Nem volt dolgom ilyen autóval, de egyrészt gyönyörű, másrészt a 155 Q4 egy az egyben a Lancia Delta HF Integrale motorját és komplett hajtásláncát összkerékhajtását kapta meg. Nem lehet rossz. :)
Volt narrow body 1995-ig, és a faceliftnél alig észrevehetően kiszélesítették a sárvédőíveket, onnantól lett wide body. Talán valami 100 db wide body Q4 készült.
A világ elsö önhordó karosszériás, független kerékfelfüggesztésü, elsökerék-hajtású, hidraulikus fékrendszerü sorozatgyártású autója, egy ürhajó volt a bemutatása idején és még a 20 évvel késöbbi kifutásakor sem számított müszakilag elavultnak (a külsö dizájn persze egyértelmüen elárulta a korát). 10-15k euro között rendszeresen szoktak kínálni járóképes, normálisan vezethetö, kulturáltnak mondható példányokat, a restauráltakért persze jóval többet kérnek. Nagyon sokféle autó tetszik az Alfa Giuliától (105) a Peugeot 404-esen át a Volvo PV544-ig, de nekem a Traction adja ki legjobban a stílus - innováció/technikatörténeti jelentöség - vezethetöség koordinátákon az idolt.
Én autóban jelenleg nem vágyok többre a jelenlegi e93-nál. Esetleg ugyanez a beteg 335i verzióban ;) Ez egy reális állapot. Nyilván jó lenne az adrenalin egy-két komoly gép birtoklásával, mint pl RX-7, vagy egy Porsche, de most nagyon nem reális. Rollsra egyáltalán nem vágytam soha, se Jaguárra. Annyira supersport kocsikra sem.
Öregszem.
Most beérem a feleségemmel, és az együtt töltött hasznos és szép időkkel. ;)
Persze nemsokára beleállok a legújabb m52 motor építésébe, az elég nekem, már előkészíttem a garázsban a nagy asztalt, és kezdem a tőcsavarok beszerzését.
Biztos könnyű lenne ezt is megszokni, de ez a 30 éves BMW beltér annyira de annyira más! Igazi mutatók a műszereken, igazi megnyomható gombok, nem minimalista formavilág..... Nem akarnék új autót.
Nem értem a kérdést. ;) Én nem tervezek RR vételt sem toyota hibrid rendszerrel, sem irtózatosan erős benzinmotorral sem. Viszont van családi autónknak új toyota corolla cross hybrid, kisebb motorral (2 l), mint a RAV4, és pl asszony azzal jár munkába, városban kb 4-4,5 l körüli átlagfogyasztással.