Ha egy ilyesmi átkelést terveznék,akkor felkészülnék pl.a google Earth-on az olasz oldalon lévő kempingekből,és azt mondanám,hogy az egyikben szálltam meg,és most csak csónakázom.
Azt nem árulnám el,hogy a horvátoktól jövök...
Amikor Palagruzán voltam,felmentem a világítótoronyhoz,és körbenéztem.Az olasz partok szabadszemmel is tisztán látszottak,sehol nem láttam hajót.A határ Palagruza után még jóval arrébb van,ameddig vígan elmehetek.Onnan meg már csak egy ugrás...
Igen, a Metzler doboz egy nagyon praktikus kiegészítő , jó látni hogy másoknak is kellemes emléleik vannak róla. Amúgy sok infót találtam itt a topikon vissza olvasva erről a típusról annak idején mikor rá esett a választásunk. Köszönöm .
Anno a Trevellerbe vettem Németorszgban egy Metzeler Juca fa padlót, kiegyenlítette az átszakadt hurkát, és merevebb lett a test, a tízes Tohatsú szépen tolta.
Köszi, egy 5 Le Tohatsu is van hozzá megy vele de komoly siklást nem kell elvárni tőle, nem kieles és nem merev padlos. Amúgy a száguldozásra nem igazán vágyunk már annyira fiatalok se vagyunk, inkább az elekromos, csöndes, nyugodt hajtást perferáljuk.
Bombard könyvét,meg számos egyebet azért lefordították.
Amit el szeretnék olvasni,de sajnos nem tudok angolul,az Serge Testa könyve,aki egyedi gyártású,360 centis vitorlással 500 nap alatt kerülte meg a Földet.
A Wiking egy német gyár volt,családi vállalkozásként indult az ötvenes évek közepén.A tengerentúlon nem hinném,hogy ismernék.A csónak kedvelői többnyire patrióta németek,így a könyvek is az anyanyelvükön íródtak.
Először a motordiagnosztika ábra jelent meg,majd besípolt,hogy melege van.
Előbbi csak a 100 órás szervizintervallum elérése volt,ezt persze már elfelejtettem,hogy kell nullázni,de a könyvében megnéztem,így sikerült.
A melegedés nem tudom,miért volt,lehet,hogy csak nem volt jól csatlakoztatva a víz.Elég meleg víz folyt ki az ellenőrző lyukon,és vékonyabb sugárban,mint szokott.Úgy emlékszem,tavaly ilyet már csinált,amikor az udvaron járattam.A Dunán kellene próbálni.
A vízkereket mostanában cseréltem,a termosztát még a gyári.Csak 190 óra van a motorban,így annak se lehetne baja.