az nem szetesett, hanem egy kicsontozott combnak a csontos husos resze. amugy erdekes egy allaga van neki. ha villat nyomsz bele, akkor kemeny allaga van, de ha megkostolod, akkor puha.
vajon es olajon csaszarszalonnat piritottam. az elotte borsozott es sozott vadnyulcombokat ratettem, egyutt pirongattam. szortam ra kakukkfuvet, majd egy fej hagymat, 3 gerezd fokhagymat, egy repat, fel feherrepat karikazva radobtam, piritottam. kozben soztam, borsoztam. felontottem 2 deci szaraz feherborra es annyi vizzel, hogy majdnem ellepje. lefedtem, kb 80 percig lassu langon foztem. tulajdonkeppen puhulasig kell fozni. kozben felszeleteltem kb 80 dekanyi friss erdei gombat (varganya, rizike, gereben), majd radobtam. itt nem kell ra viz, mert a gomba kiad majd magabol. kb 15 percet foztem, kozben ellenoriztem, utanaallitottam a sonak, borsnak. ezutan kb 2 deci tejfollel, egy pupos evokanal mustarral habarast csinaltam, belekevertem. felbontottam egy doboz gnochit, beleontottem, puhara foztem. a legvegen egy marek petrezselymet tettem ra. hm, most csak ugyesen nezek ki a fejembol.
Bóti. Sajnos nem tudom már az erdőt járni. Nem mintha értenék a gombákhoz. Piacit nem veszek, mert lábakél. Olyan szinten nem érdekel az ázsiai konyha. Túúdom, a szárítottban is lehet szárított élőlény. Úgy teszek, mintha nem tudnám. Tényleg, vargányát termesztenek zárt helyen?
ez mennyisegtol fugg. ha mindegyikbol keves van, akkor kevernem. ha mondjuk csak a csiperke elegendo nektek, akkor csak megbolonditanam egy kis varganyaval. mondjuk egy tejszines tesztanak, de akar egy bakonyi serteskarajhoz is jo. a varganya milyen allagban van? es a shitake?
visszaaztatni akkor erdemes a varganyat, ha valami gyors, folyadekmentes etelben hasznalod fel. levesbe, porkoltbe nem kell. ott valahol felkesz allapotban tennem bele szaritottan, majd visszapuhul a folyadekban. de, ha aztatod, mert szukseges, akkor sem kell a tv-ben mutogatott mennyisegu vizbe beletenni. epp, hogy csak kapjon egy kis vizet, amit fel tud szivni es visszapuhul.
szoval, ha az egesz elegendo egy fozesre, akkor en az egyik legegyszerubb kajat, es vegyes porkoltet csinalnek nokedlivel. mi tisztan rokabol szoktuk, nagy kedvenc.
Van barna csiperkegombám. Van szárított vargánya, rókagomba, shitake gomba. Kevernétek, vagy inkább külön recept. A szárítottat, úgy tudom áztatni kell. A rókagombára az van írva, öntsem le a levét. Tényleg?