nalunk a zasszony ismet nyulat sutott, ugy megkivanta. mondjuk en pacoltam be tegnap. a gyumolcsszoszban fuge, vilmoskorte, szilva, feher- es kekszolo, afonya van. tettem bele egy csipet sot, egy pici kakukkfuvet, csipet cayene borsot. hazi vegyes erdei szorpbol es malnas balzsamecetbol nehany cseppet, es egy facsarasnyi citromlevet. beredukaltam a szaftot. a szomszed lepcsohaz elotti fugebokron az elobb lattam vagy 50 szep erett fuget. holnap szerintem fuget es vilmoskortet fogok tolteni keksajttal, es meggrillezem csemegenek. a piacon tegnap 100, ma 200 volt a fuge darabja.
Ne keverd. Én már évek óta áttértem a kacsazúzára. Más a főzési ideje, meglepő módon gyorsabb. Egy bizonyos Spar üzletben szoktam venni, de nem mindenhol van. Ha friss, megveszem az egész 3-4 kilós zacskóval és adagonként fagyasztom. (már ismer a hentes)
Csirkezúzát csak akkor csinálok, ha valahol nagyon nagy, húsos, friss darabokra lelek. 3 évben egyszer.
na, meggyutt a ket tapsifules, szepen darabolva, kulon-kulon vaakumozva. ott figyel a zacsikban a maj is. a zuzat kihagytak. mivel csak en eszem majd, az egyik zacsi elegendo holnapra.
na meg a zuza :) a maj a lenyeg. ket hete hoztak szinten kettot, abbol a hetvegen egy jo kis fokhagymas sult lett. azoknak a maja meg a fagyoban van. ha a mostanihoz nem hoznak (aminek 0 a valoszinusege), akkor majd kikapok egy zacsival.
ma paprikaskrumpli volt csabai vastagkolbasszal. estere allitolag hoznak ket konyhakesz nyuszit, ugyhogy a belsosegbol es varganyabol vagy valami mas nemesebb gombabol holnap egy fokhagymas ragut rittyentek. talan rizs lesz hozza.