Keresés

Részletes keresés

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.25 0 0 305242

Ez elég egyéetelmű dolog: Valszeg soha nem mentem volna Recoilra 2010-ben, ha nem ismerem meg Wildert a Depeche Mode által. Miért mennék olyanra, amit nem ismerek és semmi kapcsolatom azzal a zenével?

Előzmény: Zephyr (305240)
deeeed Creative Commons License 2025.10.25 -1 0 305241

miért is kellene elvonatkoztatni, hogy jön ez ide(?!?!?!)... gondolom az életed minden pillanatát elvonatkoztatva éled... javaslom a számonkérő és degradáló stílust tartsd meg magadnak meg másnak(!)...

Előzmény: Zephyr (305240)
Zephyr Creative Commons License 2025.10.25 -1 0 305240

korrekt beszámoló; de kiváncsi vagyok, akkor is mentél volna, ha nem dobolna a DM koncerteken? el tudtál vonatkoztatni ettől a ténytől?

Előzmény: We see you next time (305236)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.25 0 0 305239

köszi a beszámolót! afteren maradtatok?

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.25 0 2 305238

OFF:

Depeche Models :)

We see you next time Creative Commons License 2025.10.25 0 1 305237

Mea culpa, az Eigner linkből ez a helyes:

https://www.youtube.com/watch?v=XAnyF14oRv0

Tudom, tudom, éhesek voltatok a javításra, rajtam ne múljon senki boldogsága... ;)

We see you next time Creative Commons License 2025.10.25 0 5 305236

OFF az Eigner koncertről...

Igen, kezdetben volt jegy 24.000.- Ft-ért is, VIP jegy, ami így utólag nem tudom miben különbözhetett attól a normál jegytől, ami nekünk volt, és ami 12.000.- Ft-ba került. Hogy ez sok vagy sem? A VIP jegyért szerintem igen, a normál jegy már így fogadhatóbb volt talán, hozzátéve, hogy itt mégiscsak egy profi zenészről beszélhetünk, aki kedvenceinkkel világszerte turnézik, lehet őt fikázni, de szerintem nagy név, a szakmájában bizonyosan. Ráadásul szerintem komoly energiát/munkát pakol abba, hogy a srácok, különösen Dave végig tudja/akarja csinálni a koncerteket, amiért én külön értékelem az ő jelenlétét az együttes környékén. Persze, nem szoktátok őt szeretni, merthogy szétpüföl mindent, amit ti a DM-ben szerettetek anno, amikor még kicsiny klubokban, közösségekben lehetett különcködni a Depeche Mode-ra, de szerintem itt látni kellene, hogy egy dolog az otthoni elmélyült albumhallgatás, a régi klubhangulat iránti nosztalgia, és más a stadionos, nagyslágeres népünnepély. Eigner az utóbbihoz tesz hozzá, nem is keveset.

Valamikor fél nyolc után értünk a hajóra, ekkor még DM-DJ set szólt, nappali fényesség, szolid létszám, max 150 fő. Hálás tapsika, DJ le, Lakeside X fel... Már korábban is feltűnt ez az együttes, valamilyen cikk kapcsán került elém a nevük, akkor rákerestem kifélék ők. Cseh banda, a Memento Mori turnén a prágai koncerten volt előzanakar. Aki kedveli a Placebo szerű zenéket, az itt nem csalódhat, stílusában, az énekes hangszínében, gitárosában valami hasonló történik, nagyon nem ismerem az életművet, de gyanítom, hogy amit nálunk most kb. 40 percben előadtak, az az előzenekari műsor lehetett, amit itt lehet lekövetni:

https://www.youtube.com/watch?v=xKxj_kKUKHY

Korrekt volt, igényes volt, semmi kellemetlenség, jó zenét játszottak, szerintem a jelenlévők is vevők voltak rájuk. Eleve azt hiszem olyan közönség volt jelen, akiket érdekelt is, amiért jöttek, még mindig jobb volt így, mint hogy tele legyen a hely fintorgó cipőorrnézegető, fanyalgó, unalmukban pulthoz járkáló formákkal. Beszélgetésről amúgy nem lehetett szó, levitte a fejünket a hangerő. Szóval működött a Lakeside X, jól esett ez is. Majd jött Eigner...

Eleve szerintem merész dolog csak így egy szál dobszerkóval, sportcipővel színpadra menni, ahol nem viszi el a balhét énekes, gitáros, egyéb zenész, nincs kivetítés, show, ez nem mutatós, nem viszi a szemet... Itt nincs kecmec, színtisztán a teljesítmény fog számítani, nincs benne szemkápráztatás, kivagyiskodás, allűrök... Mindezek nem is hiányoztak! Emberünk becsületesen végigtolta a maga több mint egy óráját. Voltak lágyabb és energikusabb részek, atmoszférikus alázenék, sötét hangulat, misztikum... Nyilván a hangszeres tudása profi, gondolom mindent tud, amit itt lehet, amennyire ezt laikusként meg tudom ítélni megmutatott mindent, amit a dobokból, ütemekből, különféle dobverők hangjából ki lehet hozni. Szerintem profi volt, tele energiával, mint egy úthenger végigzúzta amit kellett, nem spórolta ki a lendületet a sztoriból. Isteni jók voltak az alapok, amikre dolgozott, összességében marhajó zenét csinált így egymaga is.

Klubhangulat volt, nekem nagyon adta a „valami különlegesnek vagyunk most a részesei” feelinget, úgyhogy kár lett volna ezt kihagyni. Aki ott volt sokat kaphatott ettől az órától, valahol úgy éreztem, hogy nem volt hálátlan Eigner, beleadta a maxot ennek a maroknyi embernek is. Lehet baromság, de valahol úgy éreztem, hogy a tisztelet itt kölcsönös. Szerintem Eigner alázatos volt, ugyanazt adta nekünk is, mint egy 50-60 ezres stadionban, és ez jól esett tulajdonképpen. Külön kiemelném azt a néhány fiatal kb. 20 éves srácot, akik végigbulizták az egészet, frankón öröm volt nézni ahogy tolták az érzést huszonévesen, rajtuk/velük is jól szórakoztunk. Kár, hogy ilyen öreg vagyok már, be kellett volna állni közéjük ugrálni, egy kicsit bánom is, hogy ezt nem tettem meg :).

Aki értékelhető hang/kép anyagot lát az Eigner szóló koncertekről, ne legyen fukar, ossza meg velünk is. Az ostravai fellépésről találtam pár videót a kíváncsi néhányaknak:

https://www.youtube.com/watch?v=xKxj_kKUKHY

ON

bloodline Creative Commons License 2025.10.25 0 0 305235

Azt gondolom, hogy nagyjából sok mindent elmond az csend ami az "új dal" megjelenése óta övezi a topicot...

10-15-20 éve ekkor már több oldalas kommentek, hozzászólások, pozitív-negatív értekezések indultak el...

Részemről néhány gondolat:

- Teljesen beleillik a Memento Mori korszak vonalába (hisz' akkor készült)

- Semmi extra, semmi újdonság, szinte ugyanaz a séma.

Meghallgattam párszor de kb. ugyanaz az érzés fogott el mint az utóbbi pár lemez esetén.

Teljesen mást akarok hallgatni, bizony mondom ha nem a dM lenne az előadója életembe nem figyeltem volna rá.

Talán ez a dal is csak megerősített abban, hogy a mai dM-ből rohadtul hiányzik az a tökös, igazi mellbebaszós basszus és a terpeszállós dobok.

Amibe én anno rohadtul beleszerettem. Nem pedig ami ezt a dal "dobját" is illeti ez semmitmondó dobnak hazudott akármi.

Igaz, nem szeretem a Christian Eigner dob játékát, főleg a régi daloknál nagyon zavaró.

Viszont a 2001 utáni daloknál pedig egyre inkább azt érzem, hogy az élő verziók, az élő dobok inkább hozzátesznek, mint elvesznek a hangulatból!!!

Tovább megyek, kifejezetten felébresztik az adott dalt! Van néhány pozitív példa az utóbbi néhány koncerten.

Szerintem ez az új dal is nagyobbat szólna egy jó tökös dobbal élőben! De így egy halovány semmi...

Előzmény: SteeVN (305234)
SteeVN Creative Commons License 2025.10.24 0 1 305234

Egész jó lett a szöveg is, a dal is. Simán rajta lehetett volna az albumon. :/  

Beillesztettem a Memento Mori albumba, a Ghost Again mögé, és egész jól műxik így is az album. 

...a többi háromtól viszont félek, nem lesznek ilyen jók.   Ne legyen igazam.

Előzmény: wildcow (305233)
wildcow Creative Commons License 2025.10.24 0 2 305233

In the End 
Szöveg és fordítás itt:

https://lyricstranslate.com/en/depeche-mode-end-hungarian

A neten fellelhető szövegek eltérnek ettől, két helyen is, de én eskü így hallom, mint ahogy ezen az oldalon leírtam. Addig is, amég nincs kint a hivatalos oldalon a szöveg, nem tudjuk kinek van igaza, majd kiderül. 
Ha hibát látsz, ne fogd vissza magad, nyugodtan kritizáld :)

Előzmény: Szigi101 (305231)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.24 0 2 305232
Előzmény: Szigi101 (305231)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.24 0 3 305231
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.23 0 1 305230

Belehallga:

https://music.apple.com/nz/song/in-the-end-from-the-memento-mori-sessions/1847491196

Különböző kiadások a nyalánkságok kedvelőinek:

https://archives.depechemode.com/discography/albums/27_memento_mori_mexico_city.html

4 LP - Blue Translucent: Main Release (worldwide)

4 LP - Black: International (non-US)

4 LP - Pink: Exclusive to JPC Germany

4 LP - Aqua: Exclusive to Amazon Europe / UK

4 LP - Silver: Exclusive for International Indie Shops (non-US)"

Előzmény: We see you next time (305212)
bloodline Creative Commons License 2025.10.23 0 1 305229

Meghalt Dave Ball (Soft Cell)

H-Egyke Creative Commons License 2025.10.23 -1 3 305228

OFF

Néha szoktátok emlegetni az A-hát, és az előbb belelapoztam Angela Carter (a hres, de már elhunyt angol írónő) Book of fairy tales című gyűjteményébe, és hol nyílt fel először a könyv?

A 4. fejezet főcíménél, ami "Good girls and where it gets them", és a legelső mese címe, eredete - East o' the sun, west o' the moon (Norwegian)

ON

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.23 0 0 305227

Evvan. A cd és vinyl árak elszálltak a francba.

Előzmény: H-Egyke (305225)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.23 0 1 305226

10 éves az Angels&Ghosts, lassulások a szokásos helyeken.

https://www.facebook.com/FREESTATE.oldal

https://depechemode.blog.hu/

H-Egyke Creative Commons License 2025.10.23 0 0 305225

Koncerten nem voltam, úgyhogy bennem minden jóindulat megvan a rendező és a Dél-Amerika és halál-koncepciója iránt - mához egy hétre kiderül, hogy érdemes volt-e.

Nekem A Mute kiadvány-árazásával vannak gondjaim...

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (305224)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.23 0 0 305224

Már volt egy durván elégetlenkedő hang a HOME fórumon, akinek az uccsó turné volt élete legnagyobb élménye, viszont a filmnézés után azt mondta, ez volt a legrosszabb DM koncertfilm, amit valaha látott..

Nem mertem rákérdezni, hogy látta-e a mobiltelefon mezőket a Barcelona filmen HD-ban...

Előzmény: H-Egyke (305222)
H-Egyke Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305223

nem véletlenül

Előzmény: H-Egyke (305222)
H-Egyke Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305222

Értékelem, hogy 4 kiadatlan - vagy inkább albumról lehagyott - dal is van a kiadványon, de csak ezért drágítani egy koncert CD-t?

Az albumra fel nem került dalok nem féletlenül maradnak le - vannak kivételek, de általában nem annyira jók, mint amik felkerültek rá.

Meg hát hogy a mantrámat se hagyjam ki... :DDD  a köcsög Sony még mindig baszik kiadni az MM maxikat.

Előzmény: H-Egyke (305221)
H-Egyke Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305221

morgás ON...

Elmehet a Mute a picsába... ilyen árakkal

2CD + 2Blu-ray - £45.00 £55.00

2CD + 2DVD - £39.00 £47.00

2CD - £19.00 £25.00

4LP - £75.00 £95.00

És a CD egy kibaszott papírtokban lesz? Nevetséges. 19 font egy dupla CD-ért? 2025-ben?

5 éve a 2 CD + 2DVD volt 20 font az Amazonon, premier napján. De ki a fene néz ma már szar felbontású DVD-t?

Az IMAX-be már kifizettem 24 fontot, hogy bazi nagy vásznon meg atom hanggal láthassam a filmet (remélem, nem baszták el a mixet), úgyhogy ezt a koncert kombó kiadványt nem fogom idén karácsonyra a fa alá tenni.

Félreértés ne essék, meg tudnám engedni, hogy megvegyem az összeset is (értelme persze nem lenne), de ezek kurva drágán kínált cuccok.

morgás OFF :D

Szigi101 Creative Commons License 2025.10.22 -1 2 305220
Előzmény: Szigi101 (305219)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.22 -1 1 305219

A Life 2.0-ról pedig már volt szó, még 2023 tavaszán is:

https://youtu.be/2IjrWL6SXFc

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305218

Jogos.

Előzmény: Szigi101 (305217)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.22 -1 1 305217

A dalok, amelyek elhangzottak a három koncerten, de most kimaradtak a mexikóvárosi koncertfelvételből, és nem kerültek fel a lemezre: My Favourite Stranger, A Question Of Lust, Strangelove, Condemnation.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (305216)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305216

Ó, na ezt nem figyeltem.

Update:

Policy Of Truth
My Favourite Stranger (film only) / Before We Drown
A Question Of Lust / Strangelove
Shake The Disease / But Not Tonight / Dressed In Black / Heaven / Somebody
Behind The Wheel
Black Celebration
Condemnation (film only)

Előzmény: Szigi101 (305214)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305215

A Home és a Soul With Me viszont nem volt ugyanazon a koncerten.

Előzmény: Szigi101 (305214)
Szigi101 Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305214

Ezek közül néhány akkor még nem is volt a setlist tagja a mexikóvárosi koncerten.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (305213)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2025.10.22 -1 0 305213

Elvileg ezek maradnak le a hanganyagról:

Policy Of Truth
My Favourite Stranger / Before We Drown
A Question Of Lust / Strangelove
Shake The Disease / But Not Tonight / Dressed In Black / Heaven / Somebody
Behind The Wheel
Black Celebration
John The Revelator
Condemnation

Előzmény: We see you next time (305212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!