Keresés

Részletes keresés

losik Creative Commons License 2025.09.02 -3 1 272817

A mostaniaknak (mondjuk Navarrónak) mi köze az elmúlt évekhez?

Előzmény: Ebcsont42 (272816)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.02 -3 1 272816

"De hogy lehet megdolgozni érte, ha egy-két vereség után ki akarod rúgni?"

Látom, nem érted. Az elmúlt évek "teljesítményei" után nekem nem lenne pofám, sőt jogom se a szurkolók türelmét kérni. Nem az egy-két vereség a gond..

Előzmény: losik (272814)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.02 -4 1 272815

Ha az általad hősiesen védelmezett edző bá hozzád hasonló hősieséggel küzdött volna, akkor nagy eséllyel nem kellene védelmezned. Ehhez képest az eddigi 2 hazai presztízs meccsen is égett akkorát, mint a Reichstag. Szóval értem én, hogy gőzgép, de mihajcsa??!

Előzmény: losik (272813)
losik Creative Commons License 2025.09.02 -3 2 272814

Szóljál legközelebb a tömegnek, hogy a Barcika ellen is legyenek tizenkétezren, és akkor győzünk is. :) 

De most akkor edzőnk nincs, vagy a közönség zavarja a fiúkat, mert ez most nem egyértelmű! 

Az már 2020-ban a kieséskor elfogyott, így azért bizony keményen meg kellene dolgozni..

De hogy lehet megdolgozni érte, ha egy-két vereség után ki akarod rúgni? 

Előzmény: Ebcsont42 (272809)
losik Creative Commons License 2025.09.02 -3 3 272813

az NB1-ben bárkit meg lehet verni.

Persze. Kivéve minket, mert akkor egyből szar az edző :)

Előzmény: LowKey (272812)
LowKey Creative Commons License 2025.09.02 -3 1 272812

Hagyjuk már ezt a nem a Fradit kell megvernünk dumát, azért az elmúlt években sikerült nem egyszer, igaz, akkor nem ilyen langyos szar hozzáállás volt mint most az első félidőben. Nem egy Arsenallal játszottunk, az NB1-ben bárkit meg lehet verni.

Előzmény: Le Bodegon (272808)
ChrisRea Creative Commons License 2025.09.02 -3 1 272811

https://dvsc.hu/a-dvsc-merkozeseit-latogattak-eddig-a-legtobben/

A válogatott vb-selejtezői miatt szünet van a bajnokságban, ezt kihasználva érdemes rápillantani egy-két statisztikai adatra. Ilyen például az átlagnézőszám, amely az egyik legfontosabb mutató egy klubot illetően. A Fizz Liga 2025/26-os idényében hat forduló után a DVSC mérkőzéseit látogatták a legtöbben, átlagosan 9851-en, ami akkor is elismerésre méltó, ha a három hazai mérkőzésből kettő (Nyíregyháza, FTC) kifejezetten rangadónak minősült. A Loki mögött a Ferencváros a második, a dobogóra az Újpest fért még fel. Köszönjük a támogatást, hajrá, Loki!

Mi is köszönjük hogy odatették magukat, egy élmény volt. Meghálálták a fiúk szó se róla.

bár lehet ezek után nem kell erőltetni a nézőszámot, mert még megsértődnek a más csapatok hogy máshol miért nem tolonganak.

Előzmény: losik (272807)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.02 -3 0 272810

"Nektek nem a Fradit kell megverni, főleg amikor egy új koncepció elején jártok."

2020 óta minden évre jutott legalább egy új koncepció. Jobb években meg akár három is.. :)

Előzmény: Le Bodegon (272808)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.02 -4 0 272809

"Ugyanannyit ér egy győzelem mindenhol. Itthon is meg idegenben is."

Ez talán egy hús-vér szurkolók nélküli csapatnál igaz is lehet, de itt, ahol a húszezres stadion csak a hazai meccseken nincs kihasználva, itt ez a lehető legnagyobb üzleti hiba.

"Vagy feltehetjük úgy is  a kérdést, ha tudunk nyerni edző nélkül Felcsúton"

Felcsúton nézők nélkül (tisztelet azoknak, akik elutaztak odáig) nyertünk nem pedig edző nélkül. Érdekes Felcsúton a 3 pontért küzdöttünk, amit az edző cseréi is alátámasztanak. Lineker óta tudjuk, hogy egyszerű játék a foci..:)

"Sokan ki akarják rúgni."

Főleg azok akarják kirúgni, akik szerint a foci szurkolók nélkül szart se ér!

"Türelem."

Az már 2020-ban a kieséskor elfogyott, így azért bizony keményen meg kellene dolgozni..

Előzmény: losik (272807)
Le Bodegon Creative Commons License 2025.09.02 -3 2 272808

Láttam a meccset, de nekem mindegy. Legyetek egy kicsit realisták. Tavaly majdnem kiesett a Debrecen, most 6 forduló után 3. Nektek nem a Fradit kell megverni, főleg amikor egy új koncepció elején jártok. További jó szurkolást. 

Előzmény: OnlyLoki (272800)
losik Creative Commons License 2025.09.02 -3 4 272807

Ugyanannyit ér egy győzelem mindenhol. Itthon is meg idegenben is. Vagy ott van taktika itthon meg nincs? 

A Nyiregy ellen az első félidővel semmi baj nem volt, csak az, hogy nem rúgtunk több gólt. A másodikra ez már nem igaz. A Fradi elleni szar volt, főleg az első félidő, de ott azért nagyban függ a dolog attól, hogy a Fradi éppen mit akar. A Bl bukta után meg akarták mutatni, főleg az elsőben, letámadtak, és erre nem voltunk felkészülve. Mások se nagyon lesznek. 

Vagy feltehetjük úgy is  a kérdést, ha tudunk nyerni edző nélkül Felcsúton, akkor itthon a nyíregynek sem kellett volna, hogy problémát okozzon, ha csak ennyi a gond. Vagy csak nem ennyire egyszerű a a foci. Edzőtől függetlenül.

Egyébként nem tudom milyen edző Navarro. De van 10 pontunk. Ha télig már csak hármat szerzünk, már akkor is lesz annyi pontunk mint tavaly télen. Sokan ki akarják rúgni. Tavaly is így kezdődött, aztán mi lett majdnem a vége. Türelem. 

Előzmény: Ebcsont42 (272805)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.02 -4 3 272805

Tudom, hogy pi***ba a részletekkel, de azért hátha..

3 idegenbeli meccs 7 pont, 3 hazai meccs 3 pont. Ha ezt felszorozzuk a 16 hazai meccsel, akkor 16 pont. Ha erre nem indulnak meg a tömegek a jegypénztárak felé a Nagyerdőn, akkor semmire sem fognak.. Azt gondolom ha kikaptunk volna Zalaegerszegen és Felcsúton, de nyerünk a tírek és a Fagyi ellen az Mtk meg iksz, akkor nem lenne probléma. Így viszont nincs mentség a saját közönség előtti lélektelen játékra és impotens edzői teljesítményre.

Előzmény: losik (272804)
losik Creative Commons License 2025.09.02 -5 3 272804

Hát persze.

Ahhoz képest nem is állunk rosszul. 

Kiismerni meg pláne nem lehet minket.

Akkor mi a probléma?

6 meccs - 10 pont, ha felszorozzuk, az pontosan 55 pont a végén. Nem is rossz taktika nélkül.

Előzmény: Zolcsi2.0 (272802)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.09.02 -3 4 272803

Nem az a bajom, hogy nem nyertünk vagy nem szereztünk pontot.

Az a baj, hogy nyúlszivűen, hitehagyottan játszottunk. Ahogy Mapé írta, hiányolta a tüzet a csapatból. Én is.

Előzmény: pippolinó (272794)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.09.02 -3 3 272802

Téged leszámítva, nagyjából az egész topik egyetért abban, hogy a Navarró korszakban olyanról, hogy taktika nem igazán lehet beszélni.

Előzmény: losik (272793)
ChrisRea Creative Commons License 2025.09.02 -3 3 272801

rémlik mintha Batik eladott minden labdát amit nehezen szereztek meg, Kocsis nem jött hátra eléggé, 

és minden szerzett labdával kontrázni akartak indításból (mint a nem megadott gólnál) de eleve létszámfölényes volt a Fradi hátul pont mint a nem megadott gólnál.

amúgy meg van felvételen az egész meccs nézegesse és hátra rájön hogy mit kéne

Előzmény: OnlyLoki (272800)
OnlyLoki Creative Commons License 2025.09.02 -3 4 272800

Szerintem az a vicces, amikor valaki olyan okoskodik, és ír vállalható vereségről, aki nem is látta a meccset. Ez, főleg az első félidei játék gyalázatos volt, nem vállalható. Amikor pedig azt mondja egy edző, hogy nem tudja, miért, az meg végképp elgondolkodtatja az embert, hogy megfelelő ember ül-e a kispadon.

Előzmény: Le Bodegon (272799)
Le Bodegon Creative Commons License 2025.09.01 -10 5 272799

Vicces olvasgatni titeket szak értő urakat. Tavaly majdnem kiestetek, most dobogósok vagytok, de szar az edző, szar minden. Mindezt egy totál vállalható vereség miatt. 

Mapé Creative Commons License 2025.09.01 -3 2 272798

Az első félidőben a tűzet hiányoltam a csapatból. Adtunk egy félidő előnyt az ellenfélnek szokás szerint és ezzel minden eldőlt. Úgy látszik a játékosaink nem szeretnek hazai pályán 10 ezer feletti nézőszám előtt játszani. Van egy jó hírem a srácoknak, ősszel már nem fognak ennyi szurkoló előtt pályára lépni.

Sósajózsa88 Creative Commons License 2025.09.01 -4 2 272797

Régen voltam ilyen hangulatos edzőmeccsen!

Szerintem ezt a csapatot inkább Balázs rakja össze, mint SN. 

Más ötletem nincs a spanyoltalanságra, az állandó Dzs Batik Szécsi kombóra és a Komáromi Youga mellőzésre.

Ja és jó lenne az alaposan behatárolt képességeket felfelé húzni egy nagy adag szenvedéllyel, tűzzel, agresszívitással, csak olyan Szűcs Tamás módra... 

Isaac Clarke Creative Commons License 2025.09.01 -2 0 272796

Youga még mindig eltiltott?

am83 Creative Commons License 2025.09.01 -3 2 272795

Azért ez elég erős hasonlat. Dzsudzsák nemzetközi szintű focista volt 10-12 éven keresztül. Rutinból játszva is az NB1 legjobbjai között van (tavaly ő adta a legtöbb asszisztot), nyilván nem a futóteljesítménye, de a rúgótechnikája és amiatt, ahogyan érti a játékot.

Szuhodovszkyt a korábbiak közül maximum egy Szakályhoz lehet hasonlítani, de hozzá képest is inkább light verzió.

Előzmény: ivanandras (272788)
pippolinó Creative Commons License 2025.09.01 -5 2 272794

Most ha azt mondja a fiúknak, hogy fussátok le őket, játsszátok át gyors passzokkal, rúgjatok eggyel több gólt mint ők, akkor meg tudják csinálni.Valószínüleg nem azt mondta, hogy be kell tojni, hanem hogy szűkítsék a területet és labdaszerzésből kontrázzák le őket.Szerinted minden azon múlik mit mond az edző?Akkor azt meg is tudják a játékosok valósítani?Mit tud csinálni egy edző, ha egy sokkal jobb csapat ellen a játékosai nem tudják végrehajtani az általa megálmodott győztes taktikát?Ne higgyük már, hogy az edzői taktikán múlik minden.A fradi sokkal jobb csapat, ezt el kell fogadni, nincs értelme itt a felelőst keresni a vereségért szerintem.

Előzmény: Zolcsi2.0 (272791)
losik Creative Commons License 2025.09.01 -5 1 272793

És ez volt az előre megbeszélt taktika? 

Előzmény: Zolcsi2.0 (272791)
Zolcsi2.0 Creative Commons License 2025.09.01 -3 4 272791

A tírpákmeccs után azt hittem, hogy akkor és ott, Navarro nem tudta milyen rendezvényen van. Azt nem is feltételeztem, hogy nincs annyi esze, hogy egy ilyen rangadót jó védekezéssel, és a rutinos játékosok hadbaállításával lehet megnyerni. 

de...

Azt végképp nem hiszem el, hogy azt nem tudta most, hogy egy BL Play-off ellenfelünk lesz, aki mindenben jobb nálunk. Nem akarom elhinni, - de sajnos kénytelen vagyok, - hogy nem tudja, hogy egy ilyen meccsen eredményt csak sok futással, ütközéssel, az ellenfél játékának lassításával és rombolásával lehet elérni. E helyett, teleszart gatyával, az ellenféllel még csak kontaktba sem kerülve, rohangáltunk mint egy falusi kiscsapat. 

Előzmény: Té (272786)
ivanandras Creative Commons License 2025.09.01 -4 1 272788

Elfogult vagyok vele nyilván, de én kvalitásaiban Dzsudzsák utódját látom benne. A bal lába hasonlóan jó és ugyanolyan zseniálisan lát a pályán, remek labdái vannak.

Az attitűd az, ami teljesen más, az pedig szerintem nem oldódik meg, amíg Balázsra épül a csapat és nyilvánvaló klikkesedés van az öltözőn belül. Valszeg Soma iszonyúan lelkis srác, és kell neki a bizonyítási lehetőség. Tavasszal kifejezetten jó meccsei voltak, erre ebben a szezonban kapott 127 percet... Ez nem korrekt egyszerűen.

Előzmény: losik (272776)
pippolinó Creative Commons License 2025.09.01 -4 1 272787

Szerintem nincs nagy baj az edzővel.Egy spanyolos játékot szeretne megvalósítani, ahol sokat kell futni, gyorsan kell gondolkozni és mozogni, ami nagy technikai felkészültséget igényel, ha jól akarod csinálni.Az, hogy a mi csapatunk még nincs készen erre a játékra, nincsenek meg a játékosok fizikai paraméterei, az csak részben az ő sara.Van a meccseken belül egy-egy szakasz, amikor gyorsan tudunk és pontosan egymáshoz passzolni, egy érintőben.Ezt nem is tudta még a fradi sem lekövetni, de ez csak ritkán és kevésszer sikerült.Egyrészt persze azért mert a fradi jobb , gyorsabb, technikásabb játékosokból áll.Ők ezzel a nálunk 5-ször drágább kerettel is csak a nemzetközi mezőny alsó harmadába tudnak bekerülni.Vargával sem voltam megelégedve a meccsen.Volt egy jó védése, de a 1-2 gólban benne volt, bravúrral háríthatta volna .Mejias nem egy Bernáth Csaba.Talán a középszerű magyar csapatok ellen megoldás.Lang a meccs nagy részén viszonylag jól teljesít, de könnyen zavarba hozható a rutinja ellenére.Hoffmannak is meg vannak a képességei, de nála néha lemegy a roló és hajmeresztő dolgokat csinál.Kulbachuknak is sok volt a fradi, belőle még lehet valami. Batik már lassú, bár az akarat megvan benne és a fejjátéka is viszonylag jó, de komolyabb csapatok ellen kevés.Kocsis ugyan gyors, de se nem technikás, se nem tud védekezni.A gyorsaság akkor ér valamit, ha technikai tudással is párosul és a kapu előtt higgadtan és jól tud dönteni.Dzsdudzsák technikás, de a gyorsasága és erőnléte már megkopott.Szűcs gyors is és az erőnléte is rendben van, de technikailag van hová fejlődnie.Báránynak nehéz dolga van, mert egyedül kell küzdenie és sokszor nem érkezik társ, akinek lepörgethetné a labdát.Tegnap is kihasználta az egyetlen gólszerzési lehetőségét, kár a les miatt.

összességében szerintem nincs aki összefogja a védelmet.Erre se Varga, se Hoffman , Lang nem alkalmas.A játékosok fizikális paraméterei miatt a középpályát sem sikerült Dzsudzsáknak összefogni.

A fradi nem a mi szintünk, más polcról válogatnak.1-1 meccsre el lehet kapni őket, de sokkal hoszabb és jobb a kispadjuk.Várdán már nem lehetnek ilyen kifogások, azonos képességű csapat ellen nyerni kell.

Előzmény: Té (272786)
Creative Commons License 2025.09.01 -3 6 272786

Youga - az összes hibájával együtt - erőssége volt a csapatnak tavasszal és erőssége lehetne most is. Nem tudom, hogy történt a taktika számonkérése, lehet, hogy nem a megfelelő formát, hangnemet választotta, (az egyébként nyilvánvalóan jogos kritikára). Kapjon büntetést, (pénzbüntetést például), de nem kéne azzal büntetni a csapatot, és a szurkolókat, hogy nem a legerősebb összeállításban lépünk pályára. Márpedig abban Yougának alighanem helye van, de még csak ki sem próbáljuk.

Nálam ez a Navarro egyre lejjebb csúszik, ha nem lenne előttünk a tavalyi intő példa, azt mondanám szabaduljunk meg tőle minél hamarabb.

Bár... Maestrot még mi fizetjük, szerintem technikailag megoldható lenne a visszahozatala, és ő azért nem egy Máté Csaba féle zsákbamacska, az a tavaszi 5. hely jó ajánlólevél......

Előzmény: pippolinó (272784)
Ebcsont42 Creative Commons License 2025.09.01 -2 0 272785

Ebben most nagyjából egyetértünk..

Előzmény: pippolinó (272784)
pippolinó Creative Commons License 2025.09.01 -3 5 272784

A tegnapi meccset már akkor elbuktuk, mikor elkezdtük .Minden sportban nagy szerepe van a mentális állapotnak.Milyen felfogással megyünk bele a meccsbe.Láthatóan az volt a taktika(megijedve a nagy fraditól), hogy majd kontrára játszunk.Átadtuk a területet és ők köszönték szépen, felbátorodva kipasszolgattak minket.Egyedüli esélyünk az lett volna, ha mint az 5-4-es meccsen nekik ugrani és berámolni 1 de jobb esetben 2 gólt, így kerülve föléjük mentálisan.

Mezőnyben főleg a középpályán sokkal gyorsabbak és pontosabbak voltak.Ez a bajom nekem Yougával is, mert egyébként tud szerelni, meg tartást adni a vkp poszton, de bűn lassú és valószínüleg sértődés és nem megfelelő edzés hozzáállás is lehet a háttérben.Az mégis hogy lehet(ha igaz), hogy egy játékos számon kéri az edzőtől a taktika hiányosságát.Szereptévesztésben van, ha ezt valóban megtette.Szuhóval is az a baj, hogy nálunk sosem hajtotta meg magát.Nem érzi jól magát, nem mi vagyunk az a csapat, ahol ki tudna teljesedni.Elég megnézni Kocsis mostani akarását(már ami a támadást illeti) és az elmúlt évek kedvetlen lötyögésével összehasonlítani.Bár előre felé láthatóan szeret játszani, a védekezésben mutatott alibijével és rém gyenge játékával egy jobb csapat ellen több kárt csinál, mint hasznot.Magyarul a rossz védekezését megbünteti egy fradi szintű csapat, míg egy hozzánk hasonló csapat ellen nem kapunk gólt belőle.

Nem a vereséggel van baja szerintem senkinek, hanem a hozzáállással, beszari taktikával.Lehet úgy még adott esetben 4-5 gólt is kaptunk volna, de legalább megpróbáltuk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!