Keresés

Részletes keresés

1 valaki Creative Commons License 6 napja 0 0 106939

A klímák cső méretei (is) amerikából indultak el, ergo ezért colos méretűek.

1/4, 3/8, 1/2 coll, és a többi.

Persze ezeken a méreteken kívül vannak mm-es csövek is:

1/4= 6,35mm helyett 6mm

3/8=9,52mm helyett 10mm-es és a többi.

De pl: Beier ref  cégnél van 3/8os, és 10mmes is.

Vagy veszel rendes collos csövet, vagy furkálsz, mert ugye a hollandik colos méretű csőhöz vannak gyártva, mert az a szabvány.

Mint ahogy 0,8mmes falvastagságú csövet is kapni, csak tiltott. Persze olcsóbb, könnyebb hajtani. (állítólag)

1mmes falvastagsággal lehet csak csövet használni az euban.

Előzmény: rage. (106938)
rage. Creative Commons License 6 napja 0 0 106938

Nekem belsős ember hozta a szatmáritól a klimát. Nem volt olcsóbb mert eleve akciós volt. A hisense kültéri nagyobb. De úgy döntöttem logikusan választok a használathoz képest és nincs rá szükéság. Rikán fog menni és ha esetleg hangos lenne(most újnak nem az) akkor sem számít mert messze van aki hallaná. eddig 6-8 fokban próbáltam csak és becsülettel fűt. Bem tudom meddig kell a szatmárihoz vinnem ,de amíg oda addig nem lesz bajom😊

A beltéri azért nem olyan mint a Daikin. Mármint a műanyag ház.

Ami még érdekes volt, hogy a hollandert át kellett fúrni mert nem ment rá a 10-es csőre. 

Előzmény: ex-bus (106926)
Varzsol Creative Commons License 2025.10.30 0 0 106937

Miért nem értelmezed, amit a másik ír?  Ha már válaszolsz rá...Windy nem azt írta, hogy nem javítanak panelt, hanem, hogy kevesen javítják.  Kevesen értenek hozzá, kevesen vállalják.  Hűtésre sem választja az emberek nagy része a legolcsóbbat, még akkor sem, ha te ezt hablatyolod. Nincs összefüggés a ház tagoltsága az oda való gépek árával.  Egy kicsi szobába pont egy jó minőségű csendes, jól visszaszabályzó készülék kell, pontos hűtőközegadagolással, amihez érdemes nem kapillárcsöveset választani.

Előzmény: ex-bus (106933)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.29 0 0 106936

Pt.hu, gyári számmal.

Előzmény: Mohawks (106935)
Mohawks Creative Commons License 2025.10.29 0 0 106935

100k az inverter panel mikor maga a gép kompletten 200 körül van?

Mideánál amúgy kinek kell írni, hogy kiderüljön van-e hozzá garis alkatrész?

Előzmény: windy12 (106930)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.29 0 0 106934

De van megbízhetó márkákból is olcsóbban, amire akár 10 év jótállás is lehet, ha akarod.

És a jó benne, hogy most van hozzá 100.000 Forint kedvezmény, akár.

Akkor bőven olcsóbb, a legolcsóbb klímáknál.

Előzmény: ex-bus (106933)
ex-bus Creative Commons License 2025.10.29 -1 0 106933

De javítanak, motorvezérlőket is javítanak... Nálunk a 18 éves Samsung mosógép paneljét javította egy szaki, aztán a gép ment tovább gond nélkül.. Nem hinném h egy klíma panel sokkal bonyolultabb lenne..

Én sztem a hűtésre mondtam h a legolcsóbbat kell venni, ha fő fűtésre kell akkor nyilván érdemesebb komolyabb gépet venni.. Ámbár itt is el kell gondolkodni, ha nagyon tagolt a ház és sok gép kell, kb minden szobába, akkor talán oda is megfelel 1-1 olcsóbb gép 15-20m-re..

Előzmény: windy12 (106932)
windy12 (X) 2025.10.29 0 0 106932

Nem.  A topikban nem konkrétan a Gorenje gépekről van szó...bármi szóba kerülhet, nem hablaty (hogy a te szóhasználatoddal éljek)  Mindent meg lehet javítani, a kérdés az, hogy megéri-e és találsz-e hozzá szakit, aki ért is hozzá.  Általában a 80 ezres vezérlőpaneleket nem javítják vagy csak nagyon kevesen. Senki nem mondta, hogy nem jó a 150 ezres gép...bár mondjuk te kijelentetted, hogy mindig a legolcsóbbat kell választani.  Azért tudod, hogy a piac nem így működik.  Ha mindenki a legolcsóbbat venné, akkor szinte csak Suzukit vagy Skodát látnál az utakon.  Vannak, akik mindig a legolcsóbbat keresik, sokan vannak, akik a legolcsóbbat eleve kizárják, és vannak, akik a legdrágábbakat keresik, mert azt gondolják, hogy ezzel a legjobbakat is kapják.

Előzmény: ex-bus (106931)
ex-bus Creative Commons License 2025.10.29 0 0 106931

Na de itt most konkrétan Gorenje-Hisense-ről volt szó. 

Amúgy mindent meg lehet javítani, lehet panelt is javítani, nem gondolnám h egy kicsit is ismertebb géphez ne lenne alkatrész, akár Kínából...

na de nem értem az egész hablatyot, ugye onnan indultunk hogy egy faház melléképületbe miért ne lenne jó egy 150 ezres Gorenje, vagy nekem a 25m2-es előteret fűteni... Erre nem érdemes 450-500 ezres micsubicsit venni.. Ráadásul a hivatkozott kommentekben pont te dícsérted a Hisense Wings Pro-t..

Nálam a lefikázott gagyi Syen 5 éve fűt 65 m2-t, igaz, nem tökéletes a szabályzása, a hiszterézis, de más gond nincs vele. Ezt most 250e-ért látom legolcsóbban, tehát gagyi :)  Az, h a hőérzete nem az igazi, az meg a klímás fűtés sajátossága..

Előzmény: windy12 (106927)
windy12 (X) 2025.10.29 0 0 106930

Nem gondolom, hogy a hivatalos importőrtől származó Hisense gépek támogatása szar lenne.  A cég kb. tíz éves és milliárd fölötti az éves árbevételük, tehát semmiképp nem egynyári klímás vállalkozás.  Sajnos a Hisense márka is olyan , mint a - talán legjobb példa a Midea - boldog, boldogtalan be tudja hozni az országba, nincs kizárólagos forgalmazója, tehát, amikor vásárol az egyszeri polgár egy Hisense klímát, akkor nehéz kideríteni, hogy az a hivatalos importőrtől származik-e.  Néhány éve a Midea gépekkel volt hasonló a helyzet, amikor garanciális ügyintézésre került a sor egy Midea készülék esetében, hamar kiderült, hogy nem a Planning által hivatalosan került be az országba így a márkaképviselet azonnal elutasította a garanciális alkatrészigényt. Nálam a raktárban állt 8 vagy 9 Midea kültéri egység, amihez inverterpanelt kellett volna beszerezni, de egyszerűen nem tudtuk kideríteni, hogy kitől van a gép, így vagy kifizette az ügyfél a közel 100.000 forintot az alkatrészre, vagy elengedte a dolgot és új klímát vásárolt. 

Előzmény: ex-bus (106928)
Capt.IQ229 Creative Commons License 2025.10.29 -2 0 106929

(fikázva..),

Senki, sehol NEM fikázta!

Nem hiszem el, hogy nem lehet megérteni, hogy egyik ilyen, másik olyan.

Egyik sem jobb, vagy rosszabb, hanem MÁS:

Az egyik azért jó, mert OLCSÓ és 2 évet röhögve elmegy, és nem zavar a hangja sem, mert süket vagyok kicsit. Majd lakáseladás után lecseréli akinek nem jó.

A másik meg azért jó, mert 20 évre tervezek vele, abszolut hallásom van és hobbim a legyek násztáncát hallgatni, ne zavarjon már ebben.

Pont neked írtam lejjebb, de -ezek szerint el sem olvasod. Most akarok venni egy LADA NIVAT, mert arra, nekem, most pont ez a legjobb. De a toszkánai szilveszterezésre nem ezzel fogok menni.

ex-bus Creative Commons License 2025.10.29 0 0 106928

Es a hisense támogatása xar?

Előzmény: windy12 (106927)
windy12 (X) 2025.10.28 0 0 106927

Teljesen mindegy, hogy Gorenje vagy Hisense, vagy Midea, vagy TCL vagy más kínai klíma.  Ha a terméktámogatás szar, akkor két-három év múlva semmit nem kapsz a csilivili adatokkal  (persze az Euroventen egyik sincs tesztelve) felvértezett klímádhoz.  

ex-bus Creative Commons License 2025.10.28 0 0 106926

Szó volt itt nemrég egy Gorenje klímáról(fikázva..), REA 35, a paraméterek alapján a Hisense Wings Comfort megfelelője, a paraméterek egyeznek:

Légkondicionáló - REA35IN KC - GORENJE

Hisense Wings Comfort 3,5 kW split klíma szett Wi-Fi, tálcafűtés

Hisense Wings Pro vélemények (Comfortot nem találtam a keresővel, de felteszem a Pro annak egy továbbfejlesztett változata(?) )

Klíma (légkondi) a lakásba - tippek - Index Fórum

Pozitívak.

windy12 (X) 2025.10.27 0 0 106925

Hogyne lenne.  Ezt ne úgy képzeld al, hogy a hűtőközeg a berendezés üzemanyaga.  Az az áram.  Ha kevesebb szükség van teljesítményre, akkor alacsonyabb fordulaton jár a kompresszor, a hőcserélő arányos mérete megnő, az elpárolgás és a kondenzálódás jobb hatékonyságú lesz ezáltal kevesebbet fogyaszt a készülék.  Ilyenkor még precízebbbé tehető a rendszer működése az elektromos adagolószeleppel, de a kapillárcsöves inverteres  készülékek is sokkal energiatakarékosabbak a fixfordulatos társaiknál, ráadásul a hőmérsékletszabályozás is pontosabb.

A Miideák is ugyanolyanok, mint a többi kínai...igazából minimális eltérések vannak egy-egy kínai gyártó termékei között.  Az olcsó az ott is szarabb, mint a drágább.

A terméktámogatás lényegesen fontosabb szempontnak kellene lennie készülékvásárlásnál.  De erről általában a fogyasztók nem igazán hallanak, vagy akarnak hallani.  A hangzatos reklámok, meg csilivili adatok (valamelyik Gree-nél láttam 18 dB/A beltéri zajszintet) inkább elviszik a vásárlók figyelmét.

Előzmény: Mohawks (106924)
Mohawks Creative Commons License 2025.10.27 0 0 106924

De akkor inverteresnek nem sok előnye van ha fix mennyiségű nem?

Mídea inverteresek milyenek amúgy?

Előzmény: 1 valaki (106922)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.26 0 0 106923

A hivatalos 30 centi, ami kell mögötte.

De ha nem megy 100%on egész nap, 10 centivel (meg fölötte) még nincs probléma.

Előzmény: Mohawks (106921)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.26 0 0 106922

Az inverter a kompresszor motorját vezérli, változó fordulatszámmal.

Az adagolás meg vagy eev, léptetőmotorral történik, vagy fix mennyiségű: kapillárcsöves adagolás.

Előzmény: Mohawks (106920)
Mohawks Creative Commons License 2025.10.25 0 0 106921

Épp ettől tartok én is, ha elmozdítom lesz benne feszültség, ami meg ha nem is azonnal, de az elkövetkezendő x évben szivárgást idézhet elő.

Amúgy mídea gépek.

Azért akarnám hagyni ahol van, csak kérdem mennyire baj ha hátul nem lesz annyira szellős a klíma, hány centi hely kell neki?

Előzmény: 1 valaki (106919)
Mohawks Creative Commons License 2025.10.25 0 0 106920

" kapillár csöves adagolású" 

Mind inverteresnek van hirdetve, akkor hogyan lehet kapilárcsöves?

Előzmény: 1 valaki (106914)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.25 0 0 106919

Én is törtem le peremet így, pedig csináltam már pár ezret. Ha felkeményedik a réz cső, kis feszülésre is letörik a perem. Kínai 0,8mmes falvastagságúnál meg törvényszerű.

Előzmény: kiggyo (106918)
kiggyo Creative Commons License 2025.10.25 0 0 106918

Elég balféknek kell lenni hogy letörje a peremet...

No de akkor hogy ne legyen félreértés, ne a földre tegye le :-)

Alá kell rakni egy állványt, rárakni a pallóra és elhúzni a faltól amennyire kell hogy odaférjen dolgozni. Azok a cső karikák sokat elbírnak...

Írta hogy szerelőt nem tud/akar hívni. 

A biztonság kedvéért még a gázt érdemes visszaszívatni a kültérivel, Google segít.

Előzmény: 1 valaki (106917)
1 valaki Creative Commons License 2025.10.25 0 0 106917

Oszt' ha letöri a réz csőről a peremet, te fizeted a javítást?

Rajta kívül senki nem tudja, hogy képes-e rá.

De ha idejön, kérdez.....  Nem bántásból, de gyanúsan nem.

Előzmény: kiggyo (106916)
kiggyo Creative Commons License 2025.10.24 0 0 106916

A kép alapján simán el tudod húzni még a faltól, nem kell szétkötni semmit, de a gázkört biztosan nem. 
Én is raktam már félre a klímát míg útban volt a munkálatoknál, semmi baja sem lett.

Előzmény: Mohawks (106912)
JAMIE222 Creative Commons License 2025.10.23 0 0 106915

Tényleg annyira ki van ott centizve minden, hogy nem lehet másik, hosszabban kiálló konzolt odavarázsolni?

1 valaki Creative Commons License 2025.10.23 0 0 106914

Persze,végletek mindig is voltak, vannak, lesznek. Lehet is hangoztatni, csak nem releváns a mennyisége miatt.

Azért a szigeteletlen kádár kockát fűteni Tosottal, és Teslával... Sok sikert.

Mindkettő kapillár csöves adagolású, tálcafűtés nélkül kockává fagy decemberben.  Ha van 4-5 darab, talán.

fxz

Előzmény: Mohawks (106911)
peterch Creative Commons License 2025.10.23 0 0 106913

Mivel csövekből van elég hosszú darab , így csak az a kérdés , hogy hajlandó-e vagy esetleg a kábeleket meghosszabbítani , ha lenne rá szükség .

A klímatartókonzolt lehetne a faltól eltávolítani négy  menetes szár segítségével . Lyukas tégla esetén vegyi dűbelt használj !

https://denbraven.hu/blog/hogyan-csinald/mikor-es-hogyan-hasznaljunk-vegyi-dubelt/

Mohawks Creative Commons License 2025.10.23 0 0 106912

Hőszigetelésre fog majd kerülni a képen látható ingatlan.
https://kephost.net/p/MjEzNzk1NQ.jpg

Kérdés:  klíma ha nem nyúlunk hozzá hanem körbeburkoljuk, akkor mennyire szabad közel menni?  Kb 20 centire van a készülék a faltól, tehát egy 10 centi szigetelést mögé lehet rakni?

A baj hogy van 3 klíma, ha mindet leszedni majd újratelepíteni az többe kerülne majdnem mint a hőszigetelés ára. 

Mohawks Creative Commons License 2025.10.23 0 0 106911

Hűtésre tényleg a legolcsóbb, legfosabb is jó.  

Melléképület meg nyaralóba meg pláne!

Ennek ellenére távfűtéses paneleknél látok gree meg daikint,   kádárkockán meg tosotot és teslát fűtésre. xd

Előzmény: ex-bus (106907)
Capt.IQ229 Creative Commons License 2025.10.22 -3 1 106910

A renault Rafele egy piszok jó autó. Pont.

1898: Megjelent az első Renault modell, Renault Voiturette type A néven.
1899: Louis Renault testvérei, Marcel és Fernand megalapították a ’Renault Testvérek’ (Renault Frères) céget.

Bla

Bla

Bla

https://www.renault.hu/a-renault-tortenete.html 

Vennék egy dácia logan pure-t. Van az olyan jó  mint a rafele? Ugyanaz a tulaj.

Előzmény: ex-bus (106909)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!