Ma a világon mind politikai, mind gazdasági, mind katonai téren tényező: Kína.
Magyarország is érintett: ingatlanpiacon a kínai vásárlók ( még ha most szünet is van e téren ), Belgrád -Bp vasútvonal, Fundan....úgy tűnik,. az USA is kénytelen átengedni a világ vezető hatalmának szerepét Kínának.
Vajon lesz háború emiatt? Hogyan érint ez minket itt Európában és Mo -on?
Ezt mindig így csinálta a Birodalom. Indiai mesterek ujjait még botokkal törték össze. Ma meg már nemcsak az Új Selyemutat robbantgatják, hanem kibertámadásokat is intéznek kínai hálózatok ellen, legutóbbi:
Újabb fejezetéhez ért a globális csipháború. A holland kormány vasárnap bejelentette, hogy rendkívüli döntést hozott, és beavatkozik a kínai tulajdonú Nexperia ügyébe, mivel a gyártó veszélyt jelenthet a holland és az európai gazdasági biztonságra. A hollandiai székhelyű cég tulajdonosa, a Wingtech hétfőn bejelentette, hogy lépéseket fog tenni jogai védelmében, és kormányzati támogatást fog kérni.
Interjú kínai szakival a technikai fejlődés állapotáról.
Kína évente több mérnököt képez, mint az Usa meg EU együttesen.
No.-nak az utóbbi 5-6 évben 17% -kal csökkent az energiafelhasználása. Ez komoly iparfelszámolás. Nem nagyon láttunk olyat, hogy ipartalanítás után egy ország sikeresen újraiparosított volna.
Az új technológiák energiaigénye hatalmas. Olcsó és bőséges energia nélkül esélytelen a fölzárkózás.
Bár egy 2022-es strasbourgi ítélet szerint nemzetközi emberi jogi egyezményeket sért a Kínának történő kiadatás, a magyar kormány mégis kiadatási egyezményt kötött Kínával.
Ellentétben mondjuk Thaifölddel, mellyel 2021-ben kötöttünk ilyen megállapodást, kevés magyarországi bűnelkövető menekül Kínába, úgyhogy ez a megállapodás inkább Kína érdeke volt.
Tehát pl., hogy a témához konkrétan is kapcsolódva megvilágítsam: usak pénzelte terroristacsapatok(ujgurok előnyben) robbantgatják szerte-széjjel a kínai Belt and Road új selyemutat.
Nyilván azt mondják be, hogy csúnya kommunista diktatúra, de ez nemcsak nem igaz, hanem kurtára nem is érdekli őket(jó-rossz mese a tömegnek), a lényeg, hogy nehogy valaki erősebb, gazdagabb, hatalmasabb legyen őnáluk. Azt szétverik. Akárhogy, akárkivel, aki éppen vállalkozik, az ideológiája pont le van xarva.
Dokumentáltan ők futtatják az egész Isis-t, sőt, nagyjából minden terrorszervezet CIa fizetési listán van. Ezeket a évtizedes, százéves terveket gyakorta publikálják is, szabadon olvasható megannyi. A szíriai projektet úgy hívják, Operation Sycamor.
Én is ezzel próbálkoztam fiatalabb koromban, nemrég jöttem rá, hogy ezért nem érthetőek egyes dolgok. Ugyan minek támogat ugyanazon pénzforrás teljesen ellenséges vagy legalábbis egymást ütő ideológiákat? Mert ez mindegy. A lényeg, hogy harcoljanak azért, amit ők akarnak. Ez pedig a pénz, erősforrások - a hatalom.
Ugyanazok a családok uralkodnak többszáz éve. Nem én szemlélem így, hanem tény. Ursula pl. egy ilyen német-angol rabszolgatartó pénzcsaládból való. A Builderberg teszi pozícióba.