Egyetértek, legalább a 29-30 közti szakasz kb egy iparvágányként fent kéne hogy maradjon.
Mellékvonalhoz képest kifejezetten jó állapotú, betonaljas pálya, erre odadobták az enyészetnek...
De ha Hajmáskértől van féltávig teherforgalom lefelé (van még?) akkor a felső szakasz is maradhatna.
Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer tényleg komolyan veszik a Balaton vasúti körbejárhatósága projektet, akkor lehet, hogy kelleni fog (bár elég nagy a kerülő Lepsény felé, tehát véleményes)
Azért abban is segíthetne, hogy egy Veszprém-Székesfehérvár, Csajág-Szabadbattyán vagy Lepsény-Szabadbattyán között bekövetkező vágányzár esetén lenne legalább a vonatok egy részére leközlekedtetési alternatíva. Májusban is jól jöhetett volna, amikor vágányzárral nyitott a balatoni nyári menetrend a 30-ason, sokkal elegánsabb lett volna azt mondani a buszra kényszerítés mellett/helyett, hogy mondjuk kétóránként egy 12 kocsis IC végigmegy.
A pálya napokra járóknak szvsz nincs szüksége a közösségi közlekedésre. Ez teszi ki az események nagyobbik részét. Az évi 1-4 nagyobb versenynél meg Csajágról megoldható a buszos ráhordás, mint most a Moto GP esetén volt. Ami amúgy nem tudom mennyire volt ténylegesen kihasználva.
Nem tudom, mennyire gondolják komolyan a versenypályát Balatonfőkajáron, de nagyon sokba került, az biztos.
Egy ilyen intézménynek nem ártana valami közösségi közlekedés, főleg ha az egykori Balatonfőkajár állomás kb 200 méterre van tőle.
Az tudom, hogy kint van a vörös tárcsa Csajágon a 27-es mindkét irányában, de a belógó fákon túl van valami érdemi fizikai akadálya, hogy azon a kb 5 km-en vonat közlekedjen?
A minimális előzárási időt semmilyen tartalékidővel nem kell megfejelni. Vagy 30 másodperc, vagy ha a képlet nagyobb értéket hoz ki, akkor a képlet szerinti. A képlet tartalmaz biztonsági időpótlékot (10 sec) ezt esetleg lehet "tartaléknak" tekinteni, de ugye nam az a neve.
Ami azt az eltelt időt illeti, ami a sorompóberendezésnek a közlekedő vonatok által történő lezárásának indítását követően, a közlekedő vasúti járműnek az útátjáróhoz érketésésig minimálisan el kell tenie, azt
a szóbanforgó vasútvonalon engedélyezett jármű - sebesség, valamint az illető, keresztező közúti átjáró "űgynevezett geometriai tulajdonsáágai", a keresztezés szöge (hegyes, vagy tompa, hány fokos), az út
és esetleges tartozéka (kerélpárút és / vagy gyalogjárda), melyek a szélességi méretet befolyásolhatják, végül az átjárón közlekedő mértékadó közúri jármű figyelembeveendő sebessége. Ezen adatok alapján számítják ki azt a minimális időt, aminek mindenképp el kell telnie a vonatnak az un. "behatási ponthoz érkezése, valamint az úátjáróhoz érkrzés között. És végül, ezt a minimális "előzárási időt" egy megfelelő tartalékodővel kell megfejelni. Ezzel kiegészülve alakul ki az a tényleges időtartam, ami alatt a közlekedő vonat az általa elért sorompó működtető eszköz ("behatási pont"Ö és az érintrtt sorompós útátjáró között eltölt (elvileg) De - természeetesen - több módosító tényező is akad, attól függően, hogy az adorr átjáró
nem tisztán un. "nyíltvonali működtetésű" sorompóberendezéssel biztosított (például).
Stimmel. A minimális előzárási idő (bekapcsolástól a vonat érkezéséig eltelt idő, amiből a pályasebesség függvényében a behatási pont minimális távolsága kerül meghatározásra) számításában az egyetlen változó tétel a veszélyeztetett útszakasz hossza, azonban van ennek minimum értéke, 30 másodperc. Közel merőleges útnál és egyvágányú pálya esetén a helyszínek döntő többségén a minimumértéket veszik figyelembe, vagyis 30 másodpercet. A piros elővillogás 12 másodperc, utána a csapórúdmozgás kb 7-10 másodperc, így ki is jön az általad tapasztalt további 9-10. Egyébként az előzárási idő független a csapórúd telepítésétől, tehát ha ugyanazon átjáró nem csapórudas, akkor is ugyanakkor kapcsol be mintha az lenne.
Én is olvastam, ma pont meg is néztem a biciklis csoportban említett Kenese - Fűzfő köztit mindkét irányból.. A sorompó teljes lezárása után 9-10 másodperc telt el, amire odaértem a mozdonnyal, 80 km/h sebességgel.
(Úgyhogy az általuk írt "pirosra vált a lámpa és 3 másodperc után jön is a vonat" csak a szokásos túlzás...)
Ez így van jól. A fénysorompók/félsorompók behatási pontja a max. pályasebességhez van méretezve, ha annyival jön a vonat, akkor minimális a holtidő.
Egy mozdonyvezető mesélte, hogy egyszer nagyon-nagyon régen megkergettek egy gépet egy frissen felújított szakaszon jócskán a pályasebesség fölé, na nekik a sorompó éppen indult el lefelé, amikor elhaladtak mellette.
Kérdés: mi igaz abból, hogy kisebb utcáknál vagy kerékpárutas átjáróknál a tiltó jelzés és csapórúd lemenetele után azonnal jön a vonat. Több kerékpáros fórumra erre lettem figyelmes mint pl. Ábrahámhegy, Almádi vagy Kenese.
"A videózgatás pedig amolyan Rákosi korszakot idéző utolsó aljasság. Pláne olyan esetben, ahol súlyos szabályszegésről, netán balesetveszélyes húzásról szó sincs. "
Nagyon igazad van! A füredi fékpróba jut eszembe...Meg az,hogy a legnagyobb baja ennek a vasútnak ez a "kommunista" felfogás!Ez annyira megmaradt,bebetonozódott ebbe a cégbe!
Lasszóval fogjuk a munkaerőt,közben a meglévőket vegzáljuk különböző baromságokkal,akik aztán a végleges türelemvesztés után más állás után néznek..
Komolyan nem gondoltam, hogy rosszabb lesz a fővárosi igazgatóság, mint a szombathelyi. Most konkrétan minden fontosabb nekik errefelé, csak a vonatok késése, pontossága nem.
Valaki(k) videóra veszik olykor, hogy az adott állomások forgalmi szolgálattevői fogadják-e a vonatot. Mert le van írva, kell, az a legfontosabb, nem is számít semmi más. Nem szempont az se, hogy néhol látni se lehet a vonatot, mert a közelebbi vágányon ott áll a másik, vagy egyes helyeken (Pl Balatonfüred) fogadni se kell kivételesen, mert ott ez nehézkes.
Úgyhogy a vonal állomásain nem cselekedhet úgy a dolgozó, hogy behalad az egyik, addig a várakozó vonatnak már váltja is az irányt, hadd menjen. Neeem, várja végig , ameddig elhalad aminek kell, aztán majd visszasétál az irodába, stb.
Eleve elavult, és felesleges história az egész, pláne olyan vonalon nincs is, ahol forgalmi szt. sincs az állomáson. De itt most a legfontosabb lett. A videózgatás pedig amolyan Rákosi korszakot idéző utolsó aljasság. Pláne olyan esetben, ahol súlyos szabályszegésről, netán balesetveszélyes húzásról szó sincs.