Alcaraz 64-6 jelenleg idén, 80 győzelemig eljuthat ha nem esik vissza év végére mint ahogy szokott bár most nincs ennek jele mert úgy tűnik jó formában van de így sem rossz szezon ez egy olyan valakitől aki állítólag papírból van, egy bizonyos dokee nevű tagtól olvastam itt korábban és ha ő mondja akkor biztos úgy is van. Amúgy egyértelműen ez a legjobb szezonja a spanyolnak, leszámítva az év eleji bohóckodását amikor kikapott nyugger Djokotol meg Goffintől de azóta összekapta magát és szintlépés is látszik játékban meg taktikában de még mindig felszállóágban van és valamikor 2-3 év múlva érheti el a csúcsát ami brutális szint lehet. Sinner szerintem már elérte, ő idősebb is kicsivel meg nehéz elképzelni hogy lehetne még jobb az alapvonal játéka.
Most nézem tényleg, az valami brutális szezon volt.. 94-6 11 döntő zsinórban. Nadal 4 et elvitt.. Van még az évben egy Murray elleni vereség meg egy bemutató meccs... wow 94 győzelmes szezont se fogunk már valszeg látni..
az utolsó game-ben 0-30 után két labdát úgy kiütött a picsába outra
nem láttam, ezért csak kérdezem : az nem lehet, hogy ezek ugyanolyan brahis belebaszokleszamilesz ütések voltak, mint ami az uso-n bejöttek roger ellen?
De azt vitatom, hogy eszement bénázás lett volna ilyen kiélezett szituban. Azt bénábbnak tartottam, amikor az utolsó game-ben 0-30 után két labdát úgy kiütött a picsába outra, mint annak a rendje. Ott totál olyan volt, mint aki háborog magában, hogy még nem nyert és csakazértis elbohóckodja.
Az meg tipikus Djoko hogy elkezd vitatkozni mint mikor kilőtte a vonalbírót akkor is még vagy fél óráig ment a cirkusz pedig mindkettő egyértelmű hogy bukja a pontot meg le kell léptetni.
Egyáltalán nem érkezik nagy lendülettel, nem figyeli hogy hol a háló majd mikor észleli hogy túl közel van hirtelen megijed és beleesik, a lendülettől nem kellett volna beleesnie. Van ilyen összehasonlító videó, ugyanez a szituáció csak Federer üti, ő nagyobb lendülettel érkezik és simán megáll füvön ami még jobban is csúszik mint a salak. Ő izomból bevágja a másik oldalra, Djoko rossz oldalt is választott, a másik oldalra kellett volna ütnie, hiába áll ott Nadal ha erős a lecsapás kipattan a nézőtérre és lehetetlen visszaadni.
Megnéztem, hát nem tudom. Djokovic mindig hajlamos volt az ilyen idétlen balett-mozdulatokra, de maga a dolog azért történt szerintem, mert nem nézte, hol áll, hanem végig csakis a labdát figyelte, hogy tuti jó helyre üsse. Bénán nézett ki, tény, de az adott szituban én ezt "bocsánatos" bénázásnak érzem.
téged megcsal az elvakult agyad,nézd már vissza: dsz 4-3 egyenlő állásnál ablaktörlőzteti Nadit, majd egy kemény fonák egyenesre azt hiszi Djokó hogy meg van a pont,de az is visszajön,DE ekkor már az adogatóudvarban áll a szerb. Ne degradáld már le,hogy 3métert nem tud leküzdeni egy kib. lassú és löbölt labdára:LOL a probléma inkább az volt,hogy félő volt hogy a hálóra esik a laszti,de talán még inkább hogy elfogyott a szufla és rosszul állt a labdához, tök feleslegesen bakkecskézett, ugrott fel a leütéshez
Lehet viszont most Djoko is ugyanabban a korban van és jól látszik a különbség hogy ő már semennyire nem tud felpörögni komoly ellenfelek ellen, egy Fricc, Zverev, Cobolli, Minaur is leszívják az energiáit és a nagy ellenfél ellen megy a vágóhídra. Ráadásul egy nagy verséssel még semmire nem megy, kettőt kéne. Az AO-n egyet meg vert de sokra nem ment vele.
A hálóba esés inkább csak vicces volt, nem hiszem hogy akkora jelentőségű mert anélkül is kikapott volna, Nadal mindenkit bedarált azon a pályán, ha meccslabdánál esik bele akkor nagy hiba de még messze járt attól. A vonalbíró torkon lövése a címbe került neki mert csak balfékek voltak versenyben rajta kívül, Zverev vagy Thiem simán megverték volna magukat ellene.
De ezek szerint akibe be van rögződve valami nagyon nehéz átkapcsolni egy tőle idegen dologra néhány pillanatra. Zverevnek sem megy ez pedig a labdatologatás helyett sokkal eredményesebb lenne ha támadóbban játszana de igazából már mindegy neki mert lassan 30 éves lesz és kifut az időből, elkúrta az egész pályafutását. Murray is ugyanezt csinálta. 40-15-nél négy első szerva lett volna a helyes döntés de Federer túlságosan bízott az alapjátékában amivel eljutott a meccslabdákig mert túl nagy kockázatot addig sem vállalt. Nem volt valami tökös az egész meccsen mert különben el sem jutnak öt szettig, túl nagy volt a különbség köztük aznap. Sima háromban kellett volna elintéznie azt a kába Djokot.
Most ez irónia, vagy sem? :) Rég láttam, nem nagyon akarom visszanézni, de ez maradt meg bennem, épp csak érintette a hálót (bejelzett), de amúgy Djoko hozzá se szagolt.
Ha valakiben kétségek maradtak volna, kb. egy éve jutott utoljára eszembe a dolog, csak most az összefoglalóban Bublik 4 szervája annyira ki volt emelve, hogy beugrott róla.