Közkívánatra, valamint az újoncok és a forróbb fejű őstagok okulására az alábbi szösszenetet kéretik elolvasni mindazoknak, akik először járnak itt és azoknak, akik csevegni kezdenek friss topiklakóinkkal:
mert kérdés, hogy milyen gáz árról beszélünk (magán, nagy felhasználó, de még a magánnál is, hogy mennyit fogyaszt), majd az, hogy mennyi a gáz ára, amikor az adók (áfa, energia adó, MSZKSZ díj) kiteszi az ár 26%, majd a cég nyereségét meg is megadóztatják (társasági adó, Robin Hood adó, helyi adó, stb...), szóval lassan ott vagyunk, amit régen is mondtak, hogy a gázár az politikai döntés...
Most olvastam egy cikket, h nemhogy olcsóbb, inkább drágább a ruszkiktól energiahordozót vásárolni. Csak ami idejön, az egy közbeiktatott cégen keresztül történik, ami Putyinhoz köthető, s képződik ott némi haszon.. kéz kezet mos.
I am ready to do major Sanctions on Russia when all NATO Nations have agreed, and started, to do the same thing, and when all NATO Nations STOP BUYING OIL FROM RUSSIA,” Mr Trump wrote.
“As you know, NATO’s commitment to WIN has been far less than 100%, and the purchase of Russian Oil, by some, has been shocking! It greatly weakens your negotiating position, and bargaining power, over Russia.
Az a 2.7 D, meg a 3.0D-ben, azt mondta a szervizes is, hogy azt ne. Viszont a 3.6 V8 diesel, meg a 4.4 diesel a Range-ben jó, úgyhogy felírtam a listára. :-)
Nálunk régen volt PluralSight elofizetés minden dolgozónak aki kérte. Most már nincsen, úgyhogy idén például saját zsebbol fizettem a LinkedIn Premium-ot (£150+VAT egy évre), amiben benne van a LiknedIn Learning a huszonkétezer tanfolyamával.
Vazz nagyon felszerelt, szép kocsi, a diesel motor viszont traktor, ezt egyszerűen nem tudják kiküszöbölni. Nem lesz üzlet, mer lánccserés, 1.3M a beavatkozás ára..
Akkor turelmetlenek voltatok. Mi mindannyian magyar lakosok vagyunk, ideiglenesen kulfoldon elunk (en mar 25 eve).2011 korul maceraltak, ladtunk nehany nyilatkozatot, aztan kb 1 ev alatt megszuntek a kovetelozesek es azota sem jottek elo ezzel. egyszoval ez egy urban legenda, hogy magyar lakcimmel a TB miatt uuldozni fognak. Magyarorszagon sok miatt uldozik az embereket de ez nem az :-)
Nem a villanyórára mondtam, hanem a TB-re. NAV (vagy akkor még APEH), TB irogatott hiába volt bizonylat róla hogy tudomásul vették hogy külföldön élünk, aztán elegünk lett. Rengeteg jogszbály tartalmazta hogy "magyarországi lakcímmel rendelkező". Na akkor voltunk úgy hogy itt voltunk már hat éve, világossá vált hogy nem igazán megyünk vissza, akkor ne rendelkezzünk magyaországi lakcímmel, aztán onnantól senkinek semmi jogalapja piszkálni évente mindenféle dolgokkal...
Ja ezzel mi is igy voltunk, lanyommal. Aprilisban bekuldtuk az iskolalatogatasit, azota jonnek a tb sarga csekkek. Aztan augusztusban jott egy level, hogy frankok vagyunk, minden ok. Szoval nyugi, csak lassan dolgoznak, csak ne fizess es ne idegeskedj emiatt, nem erdemes.
Gratula- az uthoz meg sok sikert a villanyorahoz- elobb utobb ossze fog jonni. (Mi azt hiszem 3 evig kuzdottunk aposom halala utan... de aztan azt hiszem sikerult - egy bizonyos ponton elvesztettem a fonalat :-)