Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Bármilyen meghajtó csak akkor nem mutatja a teljes méretét ha hibás. Ilyenkor vagy 0-t mutatnak vagy az adott meghajtó ROM-jába égetett gyári értéket, ami valamilyen standard érték, pl. 28 MB, 32 MB, 1024 MB, egyes Seagate HDD-knél pl. 3,76 GB, stb.
Ha az SSD-nek csak a kondíciója csökkent attól a kijelzett kapacitása nem szabad, hogy változzon.
Nem elé kell szóközt tenned hanem a kurzorral ráállsz a kívánt könyvtárra, a szóköz billentyűvel kijelölöd a könyvtárat, majd kivárod amíg beolvassa a tartalmát és kiszámolja a méretét. Kövérebb könyvtárak esetén ez sok idő is lehet, főleg ha sok kis fájl van bennük.
Ajánlom a treesize.exe, majd utána a cleanmgr.exe használatát.
Gondban vagyok, az SSD-n lévő 110 GB-os rendszerpartíciómon egyszercsak 4 GB-ra csökkent a szabad hely. Általában 70 GB fölé nem szokott menni. Hogy lehetne megállapítani, hogy mi okozza, és hogy lehetne megnövelni a szabad helyet anélkül, hogy programokat törölnék? A rendszervédelemnek fenntartott hey 1.4 GB, tehát ez nem lehet ok. A felhasználói profilok mérete 29.5 GB. Ez elsőre soknak tűnik, de nem tudom, mi van ebben, és módosítani sem tudom.
Egy nem hétköznapi tesztet végezni. Konkrétan végigtesztelni több verziót, hogy az adott adatkészletet hogyan tömöríti össze. Összehasonlítani egymással és esetleg egy-egy másik telepítőcsomagolóval/archiválóval létrehozott ismert eredménnyel.
pl: A játék szinkronok terén (a tartalom 99%-a PCM WAV-fájl, igaz VPK-fájlokba suvasztva), a Caphyon Advanced Installer-el csomagolt, HL: Alyx szinkron kissebbre tömörül-e ezzel. (731MB asszem.) Gyaníthatóan, csak csupasz LZMA-t használ, na meg ez is meg hekkelhető volna-e? Mivel, a 7z-ben ott van még, az EXE-kre, a BCJ/BCJ2 és Delta filterek, a WAV-okra használható Delta:2 vagy Delta:4 kapcsolók, az LZMA-val körítve, 10-20%-os extra méretcsökkentés is összehozható lehetne. (A 7z, simán 605MB körüli méretre hozza.) A játékok újracsomagolásához használt free tool-okkal, ez 420MB alá is zsugorítható volna.
A fentihez hasonlóan, kissebb WAV-készleten is (hátha, a kiterjesztésekre is érzékeny), valamilyen random programon (pl: Nero 6/7), ami vegyes fájlkészlettel bír, netán máson, esetleg egy régi GTA 3/VC-t is becélozva vele, mi merre hány méter lesz. Ja, ténylegesen "méter"-re fordítja, a Google translate az orosz nyelvből, a MB/megabájt orosz megfelelőjét.
Trial-ban, elvileg 30 napom volna erre a tesztre, kezdve a legrégebbi 2.0x verzióval, az *.aiw (asszem) szkripteket legyártva, végigmenni a fájlkészleteken, az összes verziójú telepítő-készítővel.
De mit akarsz vele csinálni? Eddig nekem nem nagyon volt olyan használati cucc, amit nem hegesztettem meg. Na jó, most várólistás a Heidi SQL, TCMD és a GreenShot, mert mindenáron ablakot akarnak dobálni, de kinyírom mindent úgyis :-D
Ezt közérthetőbben kifejtve?? Célzás egyes weboldalakra vagy mi?
Túrom, a publikus szájtokat, eddig 3 további kiadás Trial/Shareware telepítője van meg. Warezoldalon találtam olyan bejegyzést, amely szerint (több mint valószínű, hogy a német CHIP űjsághoz kötődően) elérhető volt belőle teljes verzió is. (mint ahogy, a Squeez 5-ből is, a 30 éves évforduló alkalmából.)
Ami még lemardt: A Blue Fade témáról, se feledkezzek meg, ez is elveszett az idők folyamán, még a webarchívumban sincs már fent. (csak kép.) A másik 13-at, azt összeguberáltam.
Valamelyikőtök rendelkezik, az Astrum InstallWizard régebbi verzióinak, a "trial" telepítőivel a DVD-k/vinyók mélyén?? (Tört verziók?*)
A web archívumok mélyéről, elég sok változat hiányzik, nagy lyuk tátong, a 2.04.20 és 2.21.20-as verziók közt! (Konkrétan, 13db, a verzióhistória szerint.) A legritkább ezek közt, a 2.08.00-ás kiadás. A telepítő EXE-it "aiw.exe" hiába nézed e téren, a Fájl tulajdonságok / Részletek fülön, a korai verziókban, nem szerepel ez az információ, csak az újabbaknál, hogy pontosan melyik verzió, csak ha elindítod a telepítőt és ha már észlelt egy telepített verziót, akkor tudható csak meg, az adott telepítő pontosan melyik verziót tartalmazza. Vagy ha fel van telepítve, akkor az "aiw2.exe" fájlt kell megnézni, a feltelepített program fájljai közt.
A fentebb említett hiányosság áll, a legutolsó verzióra is! Csak, a 2.29.50-es verzió lelhető fel a webarchívumban, a legutolsó 2.29.60-as kiadása, már nem. Szerencsére, a CNET oldalán fent van ez a változat.
*Mi előtt jogi bla-bla lenne emlegetve, a szoftver "abandonware"-státuszúnak mondható, már nincs forgalmazásban és 2012. november 21.-e óta, FULL ingyenes lett személyes használatra. Továbbá érdekességként említem meg, hogy licenfájlt is meg osztottak akkoriban a programhoz, bár jó kérdés, hogy ez csak a 2.29.60-as verzióhoz használható és/vagy az összes korábbihoz is jó-e? /nem lett ez eddig tesztelve/
November 21 2012 Both Astrum InstallWizard and Sirid are now freeware Check out our highly popular, versatile installing program Astrum InstallWizard that your team / company can use to easily distribute new programs to your clients. Astrum InstallWizard is freeware.