Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nem arra céloztam hogy tanuló szintön vezetsz, hanem arra hogy a lábad ha már eddig javult, akkor ne qrd el ! Ne képzeld magad természet fôlöttinek sömmi képpen, ha már alkalmas volna a lábad a vezetésre, akkor már mondták volna azt neköd ! Te csak bicögjél a mankóidon tovább, amíg teljesen össze nem forr a csontod !
Én is tudom milyen a váratlan helyzet forgalomban, fékeztem már nagyot pótos IFA-val is berepülő labda miatt is. Szöröncsére a kisfiú fáziskésésben volt, így ő később ért oda a hosszú labdáért ...
Tehát, szerintem ne reszkírozd azt a jobb lábas vezetést, van már bajod éppen elég.
Sebaj holnap nem kell vezettem s még is Vácon leszek . Jön a főni értem 9 órára s visz magával. Holnap ami munkanap hivatalosan szervezve lett egy csapatépítő tréning . Kitalálták ,hogy van Vácon a múmiák akiket az egyik templom óltára mögött egy pincében találtak meg s abban az épületben még sok Vacról szóló feljegyzések regi tárgyak találhatóak. Ezeket fogjuk megnezni . Ja és nekem 1 lépést sem kell tennem mindezért . Főni megkérdezte ,hogy ezen a kiállítás területe akadálymentesített e ? A válasz igen volt s szerzett tolókocsit is . S múltkor mikor ott voltam akkor közölte a tényt ,hogy minden lány vállalta a tologatásomat ,anyával is lebeszélte . Tehát nincs kibúvó ő jön visz és hoz , Vácon meg leszünek elegen aki tol . Merem volna nemet mondani ezekután (?) . 😉
Akkor a mercizést sem kéne csinálnom (?). Nem ismétlem meg azt amit az előbb írtam le .
Ja csak annyit ,hogy anya is azt kérdezte múltkor az anyós ülésén ülve : Haza érünk még ma , vagy vezessen ő . Ez azért nagyon övön aluli ütés volt anya számáról . Aki annyi idő alatt mint én anyámhoz haza érek ő max a fele távnál jár .
A mercit is jobb lábbal kell kezelni , hiába autómata . Pedig azt gondoltam majd a bal lábammal fogok pedálokat nyomni . Aztán rájöttem ,hogy nem tudom elrakni a jobb lábamat a pedálok elöl , s akkor nem fér oda a bal tappancsom . Egyébként egész jól ment mivel a bokám már egész jól működik . A gáz és a fékpedál váltás most a boka és comb mozdításaval oldom meg .
De a forgalomban Vácon is voltam a mércével már több alkalommal is . Persze most a követési távolság akkora ,hogy szinte 2 autó is elferne . Meg persze a sebesség is a forgalomnak megfelelő . Ne elözgetek a kell ha nem . Múltkor az ismerősöm is velem volt Vácon , kicsi nevetett is . S kérdezte ,hogy tanuló vezető lettem ? Aztán pár nap múlva itt járt ,dumáltunk egy jót . S utanna én sétáltam az udvaron egy kört mankózva . S akkor fedeztem fel a merci hátulján egy T betüt . Nem kellett sokat gondolkodni , s fel is hívtam . S szinte egyből már nevetett is . S felttete a kérdést nem tetszik a színe vagy mi a baj ? Ja a fehér T betű egy rózsaszín alapon van . Csak annyit mondtam jössz te meg hozzám .
Szóval az ismerősöm is azt mondja hogy úgy vezetem mint egy női tanuló , szóval így, adom elő .
5 óra után elmentem a lányért a Skodával Gödre . A 2/á hasítottam is egyett (kicsi mentem csak gyorsabban mint 90 en 🤫) , forgalom nem is volt odafelé . Nem zavart senki és én sem zavavartam senki . Aztán hazafelé már a faluban voltam mikor kezdett a motos fordulat ingadozni. Mire haza értem a kis sárga motor jel is kigyuladt a műszerfalon 😞 . Hívam a szerelő haverom, hogy bajok vannak , s mondta semmi gond átjön 6³⁰ körül . Ki is faggattuk mi is a panasz a Skodrikámnak (?). Ki is derült gyorsan ,hogy a lamdaszonda haldoklik 😞. Mondja a szerelő haver ,semmi gond ! Megnézzük a alkatrész jegyzékét s a szám alapján meg is rendeli . A Váci Bárdinál lehet is venni gyári utángyártottat kedvezménnyel 50000 pénz .
Szegény autó lehet zokon vette azt a tempót (?) , el volt már kényelmesedve anya alatt ezalatt a 6 hónap alatt a max 80 as tempójával . Mondjuk volt eredmenye is ,alig fogyasztott az autó üzemanyagot . Olyanokat írt ,hogy 8,9 es átlag fogyasztás . Nálam alapjáratnál ír ennyit 😀
Én sose használtam a grill csipeszt zokni húzásra, de állítólag nagy segítség. Be is szöröztettem 1 darabot ismerőssel, de még csak ki se próbáltam. Azt el tudom juttatni ha szükségöd van rá, mert én addig ügyesködtem, hogy skerült a nélkül is.