, a szárnyasmájnak csak egy: hogy finomabb.

 

Előzmény: Popenka (66882)
Popenka Creative Commons License 4 napja 0 0 66883

lemaradt:

 

ma rántott hal a popenkafalvai tavacskából, egyszerűen rizzsel,

elé egy karalébé leves

 

rántott hal = rántott ponty borda

 

(nem patkóra szoktam szeletelni)

Popenka Creative Commons License 4 napja 0 0 66882

"vessetek a mokusok ele, de en nem szeretem, amikor ropog a panir a fogam alatt,"

 

ugyanígy vagyok vele, szerintem a panírnak nem az a lényege, nem az a funkciója

Előzmény: homerx (66878)
nagypapi51 Creative Commons License 4 napja 0 2 66881

Ez lett a megmaradt csirkecombból, soha rosszabbat!

(+cukkini, sült paprika, kalamata)

 

Előzmény: nagypapi51 (66867)
nagypapi51 Creative Commons License 5 napja 0 0 66880

Persze, a bornyúmáj sem utolsó rántva, Zs. legutóbb ezt evett a Vakvarjúban, 

jövő szombaton megyünk újra, lehet hogy bevállalom, bár annyi jó kajájuk van... :(

Előzmény: nagypapi51 (66879)
nagypapi51 Creative Commons License 5 napja 0 0 66879

Én sem szeretem, ha ropog, ez a dupla panír miatt van.

Igazából faék egyszerűségű kaja, de otthon óvakodok a sütésétől, mert durrog mint a veszedelem, 

bárhogy trükközök vele. A sertésmáj barátságosabb.

Előzmény: homerx (66878)
homerx Creative Commons License 5 napja 0 1 66878

nem vagyok nagyon oda a rantott szarnyasmajakert. vagy kifogod, vagy nem. en altalaban nem. vessetek a mokusok ele, de en nem szeretem, amikor ropog a panir a fogam alatt, mert a szarnyasmaj elvekonyodik a szele fele, es szinte tobb a panir, mint a zanyag. nekem a rantott maj az sertes.

Előzmény: homerx (66871)
dulci_nea Creative Commons License 5 napja 0 0 66877

Főzés: csirkepaprikás, nokedli, cékla.

dulci_nea Creative Commons License 5 napja 0 0 66876

Nekem meg a nyugdíjam annyi, mint 30 éve a fizum volt.

Előzmény: homerx (66875)
homerx Creative Commons License 5 napja 0 0 66875

30 eve a fizum is 1/100 volt.

Előzmény: Bubo.Bubo. (66874)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 5 napja 0 0 66874

50 éve kb. az 1/100-a voltak az árak az egyszerű éttermekben

Előzmény: homerx (66871)
öreg_néne_b Creative Commons License 5 napja 0 0 66873

Árai vannak. Csevap hétezerért...

Előzmény: homerx (66872)
homerx Creative Commons License 5 napja 0 0 66872

innen lehetne mit fozni.

 

homerx Creative Commons License 5 napja 0 0 66871

ja, a heten ismet a kadar fozott ram. ugy latszik, a solet az allando repertoar. ezuttal maceszgomboc levest, rantott kacsamajat ettem. nem volt kulonleges.

 

homerx Creative Commons License 5 napja 0 0 66870

2x egymas utan marha? nem maradt az osso buccobol?

Előzmény: Boszorka (66869)
Boszorka Creative Commons License 5 napja 0 0 66869

Én is arra tippeltem.

 

Ma főztem! Osso bucco, milanoi, fehér, változat, írizs lett hozzá.

 

Holnap Marhapofa pörkölt, nokedli és aztán hosszabb időre befejeztem a főzést.

Előzmény: homerx (66866)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!