Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.20 0 0 66608

Nálunk is műsorváltozás történt, pirított máj helyett egyben sült fasírt, a többi stimmel.

Előzmény: homerx (66607)
homerx Creative Commons License 2025.09.20 -1 2 66607

ma tokfozelek, fasirt. mar akinek! :)

homerx Creative Commons License 2025.09.19 -1 2 66606

5 ora lassu rotyogas a sutoben, es eloiras szerint ragad mint annak a rendje :) a rantani valo szeletek is elkeszultek. lesz hozza karfiol is.

 

Előzmény: homerx (66605)
homerx Creative Commons License 2025.09.19 0 4 66605

na, a korom mar rotyog vagy masfel oraja a sutoben. holnaputan rantott varganya leend a reggeli szedesbol, meg malnas kremes.

a gesztenyetinoruk ajandekba mennek, a pirosak szeletelve a fagyoba, majd alkalomadtan svedgomba salata leend belole. a varganya nagyresze is megy a fagyoba.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.19 0 0 66604

Szombaton pirított kacsamáj, petrezselymes krumpli, uborka saláta

vasárnap süllőfilé roston, spenót

homerx Creative Commons License 2025.09.19 0 1 66603

az etlap nagyban.

Előzmény: homerx (66602)
homerx Creative Commons License 2025.09.19 0 0 66602

tegnap a recepcion akadt meg a szemem ezen a szorolapon. nem szoktam ebedet rendelni, de ezt elhoztam.

dulci_nea Creative Commons License 2025.09.18 0 1 66601

A sárgaborsót én is szeretem. Várólistás egy füstölt marhanyelv, majd annak a levében. Sülthagymával.

Holnap vannak még maradékok, zöldbabpörkölt, cigánylecsó.

Szombaton pulyka nyakleves. Rántott csirke, olasz tésztával. Fagyi. Ez olyan unokázós menü. 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.18 0 0 66600

Már régen nem éreztem pocsolyaízt, de ez a mai - egyébként szép sovány - szürkeharcsa vette az akadályt.. :( - végül is ehető volt, csak hát...

Előzmény: nagypapi51 (66598)
homerx Creative Commons License 2025.09.18 0 2 66599

reggel a bosnyakon szep kormot, fulet es farkat vettem. holnap delutan be is izzitom a koromporkoltet.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.18 0 1 66598

Hát, a borsó és a tarja tegnap elfogyott, előrelépett a szürkeharcsa,

mellé rizs+remulád..

Pénteken sonkás pizza, szívsaláta.

Előzmény: nagypapi51 (66594)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.18 0 0 66597

Ma fejtett "fehér" bableves, pizzás csavart rudak leveles tésztaból.

 

Lidlben megjelent a vajas leveles tészta, remélem nem limitált széria,  marad az állandó kínálatban.  Bár elég kicsi, csak 23 deka.

homerx Creative Commons License 2025.09.17 0 3 66596

lusta voltam a hutobol kajat melegiteni, igy osszeutottem 3 zendvicset. a piritosra borsos camambert kerult vaj helyett. hazi husos szalonnat pirongattam. a kisult zsirjaban elkeszult a tukortojas is. camemberre ra a szalonna, majd a tuktoj. pici parmezan fixalta a mozgast, majd jott ra egy kis fokhagymas bruscetta. egy nagy fej varganyat szeletekre vagtam, borsos-fokhagymasan lett megpiritva olivan. ra a bruscettara, es a vegere meg egy pici parmezan. kb 2 oraja ettem meg egy nagy bogre teaval, de meg mindig vegetalok.

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.17 0 2 66595

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66593)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.17 0 0 66594

Holnap maradék sárgaborsó piré, maradék hagymás tarja.

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.17 0 0 66593

Ma spagetti sült paradicsomszósszal. És betettem még a sütőbe egy adag zakuszkaszerű kenőkénekvaló padlizsánt, paprikát is.

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.16 0 0 66592

Holnap bőrös süllőfilé roston, karfiolsteak, sajtmártás.

Csütörtökön az Aldiban lesz(?) szürkeharcsa, ha nem túl zsíros, akkor

beáldozok rá 1-2 nyugger ételjegyet... :)

Sörtésztában (tojásmentesen!) fogom sütni, mellé remulád szósz

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.16 0 0 66591

Tegnap cukkinifőzelék, sült csirkecombfilé, az ifjúságnak betyárleves, áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal.

 

Ma pulykazúzapörkölt, bulgur, uborkasaláta. 

nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.16 0 1 66590

Tegnap végül is 'csak' sárgaborsó lett a ebéd, lassan karamellizált hagymákkal.

Megkockáztatom, jobb ízű, mint a lyoni rostélyos hagyma, persze a harsogó ropogósságot felejtsük el.

Szóval, ma készül a lassan sütött tarja, vele sült krumplival, paradicsom salátával.

dulci_nea Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66589

Amikor így lebőrözök, újabban air-frayerben megsütöm, nagyo finom. A főtt bőrt nem enném meg, de a levesben főtt csontokat én is szívesen lerágcsálom. 

Előzmény: Popenka (66587)
dulci_nea Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66588

Az eddigiek alapján feltételezem, itt mindenki elég jól főz. Rólam is lehetne feltételezni. Gondolod, sz..á főzöm a zöldséget? Megfelelő időrendben teszem bele. Mint pl. gulyáslevesnél vagy egy palóclevesnél sem külön főzzük a zöldséget. 

Előzmény: öreg_néne_b (66579)
Popenka Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66587

"Hétfőn zöldborsó leves csirke alkatrészekkel."

 

Talán nem érdektelen, ha tovább ragozom, a takarékos konyha híveinek.

A csirke alkatrészek a következőt jelentik.

Vásároltam valaha a hentesnél 6 db egész csirkecombot és egy egész csontos mellet.

1. a mellet kifiléztem, lett a filéből valami, a bőrét és csontját fagyasztottam

2. a combokat szétválasztottam, az alsó combokból rántott husi lett.

3. a felső combokat lebőröztem, kicsontoztam, a bőrt és a csontokat szintén fagyasztottam

4. az első adag három felsőcomb filéből aprópecsenye lett, sültkrumpli, etc.

5. ma a csontokat (bőröket) elővettem, és sós borsos lében megfőztem, ezzel a lével készítettem zöldborsó levest

6. holnap a megmaradt szép darab combfilék egészben sütve lesznek valahogy, valamivel, ezt még kitalálom

 

a főtt csontok és bőrök természetesen a szakács jutalmát képezik...

"apa a mi kutyánk" : ahogy kisfiam mondta régen

Előzmény: Popenka (66567)
nagypapi51 Creative Commons License 2025.09.15 0 0 66586

Biztos jó puliszkával is, de én szintén krumplipirével enném.

Ma lassan sült hagymás tarjaszeletek, maradék sárgaborsópiré.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66585)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.15 0 1 66585

Nekem valahogy jobban bejön hozzá a krumplipüré, és már csak azért is örültem neki, mert én nagyon szeretem, de a többiek nem, csak ritkán vacakolok egy adaggal. De burgundihoz mindenképpen 😊 Kell is főznöm megint, regen volt már.

Előzmény: Popenka (66582)
Popenka Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66584

"A húsnak általában sokkal több idő kell, mint a zsenge zöldbabnak. "

 

Ilyen esetben én készítek egy pörkölt szaftot. Csak a zsírral, hagymával, fűszerekkel. Mintha benne lenne a pörkölni való hús, de nincs benne.

Aztán mikor kész, belerakom a gyorsabban fővő cuccost. Bármi lehet, nem csak zöldbab.

Tulajdonképpen a gomba pörkölt is így készül.

Előzmény: öreg_néne_b (66579)
Popenka Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66583

majd küldd a receptet :)

Előzmény: homerx (66581)
Popenka Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66582

lám, lám, a kusza órarend... :)

szoktam ilyen burgundi mintájú ételt készíteni, de nem krumplipürére tálalom, hanem puliszkára

Előzmény: Vének Tanácsa TM (66580)
homerx Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66581

en eg most ismet talalhatok ki egy varganyas kajat.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2025.09.14 0 0 66580

Elmúlt hét elég káoszos volt főzés szempontjából, egyrészt lány kusza órarendje miatt, másreszt eü körök és egyebek miatt. Azért készült chili sin carne, csirkehúsleves, kakós süti narancslekvárral, lecsó., es a fagyasztóból is került elő bespájzolt kaja.

 

Tegnap betyárleves és sajtos pogácsa volt az ebéd  ma pedig kocsma 😊 Ismét Felsőcsatár, ismét hibátlan minden. Bbq nyak-csülök, burgundi szósz, krumlipüré, ropogós laskagomba: a hús hihetetlenül omlós, a szósz gazdag, ízes. Nagyon finom volt. (Kép az étterem Fb oldaláról.)

öreg_néne_b Creative Commons License 2025.09.14 0 1 66579

A húsnak álltalában sokkal több idő kell, mint a zsenge zöldbabnak. 
Másoknál a zöldbabpörkölt leginkább egy paprikás főzelék szokott lenni.

Előzmény: dulci_nea (66578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!