Szia! Én pont azért is "szerettem" meg, mert fartájékon, keresztcsontnál izomletapadásom, feszességem van, és eleinte lazította, ma már...hagyjuk. Orvos tanácsára 1mg-mal kezdtem, nekem semmi álmosságot nem okozott. Na ezért vagyunk mindannyian mások. Te mennyit szedsz, hogy ilyen rossz hatással van rád?
Köszönöm kérdésed, jól haladok. 1,5mg-ról most kb. 0,6-nál járok. 0,75-ig meg sem éreztem a leépítést, most van egy kis döccenő.
Hogy haladsz a Loranxil leszokással? Én egy héte szedem, de olyan izomgyengeséget okoz, meg nappali szedációt, hogy azt hiszem visszaállok a Xanaxra, az ugyan már kevésbé hatásos, de jobban elvagyok vele.
Igen a józan logika is azt diktálná, hogy két antidepi az minek. A másik logika pedig az, hogy mindegyik másképpen hat. Mivel azonban önző vagyok jelen állapotban csak azt nézem, hogy hónapok óta most alszom ki magamat először igazán. Hogy hogy vagyok? Teljesen kisímult és nyugodt. Reggeltől estig. Viszont bízom a dikimban, mert márciusban lesz két éve, hogy a keze közé vett. Hosszú évek óta most érzem először, hogy haladok a nyugalom felé és közben csökken a xanax adagom. Csak tudja mit csinál és miért. Teljesen úgy csinálja, hogy Reu mondja, nagyon lassan halad, talán csak én vagyok türelmetlenebb.
Köszönöm, hogy reagáltál! A saját logikád szerint igazságod vagyon. Nem tudom mit akar a doki. Azt hiszem nem véletlenül rendelt vissza egy hónapra, mert az elmúlt másfél, illetve majd két év alat általában háromhavonta randiztunk és közben csináltam a megbeszélt csökkentést.
Azt hiszem most valamit gyökeresen át akar alakítani, mert szó volt arról is, hogy megpróbálhatom a délutáni 0, 125 elhagyását és ha az sikerülne, nem okoz gondot, utána kerítünk sort a reggeli SR átalakítására. Végül is kibírom már azt a rövid három hetet.
Ja, coaxilből megmaradt a reggeli két szem és déli egy szem, csak az esti egy szemet vette el.
Ne haragudj, @Kismolotov, utaztam tegnap. Igazad van, előbb utóbb beállhat ezekkel szemben is a tolerancia és a dependencia.
Ez nem egészségügyi javaslat - meg kéne beszélned a dokival - csak az én magánvéleményem. És szerintem mint olyan, elég népszerűtlen. Én nem szednék másik/új gyógyszert a xanax/frontin csökkententéséhez, hanem elég lassan csökkentenék ahhoz, hogy minél kevésbé érezzem meg azokat. Ez is csak személyes vélemény: A "tianeptin" (coaxil) megvonás sem hiszem, hogy most annyira jót tesz, miközben épp csökkented a Xanaxot.
Erről is meg lehetne kérdezni a pszichiátert: megpróbálhatod felezni a mirtazapint, persze, minél kevesebb, annál jobb és meg kell próbálni. De ne feledd azt sem, hogy a mirtazapin mellékhatás-spektruma változhat alacsony dózisoknál, így pl kábaságot okozó mellékhatása elvileg fokozódhat is - no, majd meglátod, milyen lesz úgy a hatása Te magad.
A lényeg a magánvéleményben: aki gyógyszert csökkent, ritkán alszik jól. Ha túl zavaró, lassítani kell a csökkentésben. De ettől még nem kell egyből új szerhez nyúlni.
A "röhej" pedig az, hogy ugye ez a yarocen egy antidepresszáns, csak van akinél az álmosító hatása jóval nagyobbat üt. Az én laikus agyam szerint semmivel nem rosszabb, vagy addiktívabb egyik altatónál sem különösen nem a benzo alapú altatóknál. Ma kihagytam a déli szunyát.
Bár szerintem a dokim nem véletlenül rendelt vissza egy hónap múlva, el fogja venni tőlem, a józan ész is ezt diktálná. Kialszom magam amíg ezt szedem utána ír vamai enyhébbet, vagy legalábbis olyat ami nem altat be ennyire. Ha még egy hétig ennyire altat saját felelősségemre lefelezem, lehet ugyanúgy fog hatni.Reu mit szólsz hozzá?
Ha tőlem kérdezed én irigykedek, altatóval nem alszom ilyen jót. Talán a délutáni szundin kellene valahogy változtatni, mert így már tényleg sok. Meglepődve olvastam valami tudományos írást, hogy aki felnőtt létére 10-12 órát alszik, az rosszabbat tesz a szervezetnek mint aki 6-7 órát.
Gyerekek! Már azon gondolkodom, hogy lefelezem a yarocen 15-öt. Tegnap este 9-től ma reggel fél 7-ig megébredés nélkül aludtam, és most még ebéd után is bő másfél órát. Kába nem vagyok, csak rettentő kipihent, de azért ez szerintem már sok. Vagy rosszul látom a dolgokat?
Igen tudom. Egyszer úgy két éve már szedtem kb. fél évig, nagyon jól működött, de felszedten kb. 3 hónap alatt öt kilót, most nagyon vigyázok el ne szaladjon a súlyom.
Fél éves szedés után azért hagytam abba, mert hasmenésem lett és arra tippeltünk, hogy a yarocen okozza. Na majd most meglátjuk viszatér-e a hasmenésem mert az is lehet más okozta.
Egyelőre nagyon örülök, hogy tudok nagyot aludni. Ez se rossz.
Szia! Remélem neked tovább tart a Yarocen altató hatása mint nekem. Ha jól emlékszem kemény 1 hét volt. Figyelj az étvágyadra ha nem akarsz hízni, nagyon sokaknál jelentős súlytöbbletet csinált. Csak így tovább!
Tegnap voltam a dokinál, elvette az esti coaxit és kaptam helyette egy szem, yarocent, 15-öst. Rögtön aludtam este 9-től reggel hatig. Na ez már valami, A xanax dózis csökkentés miatt megdicsért, azt mondta, egyelőre tartsam azt és ne piszkáljuk. Viszont egy hónap múlva kell visszamenni. Egyelőre ennyi.
Köszönöm, hogy reagáltál. Minden esetre látszik, hogy az "öreg motoros" jobban látja előre a dolgokat. Pihenek, ahogy mondtad. Ráérek.
A június közepén felírt gyógyszerek még kb. két hétig elegendőek, és még elfogyása előtt megyek a dokihoz. Hátha ki tudunk találni valami jót, legalább az alvásra. Ha ez megvolt majd jelentkezem. Egyébként most az elmúlt éjjel 5 órahosszát aludtam egyfolytában. Mondhatnám nem is rossz, elviselhető.
Nincs semmi gond, én azt javaslom, most tartsd ezt az adagot - hagyd a szervezeted "pihenni" egy kicsit, tényleg nincs értelme sietni. Ha a csökkentés folytatása mellett döntesz majd, javaslom a reszelőt és az ékszermérleget - hidd el, megéri, sokkal könnyebb lesz úgy.
Igen, sajnos "fene egy anyag ez", egy nagyon erős gyógyszer, amit ráadásul úgy osztanak itthon boldog-boldogtalannak, mint a cukorkát, úgy, hogy nem is tudják egészen pontosan, mire képes...
Tudom, hogy van, akinek kevesebb gondja lesz az elhagyással, de azt se feledd, nem tudhatjuk, ki mit szed mellé, stb.
Igazad volt. Négy napig bírtam a délutáni 0,125 elhagyást, romlott a közérzetem, így visszavettem. Tehát 11-kor, 14-15 között, 17-kor csak megy a 0,125, igy maradt a napi 1. 375 mg. Szóval jelen állapotban nem érdemes feszegetni a határokat, ha már tizenéve szedem, csak kibírok még akár másfél évet is a teljes szermentességig. Fene egy anyag ez, ki gondolná. Csak ez a nyomorult alvás ne lenne ilyen kevés.
Tudjátok csak azt furcsállom - más oldalakat is olvasva - egyesek könynyedén írják, hogy két-három hónap alatt lejöttek 8-10 mg-ról. Ez óriási mennyiség. Néha rosszabb időszakomban csúsztam föl 2,5 mg.-ra. Azt is csak pár napig és visszamentem 1,5-2,0 közé, és inkább tartottam az 1,5-höz közelebb. Bár szerintem ez az ingadozás sem volt jó, csak arra a pár napra.
Bár a dokim is mondta, hogy volt már olyan 8 mg.-os ügyfele akit egy év alatt símán sikerült leszedni, dehogy 1-2 hónap alatt?
Igaz olyat is említett a doki, hogy volt olyan is aki évekig minden este 0,25-öt szedett alvásra és direkt elhagyta és két nap múlva bekómázott és mentő, kórház.
Szinte mindegyik hihetetlen. Én is boldogan hintázhatnék az 1,5-2,0 között erre vén fejemmel eszembe veszem, hogy leteszem.
Egyébként inkább az hajt ebben, hogy félek: ahogy halad az idő egyre többet kívánna a szervezetem, ennek már 1-2 éve voltak néha jelei. Megjelent az interdózis jelenség.
Köszönöm a választ. Nagyjából én is ezt hámoztam ki a különböző oldalakról, amik a leszokásokról szólnak zömében, és eszerint is jártam el, .Kb. 21,30 körül szoktam bevenni és egy óra múlva próbálok aludni, több kevesebb sikerrel. Van, hogy bejön, de az esetek kb. felében még éjfélkor is fent kukorékolok. Na majd lesz valahogy.
Még egy érdekesség. Korábbi dokim, akitól eljöttem yarocen és escipalomran kombó kúrával próbálkozott antidepiként, na elejében mikor este a yarocent bevettem fél óra múlva aludtam, mint a lőtt kutya. Ez ment vagy 4 hónapon át, viszont a xanax nem lett csökkntve, ő nem ösztönözte, csak annyit mondot, hogy próbáljam meg csökkenteni. Szóval jól aludtam, és felszedtem 4-5 kiló pluszt, de kb. 4-5 hónap múlva minden reggel ment a hasam, menetrendszerűen (napközben nem, csak reggel) Gyanakodtam a yarocenre és abba hagytam, két nap múlva nem ment a hasam. Akkor írt valami mást, már nem tudom mit, de egy helyben topogtunk.
Én ahogy utána olvastam itt, a hatását ugyanannyi idő alatt éri el, mint a sima tabletta, ebben nincs különbség. Amiben eltérés van, hogy a Xanax SR elvileg sokkal hosszabb ideig tart fenn magasabb koncetrációt a vérben. Én egy órával lefekvés ekőtt venném be, amikor eléri a csúcsot a plazmában. Az SR - elvileg - kb. 10-12 óráig hat (egyénleg persze ez is változó), a sima tabletta felezési ideje 4 óra körül van.
Egy gyors kérdés Reu! Ebben biztosan járatosabb vagy nálam, illetve bárki válaszolhat, aki előbb olvassa és tud rá válaszolni.
Az esti elalvás előtti 0,5-ös SR-t mennyi idővel a szándékolt elalvás előtt vegyem be? A különböző fórumokon össze-vissza beszélnek az SR hatását illetően, mármint, hogy mikor kezd el hatni, mennyi a felezési ideje, a csúcskoncentráció elérése stb.
Márcsak azért kérdezem, mert ha jó időben veszem be, lehet javul tőle az elalvásom és az esetleges átalvásom.
Kedves REu! Akinek az altató is "kevésbé" hat annak az alternatívák halottnak a csók. De természetesen mindent ki lehet próbálni. Melatoninból pedig a bio.t érdemes venni patikában, nekem szomnológus 3-6mg-t ajánlott.
Szia! Anno mikor felírták az altató mellé kaptam, mert nem aludtam azzal jól. Viszont azóta tudom, hogy nálam a nyugtató nem segíti az altató hatását. Aztán rákényszerített az élet, hogy reggel bedobjak 1 mg-t, semmi negatív hatása nem volt, sőt....a keresztcsontomnál van problémám, többek között izomfeszület, egész nem nem volt fájdalmam. Szóval nekem nincs vele rossz tapasztalatom, de ez sajnos ugyan olyan hozzászokást csinál, mint a Xanax.
Igen, sajnos számtalan helyen olvastam, hogy az insomniát nem lehet kikerülni. Hiába gyengébbek a többi tünetek, ha félek az estéktől, éjszakáktól. Annyit azért mindig alszok, ha más nem több nap viszonylatában, hogy tudok dolgozni, tehát ahogy írtam vannak jobb éjszakáim is.
Örülök, hogy sikerült néhány jó napot megélned. csak így tovább.
Az utóbbi pár napban elég sokat utazgattam, sőt, egy találkozóra is eljutottam pár barátommal - erre csak nagyon régen volt példa. Ráadásul tömegközlekedéssel mentem... Szerintem ezek mind jelzik a javulásomat, főleg ha belegondolok, hogy másfél éve a lakásból is alig mertem kimozdulni, és számtalan tünetem volt. Most viszont kifejezetten élveztem az utat!:) Persze, van pár dolog, ami megmaradt, de ugyanúgy az is el fog múlni.
Gratulálok a sikeres csökkentéshez, szerintem is tartsd most a dózist. Az alvással a nehézségeket sajnálom, de kérlek semmiképp se vegyél be sem Gerodormot, sem altatószert, ha csökkentesz, és főleg ne állj be állandó szedésre - úgy nem sok értelme van, csak komplikálják a dolgokat. utána azokat is lassan kell csökkenteni... Ugyanazokon a receptorokon hatnak ezek a szerek. Az inszomnia egyébként egy gyakori tünet elvonás esetén...
Alvásra egyébként ki lehet próbálni a melatonint 0,5-1 mg között, alváshigiéné, stb., sok klasszikus módszer van.
Már aggódtam, hogy viszonylag ilyen későn reagáltál csak. De ezek szerint nincs nagyobb gond veled, csak mint legfeljebb eddig volt. Ha már nem romlott az állapotod az is egy eredmény. Bár inkább javulna.
Nos a délutáni adag elvételéről csak annyit, hogy két napja megcsináltam, végül is semmi változás. Ezt a leosztást most vagy két hónapig tartani fogom. Addig nem akarok változtatni a reggeli 0,5-ös SR.-en
Ami viszont folyamatos és az sem változott, illetve nem javult az elvétel előtt és után sem az az alvászavar. Az ugyanolyan, mint mondjuk két hónapja az akkori csökkentéskor.
Ezzel nem tudok mit kezdeni. A napközbeni enyhe diszkomfort az is ugyanazon a szinten maradt, viselhető, nem romlott az elmúlt 2-3 hónapban. De mint írtam, ha lefoglalom magamat, nem figyelek magamra, alig tűnik fel.
Az alvás meg nagyon hektikus, de inkább kevésnek mondható. éjjelenként 4-6 óra. Ha már egy héten van mondjuk két hatórás alvásom akkor már jó. Most azt játszom, hogy este 6-8 napig zolpidem, 6-8 napig gerodorm. Amikor geredormra váltok akkor az első két éjszaka jobb. Utána ugyanolyan sz....ara hatása, szóval semmi. Nem hiszem, hogy erre ki lehetne találni valami okosságot, mert nem akarok beállni valami benzó altatóra mert akkor csak növelem a szervezetben lévő benzó mennyiségét.
Érdekes választás. A lorazepam félélet ideje ugyan hosszabb mint az alprazolamé, de számos más opció van, ami ebből a szemszögből még előnyösebb - Pl clonazepam (Rivotril). A dózisok között tapasztaltál elvonási jelenséget? A Xanax helyett, vagy mellette kellene szedd a Loranxilt?
A benzodiazepinekkel szemben egyébként egyrészt keressztolerancia van, másrészt 0.75 mg alprazolam kiváltására kb. 1,5 mg lorazepam szükséges (eltérő ekvivalencia miatt), tehát 1 mg semmiképp sem volna elég önmagában.
A helyzet megoldásához egyébként az vezet, hogy nagyon lassan, a magad tempójában elhagyod a benzodiazepint (hiperbolikusan csökkentve, az előző dózis maximum 5-10%ával 3-4 hetente), valószínűleg az alvásod is visszaállna idővel...
Jó hallani Rólad, és hogy lényegében jól mennek a dolgok!
Miért vennéd el a délután 2-3 közötti adagot most, amikor még tüneteid vannak, nem lenne érdemes várni, amíg kicsit jobban stabilizálódsz? 1,375 mg-ról 1,25 mg-ra csökkenteni egy lépésben jó 9%-os csökkentés. Ahogy lejjebb mész az adagban, lehetne ezt kicsit mérsékelni, pl. a 0.125 felét elvenni egy lépésben kezdetnek, ami után szintén kell majd minimum 3-4 hét stabilizálódási időszak.
Tudomásom szerint az SR tabletta elveszti az elnyujtott hatását a tabletta eltörésekor.Érdemesebb volna módosítani sima tablettára csak az egyik adagot - ideális esetben a reggelit, és megfigyelni, hogyan tolerálod a dolgot; ez az, amit szoktak javasolni, ha valaki csökkent. Fontos, hogy ne csökkentsd ugyanakkor ezzel egy lépésben, hanem várj türelemmel - nincs miért rohanni.
Nekem ma írt a dokim Loranxilt. Este és reggel 0,5 mg, majd emelni kellene 1 mg-ra. Tartok tőle, főleg a nappalitól, nem szeretnék egész nap zombi lenni. Neked hogy működött ez a gyogyó. Egyébként Xanaxot szedek már több, mint tíz éve, de már nem az igazi, dózist meg nem akarok emelni. 3x 0,25 mg -ot szedek, de ennek nagy részét este, meg éjszaka, mert én sem tudok aludni.