Sok helyen látom hogy a vak világba sugároznak a klíma AP-k. Ha az utcán sétálva akarom a sajátomat bekapcsolni, felajánl még párat ami hatótávon belül van.
Aztán a sinclair pl 12345678 jelszóval simán felenged és tudom irányítani a szomszédét.
De van ami már külön pin kódot kér.
Foglalják a wifi csatornákat, feleslegesen ha a tulaj nem használja a wifit.
Sajnos a Gree alkalmazás, és a kínai háttere nem túl üzembiztos, és nem lehet tudni, mikor mi a baja. Próbálkozni kell, alkalmazást letörölni telefonról, adatait törölni, újra belépni, beltérin wifi reset.
Van egy helyem, 1 évig cseszekedett, és azóta évek óta jó. Érthetetlen.
De a tied inkább router probléma gyanúsan, reset neki. Megnézni, látja-e, nem-e tilt.....
Egy kis segítséget kérek Gree applikáció ügyben. Ma reggelre hideg házban ébredtünk, mert egyik klima sem kapcsolt be hajnalban. Nem volt időm foglalkozni vele, ezért most nézem, hogy egyiket sem látja az applikáció. Próbáltam visszaállítani, de mindegyiknél az van, hogy a routerhez csatlakozás közben 69 %-nál megáll egy ideig, majd kiírja, hogy nem sikerült csatlakoztatni. A házban jó a hálózat, mert mindegy egyéb wifis eszköz működik. Néha-néha elfőfordult már, hogy egy-egy klima leszakadt a wifiről, de soha nem volt gond a visszaállítással. Volt olyan, hogy ki kellett húzni a hálózatból a készüléket, és csak úgy sikerült visszaállítani, de most ez sem segít. Legfeljebb a távirányítókkal egyesével beállítom majd a reggeli programot, jó kis macera lesz, jobb lenne, ha működne az app.
A Szatmári áruházláncnál gyakorlatilag nagykereskedelmi áron árulják a klímaberendezéseket, ezért sem adnak a saját dolgozóknak plusz kedvezményt. Miből adnának?
A hollandit azért kellett felfúrni, mert az collos mértékegységű, a rézcső, amit használt a szerelőd, az meg metrikus.
Nekem belsős ember hozta a szatmáritól a klimát. Nem volt olcsóbb mert eleve akciós volt. A hisense kültéri nagyobb. De úgy döntöttem logikusan választok a használathoz képest és nincs rá szükéság. Rikán fog menni és ha esetleg hangos lenne(most újnak nem az) akkor sem számít mert messze van aki hallaná. eddig 6-8 fokban próbáltam csak és becsülettel fűt. Bem tudom meddig kell a szatmárihoz vinnem ,de amíg oda addig nem lesz bajom😊
A beltéri azért nem olyan mint a Daikin. Mármint a műanyag ház.
Ami még érdekes volt, hogy a hollandert át kellett fúrni mert nem ment rá a 10-es csőre.
Miért nem értelmezed, amit a másik ír? Ha már válaszolsz rá...Windy nem azt írta, hogy nem javítanak panelt, hanem, hogy kevesen javítják. Kevesen értenek hozzá, kevesen vállalják. Hűtésre sem választja az emberek nagy része a legolcsóbbat, még akkor sem, ha te ezt hablatyolod. Nincs összefüggés a ház tagoltsága az oda való gépek árával. Egy kicsi szobába pont egy jó minőségű csendes, jól visszaszabályzó készülék kell, pontos hűtőközegadagolással, amihez érdemes nem kapillárcsöveset választani.
De javítanak, motorvezérlőket is javítanak... Nálunk a 18 éves Samsung mosógép paneljét javította egy szaki, aztán a gép ment tovább gond nélkül.. Nem hinném h egy klíma panel sokkal bonyolultabb lenne..
Én sztem a hűtésre mondtam h a legolcsóbbat kell venni, ha fő fűtésre kell akkor nyilván érdemesebb komolyabb gépet venni.. Ámbár itt is el kell gondolkodni, ha nagyon tagolt a ház és sok gép kell, kb minden szobába, akkor talán oda is megfelel 1-1 olcsóbb gép 15-20m-re..
Nem. A topikban nem konkrétan a Gorenje gépekről van szó...bármi szóba kerülhet, nem hablaty (hogy a te szóhasználatoddal éljek) Mindent meg lehet javítani, a kérdés az, hogy megéri-e és találsz-e hozzá szakit, aki ért is hozzá. Általában a 80 ezres vezérlőpaneleket nem javítják vagy csak nagyon kevesen. Senki nem mondta, hogy nem jó a 150 ezres gép...bár mondjuk te kijelentetted, hogy mindig a legolcsóbbat kell választani. Azért tudod, hogy a piac nem így működik. Ha mindenki a legolcsóbbat venné, akkor szinte csak Suzukit vagy Skodát látnál az utakon. Vannak, akik mindig a legolcsóbbat keresik, sokan vannak, akik a legolcsóbbat eleve kizárják, és vannak, akik a legdrágábbakat keresik, mert azt gondolják, hogy ezzel a legjobbakat is kapják.
Na de itt most konkrétan Gorenje-Hisense-ről volt szó.
Amúgy mindent meg lehet javítani, lehet panelt is javítani, nem gondolnám h egy kicsit is ismertebb géphez ne lenne alkatrész, akár Kínából...
na de nem értem az egész hablatyot, ugye onnan indultunk hogy egy faház melléképületbe miért ne lenne jó egy 150 ezres Gorenje, vagy nekem a 25m2-es előteret fűteni... Erre nem érdemes 450-500 ezres micsubicsit venni.. Ráadásul a hivatkozott kommentekben pont te dícsérted a Hisense Wings Pro-t..
Nálam a lefikázott gagyi Syen 5 éve fűt 65 m2-t, igaz, nem tökéletes a szabályzása, a hiszterézis, de más gond nincs vele. Ezt most 250e-ért látom legolcsóbban, tehát gagyi :) Az, h a hőérzete nem az igazi, az meg a klímás fűtés sajátossága..
Nem gondolom, hogy a hivatalos importőrtől származó Hisense gépek támogatása szar lenne. A cég kb. tíz éves és milliárd fölötti az éves árbevételük, tehát semmiképp nem egynyári klímás vállalkozás. Sajnos a Hisense márka is olyan , mint a - talán legjobb példa a Midea - boldog, boldogtalan be tudja hozni az országba, nincs kizárólagos forgalmazója, tehát, amikor vásárol az egyszeri polgár egy Hisense klímát, akkor nehéz kideríteni, hogy az a hivatalos importőrtől származik-e. Néhány éve a Midea gépekkel volt hasonló a helyzet, amikor garanciális ügyintézésre került a sor egy Midea készülék esetében, hamar kiderült, hogy nem a Planning által hivatalosan került be az országba így a márkaképviselet azonnal elutasította a garanciális alkatrészigényt. Nálam a raktárban állt 8 vagy 9 Midea kültéri egység, amihez inverterpanelt kellett volna beszerezni, de egyszerűen nem tudtuk kideríteni, hogy kitől van a gép, így vagy kifizette az ügyfél a közel 100.000 forintot az alkatrészre, vagy elengedte a dolgot és új klímát vásárolt.
Nem hiszem el, hogy nem lehet megérteni, hogy egyik ilyen, másik olyan.
Egyik sem jobb, vagy rosszabb, hanem MÁS:
Az egyik azért jó, mert OLCSÓ és 2 évet röhögve elmegy, és nem zavar a hangja sem, mert süket vagyok kicsit. Majd lakáseladás után lecseréli akinek nem jó.
A másik meg azért jó, mert 20 évre tervezek vele, abszolut hallásom van és hobbim a legyek násztáncát hallgatni, ne zavarjon már ebben.
Pont neked írtam lejjebb, de -ezek szerint el sem olvasod. Most akarok venni egy LADA NIVAT, mert arra, nekem, most pont ez a legjobb. De a toszkánai szilveszterezésre nem ezzel fogok menni.
Teljesen mindegy, hogy Gorenje vagy Hisense, vagy Midea, vagy TCL vagy más kínai klíma. Ha a terméktámogatás szar, akkor két-három év múlva semmit nem kapsz a csilivili adatokkal (persze az Euroventen egyik sincs tesztelve) felvértezett klímádhoz.
Hogyne lenne. Ezt ne úgy képzeld al, hogy a hűtőközeg a berendezés üzemanyaga. Az az áram. Ha kevesebb szükség van teljesítményre, akkor alacsonyabb fordulaton jár a kompresszor, a hőcserélő arányos mérete megnő, az elpárolgás és a kondenzálódás jobb hatékonyságú lesz ezáltal kevesebbet fogyaszt a készülék. Ilyenkor még precízebbbé tehető a rendszer működése az elektromos adagolószeleppel, de a kapillárcsöves inverteres készülékek is sokkal energiatakarékosabbak a fixfordulatos társaiknál, ráadásul a hőmérsékletszabályozás is pontosabb.
A Miideák is ugyanolyanok, mint a többi kínai...igazából minimális eltérések vannak egy-egy kínai gyártó termékei között. Az olcsó az ott is szarabb, mint a drágább.
A terméktámogatás lényegesen fontosabb szempontnak kellene lennie készülékvásárlásnál. De erről általában a fogyasztók nem igazán hallanak, vagy akarnak hallani. A hangzatos reklámok, meg csilivili adatok (valamelyik Gree-nél láttam 18 dB/A beltéri zajszintet) inkább elviszik a vásárlók figyelmét.
Én is törtem le peremet így, pedig csináltam már pár ezret. Ha felkeményedik a réz cső, kis feszülésre is letörik a perem. Kínai 0,8mmes falvastagságúnál meg törvényszerű.