Nekem is volt kedvező tapasztalat, de nem jó is. A nagy fűnyírónál eléggé frusztrált, hogy az F-es motorba másik F-es motor főtengelye nem passzol, meg ugyanígy F-F között leömlő-szívósor stb eltérések vannak, pont nem passzol. Még: míg ll egy korosztályos M50-52 motor elműködik a 20-as vezérlővel a 2,5-2,8 motor is, itt a stroker az nem jó, se a 2 liter, (az atom szegényre csinál) se a 2,3-as sem az igazi, a H-s vezérlő tűrhetően viszi. De tényleg csak a szívás volt, hogy belenyúltam, nem kívánom egy porcikámmal se már. Ugyanilyen okok miatt nem nagyon bízok az egyik álmomban a 370z-ben sem. Valszeg kifognék egy motorhibát, és csak a Redsunék tudnák javítani csilliókért. Míg a mostani N53 motort még vígan szét merném borítani, és valszeg mindent kapok hozzá, a japánnál meg kereshetek, vagy rendelhetek Ámeríkából. Maradok a péenvénél, kösz ;)
Hát, igen, ez engem is bevonzott ;) korábban is írtam, hogy van az a modern bmw, ami tetszik, ez így eléggé OK! Állítólag ezek a B58 motorok ismét hasonlítanak megbízhatóságban a korábbi sorhatosokhoz, de ez lehet csak városi legenda.
Érdekes én még japán autóban nem csalódtam. Mindegy, hogy Toyota, Mazda, Subaru vagy Mitsubishi - nekem mind bejött. Mondjuk én BMW-ben sem csalódtam soha. Sőt, olaszban sem. Valószínűleg bennem lehet a hiba.
Vannak közös vonásaink, a 350 / 370 Z engem is mindig piszkált, de a legutóbbi japán autós élményem annyira nem nyerte el a tetszésemet, emiatt erőteljesen vágyakozom vissza a bakancshoz.
2.8-asom volt, AttiM3 vette meg, de számomra nagyon adta az élményt. Ráadásul ha jól emlékszem mindegyik sperres volt.
Mindeközben csak reménykedek, hogy fogok még jól, és jót vezetni. Ma voltam a szemésznél, és egy jó hónap után fog kiderülni, hogy műthető-e a bal szemem. Ha nem, akkor belátható (már akinek :DDD) időn belül lehetnek gondjaim az élményautózás gyakorlatával. Azért vezuetéstechnikára még most elmegyek.
Hát, maga a Z3 kupé az nálam is nagyon betalált. Bár sosem vezettem, se legkisebb 2,8-as, se az M-est se, de maga a karakter nagyon megfog mai napig.És ugye az árak.... Aztán ha odaérnék, hogy egy Nissan 370Z-t vennék, lehet inkább egy z3 kupé lenne helyette, a honda után kicsit csalódott vagyok a japán technikában. És a Z3 származékok még a hőskorból valók, akkortájt rendes (sorhat benzines) autók készültek a bajoroknál.
Nálam nagyon betalált. Egyszer volt a tulajdonomban néhány óráig egy ilyen gépezet; a legnagyobb baklövés volt eladni. (Legalábbis mostani fejjel ezt érzem)
Értem, olyan "minél kevesebbet érzünk a környezetből, annál jobb" autó lehet. A Porsche Boxster I.-nél már éreztem ezt. Meg a Merci SLK-nál is. Milyen sportkocsi az, amiben nem érezzük az utat?
Apám Opel GT-je hetvenvalahányban. A tengelye körül elforduló bukólámpát időnként utána kellett állítani, hogy szépen álljon. A képen is kicsit eláll az egyik oldal.
Igen, ha innen nézzük, akkor teljesen fedi a valóságot. De utazni monjduk egy E38-cal is lehet, és mégis nagyobb élményt ad, s nem is kell hozzá feltétlenül 12 henger.
Biztosan egy mai fiatal fordítva látná a dolgot; jobb a csendesebb, sterilebb miliő. Bakker, örexem. :-D