Köszi, egy 5 Le Tohatsu is van hozzá megy vele de komoly siklást nem kell elvárni tőle, nem kieles és nem merev padlos. Amúgy a száguldozásra nem igazán vágyunk már annyira fiatalok se vagyunk, inkább az elekromos, csöndes, nyugodt hajtást perferáljuk.
Bombard könyvét,meg számos egyebet azért lefordították.
Amit el szeretnék olvasni,de sajnos nem tudok angolul,az Serge Testa könyve,aki egyedi gyártású,360 centis vitorlással 500 nap alatt kerülte meg a Földet.
A Wiking egy német gyár volt,családi vállalkozásként indult az ötvenes évek közepén.A tengerentúlon nem hinném,hogy ismernék.A csónak kedvelői többnyire patrióta németek,így a könyvek is az anyanyelvükön íródtak.
Először a motordiagnosztika ábra jelent meg,majd besípolt,hogy melege van.
Előbbi csak a 100 órás szervizintervallum elérése volt,ezt persze már elfelejtettem,hogy kell nullázni,de a könyvében megnéztem,így sikerült.
A melegedés nem tudom,miért volt,lehet,hogy csak nem volt jól csatlakoztatva a víz.Elég meleg víz folyt ki az ellenőrző lyukon,és vékonyabb sugárban,mint szokott.Úgy emlékszem,tavaly ilyet már csinált,amikor az udvaron járattam.A Dunán kellene próbálni.
A vízkereket mostanában cseréltem,a termosztát még a gyári.Csak 190 óra van a motorban,így annak se lehetne baja.
A 75100hsz-ban írtam róla. Amikor először próbáltam erősen áradt a Duna. Mostani normalizálódott állapotában próbálva, úgy néz ki, kicsivel nagyobb az emelkedése mint ami rá van írva. Legalábbis az azonos paraméterű Solas csigához képest. A Solas elforog 5600-ig, ez a Koetsu 5500/5550-ig. Ha majd ezt is megélezem, lehet ez is többet fog forogni. :)))
Ez kb.11,5x11-es,jelenlegi terhelésnél kicsit kicsi lehet,csak próbának tettem fel,hogy egyáltalán számításba jöhet-e a Mercuryra.Ebből van gyári 14-es,meg kínai 11-es,12-es(ezek nyikorognak kicsit),meg egy 13-as van fent a Yamahán.A Mercuryn lévő 10,5x 13-as rozsdamentes,ami jelenleg pont jó,6000-ig elforog most kis terhelésnél.Amikor plusz két fő is ült bent,érezhetően lassabban ment siklásba.Kell egy tartalék propeller,és minek vennék,ha itt van 3 is?
Nem kicsi az a 11-es csiga? Épp egy hasonló motorhoz gondoltam rendelek Rikárd saját márkás 14-est, 11-essel 4000rpm-nél 10% slippel 32kmh-t számolok, szerintem tudna többet