Az utazóknak sütöttem vasárnap lapockaszeleteket húsos szendvicshez az útra (a zabpelyhes zsömit is sk sütöttem hozzá). Ennek maradékát felaprózva most egy kevés texmex fűszerrel átpirítottam, és salátával, kecskesajttal wrapba pakolva kész is volt a mai ebéd 😊
A piruló sem olyan jó ízű, mint a nagy, de a kertit nem ajánlják fogyasztásra. (A kerti jellemzően nem kertben terem, de bolygatott, nitrofil élőhelyen.)
Elvileg a krokett nem élesztős, de végülis hívhatjuk bárminek 😊
Mától szalma vagyok, minimál főzéssel. Szombatról maradt egy adagnyi kefíres (lusta) lángos. Olajat már nem akartam miatta forrósítani, úgyhogy pizza lett belőle. Sonka, kecskesajt, szósz a fagyasztóból, paradicsom és bazsalikom frissen a kertből.
Ez inkább krumplifánk, nem? Élesztősnek tűnik, kis pufókok.
Anyu krumplifánkja volt világbajnok, imádtuk. Volt, hogy mire megpuhult végre a vadasban a vénecske marha, mi már széthordtuk a frissen sült fánkokat 🥹
Élőben inkább zöld az a "kék". Nagyon jó ízű és állagú gomba, sajnos ritkán lehet nagyobb mennyiségben találni. És nem hiszem, hogy sok kék mérgező dolog lenne, csak így hirtelen a szilva, áfonya, kökény, szőlő jut eszembe, ami (lehet) kék. És egyik sem mérgező.
A kék színű gomba a legritkább esetben mérgező, a piros is csak gyomorbántalmat okozhat (mondjuk a légyölő 'mesegomba' hallucinogén is), a legveszélyesebb az ártalmatlan színű gyilkos galóca.
ON
A gombás szarvassülthöz 'határmenti' krokett készül, ilyen néven megtalálható több topikban is.
meg tavalyrol maradt aszalt paradicsom, iden lehet nem csinalok, vagy csak 1-2 uveggel. viszont megtetszett a paradicsomlekvar, azt fogok holnap fozni, sutni, eltenni.