Odáig eljutottunk nagyon nem kevés küzdelem után , hogy a villamos hálozatot--vezetékelést---kontakt--testhibákat átnézve-javitgatva stb nagy valólszinüséggel kitudtuk zárni mint hibaokózót!!!
A P1246 gen .hibát "nézegetve" a ventillátor vészüzembevaló bekapcsolás okán., ugy találtuk hogy az egyik jelszálon Zéró fesz van stb.., biztonságért ECU-ig elmentünk mindkettöt leellenórizni., teljesen rendben találtunk mindent...,
Levettük a generátort utolsó erönkkel .,noha jav elött egy felületes töltésellenörzést csináltunk : Töltés kb13.9V .,tartotta is röviden megterhelve fogyasztókkal---K.lámpa is előirásszerüen elaludt.
A 3 Tüs csati lehuzva a 3 vzeték a kezembe maradt kb 5cm-es hosszuságban.., felületesen összevoltak szigetelve ,miután "gondosan különböző távolságban egymástól elvoltak vágva.., nem összeforrasztva-összecsavarva hanem szándékosan elcsipve!!!!
Már gondoltam hogy valami hekkelés eladás elött esetleg egy gen. jav. megsporolandó stb---
Összekötöttem a három vezetéket de a hibakód megmaradt.., levettük és mint árható volt gyári szabályzó már utángyártottra lett kicserélve ami tudjuk ilyen mellékhibákat szokott okozni...,
Egy gyári bontott lesz a vége.., remélhetőleg még nem cseréltej benne fesz.szabályzót...
A hűtőventillátorrelé a 85- 86--on kapja a mükõdtető feszkót kapja.,a plusz gyujtást és motor ECU által küldött testet..,a test az csak JÁRO motornál van , kõzvetlenül mindjárt a beinditás utan, viszont csak gyujtásnál már nincs meg..,
Ez a generátor által " generált" terhelési hibakód a P1246 okozhat pl ventillátor vészfutási reakciót..?? hallottam ilyesmit félfüllel...,mégegyszer nekifutunk a hálozat alapos ellenőrzéséhez..., és akkor marad a hibás motorvezérlő???
Valószínűleg nem fog hibakódot adni, ez pont az a vezérlő és évjárat amik szoftverhibásak, bizonyos hibákra nem adnak hibakódot. Ilyen pl. a hőmérsékletekkel kapcsolatos terület is. Megeshet, hogy az a generátor terhelés jel hiba is fals.
feleslegesen huzgalja ki a relet. csak bekell drotozni ..(hogy merheto legyen. ) innentol az szamit hogy mit kap a 86/85-on... ES hogy azt honnan... ez eddig.... nekem ... nem derult ki. ( kisse feluletes vagyok mostanaban )
relay a biliben. cobra vagy kapkod.. (sanszos ) vagy nem ertjuk.. (ez is )
biztitábla jobb alsó sarkában van 2 relé, a bal oldali a k3 a hűtőventillátoré, amit az ecu 13 vezérel, a jobb oldali a k4 az a másik venti lenne ha volna, azt a klíma nyomáskapcsoló kapcsolja ha jó a rajz, amit néztem.
próbáld ki, hogy ha kihúzod ír-e hibát(látja-e), ha van kivezérlőteszt működteti-e.
nézd végig az élőértékeket, esetleg találsz-e valamit.
lehet ecu hiba is, de előtte ki kéne zárni minden mást(testzárlatot is).
"ijesztően" szinre egyezik azzal ami itt történik..,
"P1246" egyébbként ez a generátor hibakód van benne , van e valami jelentősége? lámpa elalszik, töltés van... csait lehuzva se változik semmi...sajnos..
Sziasztok és Köszi mindenkinek !!! Tehát itt tartunk a teljes összeomlás küszöbén..
Gyárilag nincs benne klima--egy gonddal kevesebb talán.., most sipoltuk stb ki a hengerfej közepén lévő akármilyen hőszenzor vezetékeit a motorvezérlő ECU-ig..,ugyanigy a hütőmotor relének (Kék/Fekete) motor ECU által testet adó vezetéket.., az a PCM csere elgondolkoztató .,mert most vették ebben a szerencsétlen állapotban az autót..,Hütőrelét szétkaptam., nem látni rossznak., nekem ugy tünik hogy egy alapföllállással állunk szemben : Vizhőszenszor--motorvezérlő---Hütőventillátorrelé Hütőmotor..., vagy esetleg mégsem...???
Láttam egy rajzot., ahol van egy külön kapcsolo, nem szenzor a Hütőmotorhoz.,azzal a megjegyzéssel hogy csak benzines 1.9/2.0--motoroknál létezik....A hütőmotor sima kefés DC motor, hütőmodul vezérlő egységet nem láttunk sehol , külön vagy motorra rá-vagy beleépitve motorban., vagy valahol máshol nem találunk vizhőszenzort...,Az auton minden müködik.., egy Generátor állandó hiba van....,de gen.csatit lekötve is állandóan megy a ventillátor--.esetleg valami vészfutás müködik?? Vagy rosz a motorvezérlő???
Minden (hozzáférhetőn) rajzon egy hengerfejhőmérsékletét mérő mindig szenzort látni----ez megvantalálva-cserélték is elöttünk--. helyileg multival jónak mérve és élőben jó is...
Mutatnak egy másik szenzort is., inkább kapcsolót ami Hütőmotort kapcsolja...,Trafó-generártor alatt emlegetik-mutatják --de nincs ott semmi..., jelenlegi kutatásunk alapján motortérben semmit se taáltunk...
Felmerült hogy külön Hütővezérlő Elektronika vezérelné a hütőmotort----,elméletileg lehetséges .., de hol van? mondjuk ilyen se találunk....
A Hütőmotor mezei kefés motor---minden elektronika. ,mechanikus ellenállás nélküli kivitel..
Ott rontod el, hogy mindenképpen egy "feltételezett vízszenzor"-t keresel.
Alapvetően ezt úgy szokás megoldani, hogy az ember előveszi a hozzátartozó kapcsolási rajzot (és ha van akkor hibakeresési leírás is segíthet). Megnézi hol milyen eszközök befolyásolják a működését és hogyan. Innentől azt is tudja van-e másik szenzor vagy bármi.
Ha nincs rajz meg kell keresni honnan tölthető le.
Ha nem tölthető le, még akkor sincs minden elveszve el kell indulni a kábeleken visszafelé, és nem csak ötletszerűen széthúzogatni őket vagy körbelámpázni a motort egy elveszett jeladó után kutatva.
Igen, ez utóbbi kurva nagy munka. Na de ezért kapjátok a javítási díjat. Mert pl. lehet egy kábelzárlat is valahol a kötegben.
mire gondolsz??? Egyébbkénnt nem egy szakember nézte !!!!
Sziasztok!Nagyon sürgős volna.., mielött elindulunk egy kanna benzinért fölgyujtani..
Ford Focus 1.4. 16V. 55Kw 2003. WF0XXWPDF3K04685 Klima nincs--Hütőventillátor egy darab van.
HIBA: Hütőventillátor JÁRÓ MOTORNÁL állandóan megy!! Ventillátorrelét kivéve megáll---hengerfej közepén lévő Hütőviz szenzorra lehuzásra stb nem reagál!! Élőadatban-multiméterrel korrekt Celziust látni---patront már ujat raktak bele--biztonságért leellenőriztem és teljesen jó!!Valahol kell még egy szenzornak-kapcsolónak lenni a Hütőventillátor kapcsolásához!!! Trafót levettükk nincs ott semmi!!!Kérdés: Hol lehet a feltételezett vizszenzor .kapcsoló ami a Hütőmotort vezérli???
Esetleg motor ECU hiba volna??? Testet vezérel a Hútőmotorrelének. Hibakód nincs minden müködik..., esetleg valami vészfutási figura ???Köszi minden választ!