Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"Admin-ként futtatom a TC-t...." - Amúgy én is pont erre gondoltam, hogy valami a jogosultságokkal van.
De pl. ha beállítod a rejtett dolgok mutatását, van amit akkor se mutat a TC."
.
Te is csak ennyit idézel belőle, de én nem ezt írtam, illetve így nem azt jelenti.
Így teljes az eredeti szövegem:
"...különbség van aközött is, hogy Admin-ként futtatom a TC-t, vagy nem"
Nem Adminként futtatva használom a TC-t, általában nem. De ahhoz, hogy megnézzem, úgy mit mutat, nyilván ezt kellett tennem. Amikor ezt kell, akkor ezt kell.
De az is érdekes, hogy a TC azt is megmutatja, hogy mennyi a fájlok netto összmérete, illetve, hogy mennyi a tényleges (brutto) helyfoglalás (tekintettel arra, hogy hiába nem tölti ki adott esetben, akkor is lefoglalja a teljes blokkokat a valóságban).
Tehát itt többszörösen illik a dologra a "- Mennyi? - Harminc. - Mi harminc? - Há' mi mennyi?" példázat.
Treesize akkor kell, ha kurva nagy a káosz a gépen, és le akarunk 1 kicsit gyalulni belőle, hogy legyen szabad helyünk. Nekem rend van a gépemen, ezért semmi szükségem rá. Ha nem pontos, az sem baj; mert elég a méreteket nagyságrendileg tudni....
A Total Commander - ha csak szóközt ütök a mappán - kiír egy méretet.
De ha a File menüpontban az Elfoglalt terület számítását választom (Ctrl-L), akkor kiír egy másik, nagyobb méretet is: Tényleges helyfoglalás (tekintettel a kluszterméretre).
(És persze különbség van aközött is, hogy Admin-ként futtatom a TC-t, vagy nem, de ez nyilvánvaló... hogy csak utóbbi esetben lát mindent.
Illetve, hogy magában a TC-ben be van-e állítva a rejtett fájlok mutatása, gondolom, de ezt nem is próbáltam ki, nyilván eleve így használom a TC-t.)
Nekem a TotalCMD, a fájlok bájtban foglalt méretét írja ki. Itt kevés állomány lévén, pontosan egyezik azzal, amit a Windows is kijelez, ha jobbklikk és "Tulajdonságok" parancsot használva tekintjük meg.
Viszont! Sok rejtett/tömörített fájlnál (aka "Windows" vagy más egyéb mappa esetén), már van/lehet némi eltérés.
Konkrétan: +746 216 bájtnyi difi van, a TCMD vs. az Intéző-s Méret-ben jelzett infók között. A Lemezterület sorban jegyzett érték, az kissebb. Pontosan: 183 740 152 bájttal. /NTFS-tömörítés miatt./