Nyilván nem egyszerre tenném őket a csapatba, de kijavítom magam: Mekeliszter tip játékosokat. Fiatalokat, éheseket, akikből 1-2-3 év alatt lehetne ÚJ Mekeliszter(eke)t faragni.
Szerintem az edző/menedzser dolga, hogy az aktuális keretből a legalkalmasabb, legütőképesebb 11-et rakja össze és ahhoz dolgozzon ki stratégiát, taktikát. Tehát nem a kedvenc stratégiájához vásároljon keretet, mert annyi pénze még a Poolnak, vagy az araboknak sincs!
De most sajna nem ez történik. Slotnak agymenése van és szétb…a a csapatot! A legjobb irányító középpályásból jobbhátvédet csinált, szétq…ta a játékot, az uralkodó stratégia; tartsuk a labdát, aztán majdcsak lesz belőle valami. Nos lett is; valami színtelen, szagtalan agyatlan szaladgálás.
És nem hiszem, hogy a Mo egyiknapról a másikra elfelejtett focizni!
És egyébként köszönöm a retektv-nek, hogy nem láttam a tegnapi meccset! Megkíméltek egy kellemetlen élménytől!
Azt pedig már korábban is írtam, hogy a Slot és a mai Pool nincs azonos hullámhosszon. Hogy pedig a Slot mit akar, azt én nem tudom és nem is látszik! Az lenne a legjobb, ha az edző és a klub szerződést bontanának!
( és – szerintem- ha marad a Slot, akkor arra rámegy a Szoboszlai karrierje!
Nagyon okos dolog lenne még 1-2 "Mekelisztert" venni, amikor most is az az egyik "probléma", hogy épp kit kell kihagyni a középpályáról, annyi a választási lehetőség
Egy közel 30 éves játékosért kaptak 70 milliót. Nagyon is jól járt a Pool, Diaz nem ér ennyit.
Amúgy csak halkan megjegyzem, hogy a tavalyi szezonban teljesen hasonlót nyújtott a két játékos: Gakpo 18gól 7gólpassz (2600 játékperc), Diaz 17 gól 8gólpassz (3300 játékperc). 2 évvel ezelőtti szezonban pedig toronymagasan Gakpo jobb volt. Ennyit erről
Wirtzet ki kell baszni, Szoboszlait meg visszarakni a rendes helyére, hogy ne jobbhátvédként bohóckodjon már, mikor van arra a posztra rendes játékos is
Alan Shearer is értetlenkedett: „Rengeteg pénzt fizettek Frimpongért, ott van Bradley is, mégis Szoboszlait tette oda. Mintha Slot nem bízna a saját jobbhátvédjeiben.”
A Mirror is arra figyelmeztet, hogy gyorsan fogyhat a bizalom az új menedzserrel szemben, ha a Liverpool nem talál vissza a stabil, eredményes játékhoz.
Carragher (CBS Sports, Golazo):„Nem a legutóbbi két mérkőzés ad aggodalomra okot,
hanem az eddigi 9 meccs együttvéve.
Kétségeimet jeleztem is a menedzsernek az első, Bournemouth elleni bajnoki után a pálya szélén, amikor a Liverpool még 4–2-re nyert. Nincs meg bennem az az érzés, hogy egy topcsapatot látnánk, a játékosok folyamatosan kaputól kapuig rohangálnak, olyan, mintha egy kosárlabdacsapatot néznénk.”
Ugyanezt mondja, az összes eddigi meccs rossz volt, a játék az aggasztó.
Nem a vereségek, nem a kudarcok a probléma, hanem a teljesítmények. És ez már az első naptól kezdve látszik. A Liverpoolt a Newcastle a meccs második félidejében teljesen felülmúlta, pedig a Newcastle tíz emberrel játszott. Ilyen eset egyszerűen nem történhet meg. 7 nagy helyzetet engedtek a Crystal Palace ellen, az egész szezonban senki nem engedett ennyit a Premier League-ben, holott ők a bajnokok. A két vereség viszont nem a semmiből jött, vannak problémák, ezeket az edzőnek ki kell javítania.”
Nem az igazolásokkal volt a probléma. A probléma azzal van, hogy most Slotnak állandóságot kéne mutatnia a taktikában, hogy összecsiszolódjon a csapat az újakkal, mindenki beletanuljon a szerepkörébe. Ehelyett meg minden második meccsen kitalál valami faszságot, össze vissza rakosgat mindenkit. Frimpong támadó, Szoboszlai védő. Idióta. Tavaly a PSG után Poolban volt a legjobb középpálya, ezt sikerült teljesen szétbaszni egyelőre
Azért korai még pálcát törni, de volt két rossz meccse a Poolnak az tény, szerintem a mellény is nagy volt mindkét esetben, talán jókor jött a pofon.
A Galata ma nagyon jól játszott és erővel is rendkívül jól bírta, még az utolsó 10 percben is tolták a magas pressinget néha, nem gondoltam hogy fizikálisan is ilyen jók, pedig látom meccseiket, de azok török bajnokik, az más kategória.Taktikailag meg tényleg lemeccselték most Slotot, ez az igazság.
És azért na, klasszis játékosaik is vannak mert Osimhen az és amúgy Baris Yilmaz is, ha nem is nagy név ( még egyelőre ).