Mivel nem torrenten osztják ezért nem jut el mindenkihez egyszerre a letöltési kapacitás korlátai miatt. Kb 1-2 hónap alatt mindenkihez el fog jutni. Ha sürgős és fent vannak a frissitések akkor 24-ről ezzel válthatsz 25-re: Windows11.0-KB5054156-x64.msu Enablement Package https://uupdump.net/findfiles.php?id=972e7200-7a52-47ae-930c-1c2d35f4ac33&q=.msu
Egy olyan kérdésem lenne, hogy láttam, hogy kijött a 25H2-es verzió már egy ideje, de a Windows Update még nem ajánlotta fel nekem a telepítést, pedig a gépem kompatibilis vele... Ez miért van? Vagy hivatalosan sem jött még ki a Windows Update-en másnak sem?
A Secure Boot nem tudom, fog-e gondot okozni valaha. Régebben emlékszem voltak gondok vele a Bios elérésénél. De úgy rémlik, hogy az csak Legacy mellett volt. Itt nem tudom, milyen probléma adódhat. Egyelőre nincs.
A TPM 1.2 újrainstallálását ki fogom bírni, ha csak ennyi lesz ateendő.
A Microsoft fiókot nem használom ezen a gépen, amíg lehet (úgy sem vagyok lelkes híve). Így egyelőre belépési jelszó nélkül tudom bekapcsolni a gépet.
Szóval egyelőre rendben működik a gép. Sikerült a laptopomon és a jelen gép korábbi Windows 10 alatt beállított környezetet létrehozni ezen a gépen is. És egyelőre minden rendben van.
Kösz a figyelmeztetést, de ebben a témában olyan mértékben járatlan vagyok, hogy sejtésem sincs milyen következményekkel fog ez járni, és mire kell majd odafigyelnem.
Tudnál némi eligazítást adni, hogy ha majd erre sor kerül, akkor milyen teendőim lesznek? Esetleg a rendszer majd értesít erről?
Ahogy pár hozzászólással ezelőtt írtam: 2évente újra kell installálnod (a kiadástól számítva, nem a telepítéstől) pl 24-->25H2, persze az adatok és programok megtartásával. Különben lejár a támogatása.
Na ez engem is érdekelne. Most telepítettem egy nem megfelelő gépre a Windows 11-et. Egyelőre működik maga a rendszer, meg az Office 2021. A tőbbire még nem értem rá.
Lefuttattam az állapotellenőrzést (WindowsPCHealthCheckSetup.msi), és a következőt kaptam:
TPM biztos nincs a gépen, a megelelő processzor szintén. A felsorolás további - nem látható - pontjai mind pozitívak, csak nem fértek el egy képernyőn.
Kívácsi vagyok, hol ütközöm majd problémákba. Vajon a hátralévő 2-3 tucat programnál, amit az eddigiekben használtam XP, Win 7, majd Win10 alatt, és majd itt is telepítek, lesz-e majd probléma? Vagy majd csak néhány hónap, esetleg egy-két év múlva kezd majd el akadozni a rendszer?
Ha Intel 8. generációsnál öregebb CPU-val szerelt vagy TPM 2.0 nélküli a gép akkor átrepültél a palánk felett mert az a gép hivatalosan csak Windows 10 futtatására alkalmas mert nem felel meg a 11 követelményeinek, de az eladó azért trükkösen rákalapálta (ezért nincs frissítés).
Engem nem rázott meg semmi, csak próbálok életszerűen gondolkodni: Ha nem akar a Microsoft több száz millió ,,kuncsaftot" elveszteni ,és ezzel sok milliárd $ veszteni ,akkor valahol engednie kell. Vagy W10 marad valamilyen formában,vagy a W11 követelményein lazítanak. Engem ,és rajtam kívül sok embert már elveszített a Microsoft . Én már akkor se fogok Windowst használni ,ha ők ,,fizetnek érte", napról napra egyre többen térnek át a linuxra, gyorsabb,és régi gépen is biztonságos. 25H2 : erre még visszatérünk kb. októberben mikor megjelenik a 25H2, ha igazad lesz nyertél egy hangszórót. 😉😊
Sajnálom ha neked ennyire megrázóak a nyers tények..
Ez már évek óta így van a win11 megjelenése (azaz évek) óta.
Nem kompatibilis gépre telepített w11:
-megkapja a havi frissítéseket
-nem kapja meg az éves frissítéseket.
Egy egy kiadás 2 évig támogatott. A legutóbbi fél évben rengeteg panaszos volt hogy miért nem frissül a win11-22H2 nála? Semmi frissítést nem kap ugyanúgy ahogy a win7. Miért nem ajánlotta fel a 24H2-t neki. Hát azért mert nem kompatibilis gépen nem kínálja fel. Kézimunkázhatsz rajta.
Ha te most telepítettél (nem kompatibilis gépre) 24H2-t az 2026 végéig kap havi frissítéseket, de a 2025H2-t nem fogja megkapni. És pont.
Doky586 ... "megkapja az aktuális frissítéseket",,Ja hogy neked ez újdonság, ok. A 25H2-t nem fogja automatikusan megkapni." = ezen válaszon gondolkodtál majd egy hónapig !!!?? 🥹😆😁
Jelzem neked Doky586 : 2024 Nov. ben telepítettem ezt egy régi laptopra ( helyi fiók beállítással) ,és akkor is sok volt a ,,károgó" ,hogy majd nem kap frissítést!
Eddig minden frissítést megkapott!! Sőt azóta több ismerősömnek feltelepítettem (akik ragaszkodnak a Windowshoz) régi ,nem kompatibilis eszközre ,és mind működik jól !! --Én magam linuxot használok , ezt a ,,wind 11"-et csak hobbiból csinálom.
1) -,,A Windows 11 25H2 verzió fejlesztés alatt áll, és valószínűleg az év második felében fog megjelenni. Bár a Microsoft még nem jelentette be hivatalosan, a fejlesztői verziókban és dokumentációkban talált utalások megerősítik a létezését. Ez a frissítés várhatóan egy kisebb, karcsúbb frissítés lesz a 24H2-hez képest !!!" Te honnan tudod ,hogy azt ez a gép nem kapja mega 25H2 -tőt ,a Microsoftnál dolgozol ??
2) Az se biztos hogy októberben ,,kifut a Win.10" több száz millió számítógép nem lesz kompatibilis a Windows 11- gyel ,és azt a ,zöldek",és mások nem hagyják,ez hatalmas mennyiség hulladék képződjön. + Pénzért lehet majd tovább használni ,, felhasználónak engedélyeznie kell a Windows Backup funkciót". Érdekes akkor ,ha fizetsz újra biztonságos lesz ??? ( lásd lejjebb)
Látsz valahol kérdést? Látsz valahol kérdést ami neked szól Doky586 ?? -- Ez azoknak szól akiket érdekel ,hogy a nem kompatibilis gépre telepített Wind 11 is megkapja az aktuális frissítéseket. Amennyiben téged nem érdekel,vagy zavar görgess tovább.