Ettől kicsit öregebb-és gyengébb hármas vételén nagyon gondolkodtam,(de már elmúlt) ott a kuplungpedál beesése meg a műszerfal pókhálósodása,tükörbehajtás fogaskerékhalál ami rémlik a fb csoportból.
Dexion polcokkal lehet függesztett rendszert is készíteni, ha elég erős a födémváz de a horgonyzó helyek kialakítását kellőképpen erősre kell kialakítani
Na, hogy ez a thread is le legyen zárva értelmes módon, megoldással.
Miután semmi sem segített amit javasoltatok vettem egy másik BC-t is amit bele lehet próbálni, és esetleg lehet rajta gyakorolni.
Egy obd aljzat kábeleit feltüskéztem és egy anya-anya végű szalagkábelt is kapott. Az OBD-BC kapcsolási rajza alapján a vezetékek elmentek a BC megfelelő csatlakozóinak a megfelelő lábára és ki lett csipogtatva. Kapcsolat ok. A BC ezen kívül kapott delejt egy műhelytápról és légyen teszt. Nem működött úgy sem bammeg. Sem az új BC sem az eredeti. Na ez nem kábelezési gond lesz vagy, hogy valami visszapofázik rá.....
Úgyhogy hosszú internet túrás, és diag adapterek specifikációinak elemzése után erős lett a gyanúm. Az ELM327 és klónjai alapvetően CAN buszra vannak felkészítve nem pedig CAN starra. Azaz van bennük egy busz lezáró ellenállás ami általában a panelen egy 120 ohmos mütyür valahol a CAN csip mellett. Úgy könnyebb megtalálni, hogy a hatos és 14-es lábakat köti össze, csak vissza kell követni a nyomtatáson. A kínaiban is és az eredetiben is így van, viszont a nem elm klónok hanem saját fejlesztésű elektronikák nem mindig tartalmazzák.
Gyors ellenőrzés, előbányásztam az Alfából az OBDlinket, és megmértem - megaohmos nagyságrend. A Konnwei esetében viszont a 6-14 között 123 ohm mérhető. Mecsíptük Oszi!
Ellenpróba: Juhéééééé az OBDLink hajlandó kapcsolódni a tesztasztalon az új BC-hez. Akkor nézzük a régivel mi a helyzet: Ahhoz is.
Viszont korábban amikor be volt szerelve akkor nem volt jó. Úgyhogy régi BC visszaszerel de labor konfigban és csak tápot kap meg azt a két csatlakozót ami mindenképp szükséges. Csatlakozik. Igaz százezer hibakód de konnektál.
A csatlakozók egyesével visszadugdosása után a hibakódok aktívból szépen mentek át tároltba kivéve a CAN busz hibát ami végig aktív maradt. Pedig már minden vissza van dugva. Felgyújtalak bazdmeg! Oké, legyen a hibakódok törlése.
Mit ad isten törölhető. És nem jön vissza. Wattafak?
Allah nagy, Allah az egyetlen. És persze áldassék az úr neve. Jöjjön a Konnwei megmérettetése. Persze nem csatlakozik. Nem baj, tudom hogyan bánjak el veled. Páka, nagyító és a 0.5x1 mm-es ellenállat kirugdosása a világűrbe. Panel tisztítás és összeszerelés után a Konnwei is tökéletesen konnektál*.
Tehát a lényeg: Hiába mondja a csatlakoztatási teszt, hogy az ELM327-es diag eszközöd full kompatibilis és minden canhoz csatlakozni fog ezt nem szabad elhinni - mert van amihez nem fog. Ilyenkor elő a multimétert és az megmondja az igazat.
* persze ezek után lehet, hogy a buszos rendszerűekhez majd nem, de azt magasról leszarom. :D
Szoktak olyat csinálni, hogy egy merev plató mondjuk 4x4 méteres (50-50 centi marad el kétoldalt hogy le tudd engedni, és 15 az elején hogy ne a fejedre engedd hanem elférj te is) 5x10 pallókból összecsavarozva a tetején OSB és a négy sarkán engedhető le csigával. De mert ez nehéz ( főleg megpakolva) elektromos csörlő illik hozzá, illetve hátránya hogy csak akkor tudod leengedni ha kiszállsz. Olyankor viszont az előnye az, hogy csak besétálsz a dobozaid közé és a földön pakolsz.
Ha kis létra is elfogadható megoldás, akkor egyrészt milliónyi plafonsínes rendszert találsz dobozokkal együtt, másrészt csinálhatod azt amit én, hogy két méter magasan körben készítesz egy méter széles polcot. Az 18 négyzetméter ami kicsivel nagyobb felület is mint a leengedhető 16 m2. De ezt csak létráról tudod kezelni.
igy koltozesel kicsit megfaradt az elmem. lett hirtelen egy kb 30 Nm-es garazs.. (5x6m ) ami teli van szarval. mar mint a szarvjaimmal..a padlon.. elkollene oket pakolni. .. de hova.. ?
fal melle van polc/fiok/szekreny rendszerem.. de egyreszt szarok, -nem tecc - masreszt munkateruletet foglalnak..amire semmi szukseg. a garazs teto szerkezete ( acsolt fa ) kb 3 meter magassan ( ettol tobb, ezek csak az also kereszt gerendak ) szvsz csavarozni van mihez.. szvsz vagy letrazok fel/ es le/ mindent az also gerendak fole.. . ami nagyon nem tetszik.. vagy. nekem 2 meternel tobb magassagra nincs szuksegem. igy van egy meter ures hely a fejem felett. .30Nm-en.. (ennyi nem kell )
ide kollene a vilag legegyszerubb fel/es le mozgathato tarolo polcait fel szerkeszteni.. tehat polcok /inkabb tarhely/ de nem fal mellett, hanem teto alatt. fel/le mozgathatoan... mint egy fregoli..
na... itt faradtam el. nincs ra otletem. sin rendszer.. vagy eleg egy 1/4 kotel alapu csigas.. (nem baj ha libeg. csak ne essen le, es ne legyen utban mikor nincs ra szukseg.. )
Odáig eljutottunk nagyon nem kevés küzdelem után , hogy a villamos hálozatot--vezetékelést---kontakt--testhibákat átnézve-javitgatva stb nagy valólszinüséggel kitudtuk zárni mint hibaokózót!!!
A P1246 gen .hibát "nézegetve" a ventillátor vészüzembevaló bekapcsolás okán., ugy találtuk hogy az egyik jelszálon Zéró fesz van stb.., biztonságért ECU-ig elmentünk mindkettöt leellenórizni., teljesen rendben találtunk mindent...,
Levettük a generátort utolsó erönkkel .,noha jav elött egy felületes töltésellenörzést csináltunk : Töltés kb13.9V .,tartotta is röviden megterhelve fogyasztókkal---K.lámpa is előirásszerüen elaludt.
A 3 Tüs csati lehuzva a 3 vzeték a kezembe maradt kb 5cm-es hosszuságban.., felületesen összevoltak szigetelve ,miután "gondosan különböző távolságban egymástól elvoltak vágva.., nem összeforrasztva-összecsavarva hanem szándékosan elcsipve!!!!
Már gondoltam hogy valami hekkelés eladás elött esetleg egy gen. jav. megsporolandó stb---
Összekötöttem a három vezetéket de a hibakód megmaradt.., levettük és mint árható volt gyári szabályzó már utángyártottra lett kicserélve ami tudjuk ilyen mellékhibákat szokott okozni...,
Egy gyári bontott lesz a vége.., remélhetőleg még nem cseréltej benne fesz.szabályzót...
A hűtőventillátorrelé a 85- 86--on kapja a mükõdtető feszkót kapja.,a plusz gyujtást és motor ECU által küldött testet..,a test az csak JÁRO motornál van , kõzvetlenül mindjárt a beinditás utan, viszont csak gyujtásnál már nincs meg..,
Ez a generátor által " generált" terhelési hibakód a P1246 okozhat pl ventillátor vészfutási reakciót..?? hallottam ilyesmit félfüllel...,mégegyszer nekifutunk a hálozat alapos ellenőrzéséhez..., és akkor marad a hibás motorvezérlő???