Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Azért kérdeztem, mert van 1db 422-es (kisvadász tussal) és 1db 427-es légpuskám (nagyvadász tussal). A 422-nek a vasa a szebb, a 427-nek pedig a tusa. Gondoltam egyiket eladom. A terv az volt, hogy megcsérelem a tusákat. Viszont nekem optikailag nem stimmelt a csere... 🙂 Most vagy felújítom a kisvadász tust, vagy nem vacakolok vele és eladom így...
Nekem egy típus megnevezés és sorszám nélküli Lg 422 van, nagy sportfában. Ritka párosítás. Nagy valószínűséggel nem egyben távozott a gyárból. Használtan vettem itt, a fórumon. Szépen (és jól) rendbe hoztam és néha rá kerül a sor.
Először az LG. vasakat csak pofadékos és pofadék nélküli faágyazattal szerelték. (Készült még a korabbi típusú LP-425 verseny tussal is szerelve de azok elejét levágták és új furatokat kapott)
Majd jött a Verseny tus. (Ez nevezi mindenki "Nagy Sport" tusnak ).
Majd már Makón elkezdték a "Nagy Vadász" tusokat készíteni. Ekkor kezdték el a korábbi"pofadékos" faágyakat " kis vadász" ként emlegetni.
Összegezve az összes LG. típusú vas volt szerelve azon faágyazatokkal amit felsoroltam.
Javaslom, készíts egy fotót nem tört állapotban, közelebbit a csőfar jobb oldaláról egyet , az elhúzóról alulnézetből. Mérd meg a cső hosszát a csőfarral együtt, a léghenger hosszát a villával (vagy anélkül, de jelezd mettől-meddig az annyi). Ha a tus leszerése (két csavar, tömítéscserénél úgyis le kell venned) után az elsütőről is csnálsz odali képet, minden bizonnyal pontos választ kapsz.
A dugattyútömítés 26mm bőr, itt alább sándor64 által hirdetett jó bele.
Azért csatlakoztam a csoporthoz, hogy pontosan beazonosítsak alkatrészeket és később felújítási tanácsokat kérjek! Az alany családi padlásról származik, legalább 50 éve nem volt felhúzva (az én életemben biztosan nem, 52 vagyok). AI beazonosítás szerint Lampart LP-25.
Elvileg ebből készült az LG-14/15, majd a 422-es, valamint a nyugati exportra készült Exacta és Renum Telly is. Az alkatrészek nagyrészt megegyeznek. Az oldalán beütve Lámpagyár Budapest felirat van. Méretre kisebb, mint amihez az én szemem szokott. Az eddigi kutatásom szerint ez a puska a Lámpagyári vállalati szerkezeti változások átmeneti idején készült.
Ha információim jók, akkor egyszerű hozzá tömítéseket vásárolni, de arra kérném a tisztelt tagokat, cáfoljanak, vagy erősítsenek még ebben!
Csőfar tömítést és dugattyú tömítését kell vennem hozzá, az utóbbi méretét nem tudom.