Night Always Comes - Benjamin Caron előző rendezése a Sharper, ami az Apple+-on jött ki szintén egy közepes mű volt, és hát ez is, ugyanakkor a történet jó és jól van megírva, és a mostanában felkapott színész csajszi Vanessa Kirby is jól hozza a karaktert. Ha épp keresgélnél a streaming kínálatban ne tedd, mert ez simán nézhető, élvezhető, van mélysége is, nem egydimenziós, a végén szépen vált perspektívát és láttatja, hogy a dolgok nem fekete-fehérek. Netflixen jött ki a napokban.
videa-an fenn van, bár gondolom nem túl legális :D
spoiler
az aranyásós marha jó volt. nagyon szeretem az ilyen egyszerű történeteket, amikben van ilyen tudományos-jellegű kis ötlet (ahogy kikutatja hogy hol lehet a nagy arany).
a kezek-lábak nélküli meg brutál volt... :( liam neesont csak a végén ismertem fel :D amúgy teli van a film híres és jó színészekkel.
a kutyásnál azt vártam hogy a kutya kiássa a 200 dollárt és visszahozza :D ehelyett szomorú dráma lett ez is. de valszeg az ilyesmi elég általános volt a vadnyugaton.
Kicsit hasonló, mint a Loveable. Egy siket nő és halló partnere gyereket várnak...de vajon milyen problémák fakadnak ebből? A siketek és a hallók közötti kapcsolódások nem fogyaték-teljes élet relációjában jelennek meg, hanem inkább mintha kultúrák találkoznának, és ütköznének. Az anya dilemmája a film utolsó perceiben oldódik fel.
Eskil Vogt norvég forgatókönyvíró (Joachim Trier állandó alkotótársa) rendezett egy filmet, amiben négy gyerek szupererőt fedez fel magában. Sajnos nem mindenki jóra használja...
Az mondjuk érdekes gondolat, hogy mi lenne, ha a még kiforratlan morállal bíró gyerekeknek nagyobb erejük, hatalmuk lenne? És nem lenne jelen a szülő mint felettes én. Valószínűleg nem sok jó.
Nem dráma ez, nem is sci-fi, inkább pszichohorror, annak is elég para.
az előzőből semmire se emlékszek, csak arra hogy volt benne egy rossz autós üldözés.
ez már jobb volt, gigantomániásság csúcsra járatva, tomkrúz megmenti a megmentés megmentéséstől a világvége végének a világvégéjét. de aztán mégse, és végül SPOILER győz.
jól elvan közben, végülis elég sok látványos és izgalmas részt kapunk. csak hát az egész olyan, mintha a chatgpt 3 verzióval ezelőtti verziója írta volna, ami amúgy lehet, hogy tényleg így is volt :)
A filmben párszor megmutatják, hogy bizonyos halálokor (például izolációs kamrában, vírusos kísérlet közben) még épp csatlakoztatva van a memóriafeltöltésre szolgáló géphez. Vagy amikor Mickey17 haldoklik és közben kezdik nyomtatni Mickey18-at, valaki véletlenül kihúzza a memóriafelhő töltő kábelét. A kijelzőn felvillan a „RISK OF CORRUPTION” felirat, majd a folyamat folytatódik, ami arra utal, hogy lehetnek sérült vagy hiányos memóriarészek, de mégis sikerül valamilyen formában megőrizni emlékeit.
Ill állítólag a könyvben jobban meg van magyarázva:
“In the book it explains how some of his deaths were slow enough … that they had the brain uplink hat on him the whole time. Others he watched the video of his death so he could learn from it…”
engem meg ez a bolondozás jobban zavart, szóval nem tudtam komolyan venni, pedig a szitu felvetés/sztori egyébként nem lenne rossz.
(kb ugyanez volt a Valerian filmnél, a világépítés-díszletek-sztori bejött, de a szereplők bolondozó tinédzsereket játszottak)
Ez a film – annak ellenére, hogy kissé bolond minden szereplője, és az ilyen filmektől általában rosszul vagyok – engem magával tudott ragadni, tetszett végül is, de vannak idegesítő hibái, amik miatt haragszom, hogy a készítők nem gondolták át kicsit jobban.
SPOILER
Mindenki kérdezi a csávót, hogy milyen érzés meghalni. Ő pedig még válaszol is, hogy mennyire szar, és hogy utálja, stb… De hát nem is emlékezhet egyik halálára sem; elhangzik a filmben, hogy heti egyszer van emlékmentés, és hát ezt természetesen csakis olyankor csinálják, amikor épp nincs meghalva. A csávónak elméletileg egyetlen halálára sem kéne emlékeznie.
A szépséges barna csaj, aki rá van kattanva; miután nem kaphatja meg Mickey-t, utána beáll leszbikusnak?
Az idegen lények hogyan tudnak a kölykeiknek olyan nevet adni, mint Pimo vagy Tuma (vagy mi a tököm volt a kiskölök neve), ha egyszer nem képesek mássalhangzók kiejtésére? (Mint amikor egy vuki anyuka és egy vuki apuka azt a nevet adja a gyerekének, hogy Csubakka, holott a vukik sem cs, sem b, sem k hangot nem adnak ki a szájukon soha.)
Egyáltalán ez az egész fordítógépes társalgás totál gagyi volt; nem lehet ilyen állati hangokat emberi szövegre fordítani, ez volt a film legalja pontja számomra.
Vincent Cassel mint az egykori menő dj, szkorpex megbízást kap a titkosszolgálattól egy balkáni bánbanda szökésben levő fejét kapják el egy divatmárka bemutatóján, ehhez össze kell állnia egy dj-vel akinek a zenéjét utálja, vestax-szal.
félelem és reszketés (a gonzo dj) az egykori dán krimifilmek szerb bűnőzői komikumával (kim bodnia és társai)