Dominiknak volt nehéz időszaka Lipcsében (nem számolt vele az edző, kiszorult a kezdőből, 10-15 perceket játszott csereként) és Liverpoolban is (első év, túlhajtottság miatti sérülés utáni nehéz visszatérés, de tavaly év végére is eléggé megfáradt, amit nem csodálok), de mindig megoldotta eddig, gondolom, kőkeményen dolgozott, hogy bizonyítsa, ott a helye a csapatban.
Nagyok az elvárások, de én úgy gondolom, ha türelmesek lesznek Liverpoolban Wirtz iránt, szépen fokozatosan beépítik a csapatba és felépítik fizikailag a PL szintjére, akkor nagyot tud majd menni.
A sok passzból legalább 60-70% oldalra vagy hátra történik.
Egyébként nagyon jó játékos, rengeteget fut, jól zárja a passzsávokat. Kitűnőek a távoli indításai és nagyon jól lő.
Viszont labdatartásban, rövid passzokban a Mac Alister jobb. Hátulról labda kihozatalban a Gravenbach jobb. Elölre pedig nem véletlen vették meg a Wirtz-et.
Az érkező labda átlépése – szerintem – egyenértékű egy passzal.
Ami pedig a lövéseket illeti; jó adag játékintelligencia szükségeltetik ahhoz, hogy a támadó észlelje, hogy honnan nem érdemes lőni, hogy van nála jobb helyzetben társ!
Ezért aztán a Szoboszlai viszonylag ritkán lövi a felső tribün népét, illetve a szögletzászlót!
De q…asokat és pontosan passzol! Mert elsősorban ezért fizetik! Szerintem!
Még utoljára: bár semmi közötök hozzá, de van tapasztalatom játékos és klubszakmai szinten is.
Rovottmúltú: "Illetve ha a mögötte futó társának hátrasarkalja a labdát, az nem egy esetleges megoldás! És mindezt a társak is pontosan tudják. Mert létezik az un összeszokottság!" pár írással lejjebb még azt írtad nincs játék. Döntsd már el!
.
Nyugdíjas_szektor: "tudatosan vitte el a védőt a labdától" - ezt eddig se vitattam. Azt se vitatom, hogy nyilván volt valamiféle megbeszélés, taktika, ennek ellenére bizton állítom, hogy Szoboszlai nem tudta biztosan, hogy Ngumoha pont mögötte van és nem mondjuk a 16-os másik sarkánál vagy mondjuk a16-os vonalán kívül... Ettől függetlenül ez nem azt jelenti hogy Szoboszlai nem jó játékos, vagy, hogy botlábú lenne, szóval kár a felháborodásért.
.
Már csak azért is merem ezt állítani, mert az egész meccsen nem volt 3 percnyi olyan játék, ami tényleg tudatosan, taktika szerint folyt volna. Még Slot is ezt mondta, tiltakozzatok nála is, hogy ti jobban tudjátok. Ez nem Szoboszlai hibája vagy bűne egyszerűen csak adódott abból a káoszból, ami az egész meccsen ment. Igen káosz, ha nekem nem hiszitek, nálam sokkal hozzáértőbb szakember, ráadásul Liverpool drukker is ezt szót használta. Neki pedig a kisujjában több van ebből a játékból, mint az össze hülyézőnek és mínuszolónak összesen. Utolsó szó jogán.
1.) Szoboszlait soha nem tartottam bohócnak, se túlértékeltnek.
2.) Soha nem gúnyoltam Szoboszlait, nem bíráltam puszta rosszindulatból, és nem bunkó módon, ahogy az általad linkelt helyen.
Ha szerinted én ugyanazt írtam, amit azok tahók, akkor inkább te vagy közéjük való. Meg a 11 mínuszoló. Egyébként ne nagyon szidd azt az oldalt, mert hozzád hasonló személyeskedők, hülyézők miatt pont semmivel különb már ez a hely sem.
3.) Soha senkit nem kezdtem el hülyézni és cikizni, legrosszabb esetben is reagáltam. Soha senkire se írtam, hogy ehhez nem ért vagy ahhoz nem ért. Akkor se, amikor igazam volt (tudom, nektek meggyőződésetek, hogy sose volt igazam semmiben).
Látva ezt a szellemi-erkölcsi lesüllyedést úgy döntöttem, egy ideig nem jövök ide. Igen lehet örülni és tapsolni. Pá.
Aki játszott már bármiféle csapatsportot, az tudja; nemcsak látják a társak egymás mozgását, hanem azt is tudják, hogy a következő pillanatba azok hol lesznek. Sőt, mindezt az ellenfélről is tudják!
Ezért aztán például a Szoboszlainak sem kell a fejét forgatnia egy-egy 30-40 méteres pontos passza előtt!
Illetve ha a mögötte futó társának hátrasarkalja a labdát, az nem egy esetleges megoldás! És mindezt a társak is pontosan tudják. Mert létezik az un összeszokottság!
4 perce állt be Rio, balszélsőnek. Ott KELLETT lennie, ezt érzi egy csapatjátékos. Én kosaraztam, és mindig tudtam, hol vannak a többiek, nem kellett hozzá madármegfigyelő távcső
Megnéztem az egész támadást ismétlésben. Ha az egész támadás alatt egyszer is hátranézett volna, akkor zseniális az átlépés. Nem nézett. Csak nem merte megrúgni, ennyi. Már csak akkor nézett hátra, amikor a srác rúgta a gólt. Fogalma nem volt, van-e mögötte valaki.
Ez ellen a kurva agresszív és durva Newcastle ellen nagyon nehéz játszani, Kerkez magyon rosszul kezd a csapatban, a vehemencia önmagában kevés, Konatét nem szeretném többet a csapatban látni.
Slot mikor fog rájönni, hogy középpálya nėkül nem megy?
Annak idején Modric első szezonjára azt mondták a Real 10 legrosszabb igazolás között van, a többi történelem.
Egyedül Wirtz kevés lesz, és remélem Slot nem jobb bunkóban akarja Szobot elpocsékolni.