Scoofy-hoz lenne egy kerdesem, szia, mert ahogy olvastam, kimeritoen taglaltad a meszkalin es San Pedro vonalat. ez utobbit hazvedo kaktusznak is tartjak plusz egy ismerosom neve miatt is szeretnem beszerezni, nevnapi ajandek, ilyenek, es azt szeretnem tudni, hogy hol lehet kapni. elore is koszi az infot.
J.
Scoofy, pedig tényleg holist@elender.hu. Fenyegetett ELender, hogy ma éjjel POP-szerver-karbantartás lesz, lehet, hogy tényleg, bár kifele megy. Vagy várj két napot, vagy küldd a holist@index.hu -ra, de akkor írj ide is, mert azt nem szoktam nézni.
Régóta olvasom és írom ezt a topicot. Túlélt ez már mindent, de soha senki nem vallotta magát/minket krémnek. Mi itt csak írogatunk,álmodozunk. Most arra kérném a T. kollegákat próbálkozzunk néhány defivibráló hatású szóval. Bármivel. Ariana is előkerült az Ég tudja honnan:) Voltak ott az elején még arcok. Mutassuk már meg hányan vagyunk és magától terelődik a fórum helyére. Vagy nem és akkor fel azzal a gyönyörű anti-karkötővel:)
PI
Ps.:emlékeztek még ezekre a szavakra?
álom, tekerőlant ...
efott 1. nap: 1/2 6. 3/4 (túl sok szám) lecsó arcba be.
7 óra körül állok, és nézem, ahogy a hihetetlen vastag, és lilásszürke viharfelhők sötétbe borítják a számtóföldeket, közben 3 színpad zenéje csap meg egyszerre, ahogy állok a tarló közepén, valahol félúton 1 sor toi-toi, és több ezer fesztiv-álarc között. 1. színpad: Quimby, 2.színpad: Warpigs, 3. színpad: dance-sátor (húha!, freestyler egymás után 4-szer... szétesett az agyam) mindeközben egy részeg haverom próbál kizökkenteni konszolidálósásomból, mert ugye 1 l-es tesco gazdaságos narancslé (40% gyüm.tart.) ott figyel a kezemben. hozzáteszem, hogy a haverom másfél óra múlva vette le, hogy be vagyok tépve, amikor rányomtam a maradék negyedet. persze előtte még megismerkedtem a drogsegélypontosokkal. bár kicsit para volt egyedül ott ülni, és tölteni a tesztet. jujj (képzelhetitek... figyelő szemek, meg minden)
nagyon jó fejek voltak, szerintem nem vették le, hogy mi van (hihetetlenül tudok asszimilálódni :)
csak akkor, mikor pár óra múlva integettem nekik egy narancslével, és megnéztem a következő jelenetet:
drogsegélysátor (vagy mi?)
odalépek: - sziasztok, mi a helyzet? közben konstatálom:
totál bebaszott fazon ül, punk barátnője az ölében, előttük egy teszt. a srácok a sátorból furcsán méregetik őket. kicsit szánalommal. átéreztem. a részeg srác épp 10 cm magas betűkkel írja oda a nemed? kérdés mellé, hogy FÉR... (eddig jutott 1/2 perc alatt (bááár az időérzékem... ;o))
ránézek a srácra, akinél a tesztett töltöttem: látom, csak a szokásos :))))
srác rámnéz, elmosolyodik. kacsint. cinkosan. paff lettem :)
elköszöntem. tovább. még egyszer visszatértem, hogy felhívjan egy manus figyelmét a sátorból, hogy milyen szép a felhők színe, és kár lenne kihagyni (háttal ült nekik). manus közölte, hogy: "jó, akkor szóljál ide fél óránként, nehogy kihagyjam..." micsoda technika. szerintetek mi volt ennek a mondatnak a mögöttes célja? :)) nem néztem vissza :)))
volt egy iszonyat parám. kezemben a maradék 1/4 nájlonzacskóban. és csak megyek át a pusztán, a tomboló zenék között, mindenfelé emberek. furcsák nagyon. és nem merek megállni, hogy bevegyem. megyek megyek, egyre gyorsabban. valami goa zene szól, egy tök üres tér közepén. leülök. körülöttem emberek. nem néznek, de érzem, hogy mégis. mit tegyek. bonyolult 1000x-esen lelasított rejtett mozdulatokkal kihámozom a papírt. be a számba. bumm!
hát tudjátok, nagyon bejött.
jártunk a höok (hallgatói önkormányzatok országos konferenciája) sátorban is. lehetett efott pólót nyerni, ha jól kérdeztél a höokkal kapcsolatban. :))) nosza. kifogtam a vezetőjüket, és elkezdtem célozgatva rákérdezni a korrupcióra soraikon belül. teljesen kikészítettem. 3 pólót hoztunk el :)) később visszamentem, és a haverommal tagnak adtuk ki magunkat (szerzett valahonnan V.I.P. nyakbaakasztót), leülte egy srác, és elkezdett kérdezni... nem tudtam teljesen figyelni, mert a szórólapra fényképezett tömeg mozogni kezdett, és mozit alkottak, meg a zene is elvonta (kicsit :)) a figyelmem. ennyit vettem ki: mi a véleményem vmi drogokkal kapcsolatos dologról? éreztem ,hogy ott fogok ülni sokáig, ezért megveregettem a haverom vállát, és ezt mondtam: mondd el a szokásos szöveget, és mentem :))
később mesélte, hogy a srác teljesen felháborodott, hogy a "szokásos szöveggel" akarjuk lerázni :))) sorry.
az est legjobb mondata:
"addig örülj, amíg a PICSA nem ismert!"
egy kicsit kevésbbé elázott fazonnak kifejtettem, hogy addig jó egy együttes, amíg szívből nyomja, és nem ismert. erre ő a hétköznaPI CSAlódások nevü együttesről áradozott nekem.
jól megértettük egymást.
a haveromnak is segédkeztem a nőzésben :)))
elalvás előtt barátnőmnek költöttem meséket (hú, ha lett volna egy diktafonom!), aki pedig már aludt volna, de olyan édes volt, hogy egy ideig visszafogta magát. 4 órát aludtam kb.
másnap kiraboltak. mekkora para lett volna aznap... itt a rablásos sztori:
az igazi bűnözés 67-es hozzászólás. tanulságos.
Nem vagyok biztos benne, hogy azert mert nem veri itt a mellet, azert meg lehet egy-ket pszichedeliaban elmelyult emberke a topik olvasoi/ritkan beiroi kozott. Talan tajekozottab is mint Te, baratom :o)
Kicsit ovatosabban a kijelentesekkel. Holist valasza rendben van... ;o)
De azert nem kell latvanyosan kivonulni a topikbol :o) Hova is mennel? Nem?
1. A fő tanulsága az estének számomra az volt, hogy Mr. Kalapossal nem jó elmenni d&b buliba. Amikor úsztam volna a zenével, akkor a zene iparilag zúzott, és nem igazán tudtam elkapni a ritmust....
2. Iszonyú sokat röhögtünk. A srácnak aki mondta, hogy a sarokban leszünk, vagy a Feneketlen-tónál a szobron, teljesen igaza lett.... A buliban dögöttünk a sarokban, a tónál majdnem megmásztuk a szobrot....
3. Sikerült a Villányi útra haluznom egy szamarat, de amikor odaértünk, ahol az állat lett volna, persze nem volt ott...
4. Beszélgettem egy kismacskával is. Az ő idegei sem bírták a zúzdát. Felállt a hátán a szőr és a farka is az égnek meredt....
5. Dunkel feje is eltűnt egyszer, de aztán szerencsére meglett...
6. Mi van a Feneketlen tó közepén ? Úgy néz ki, mintha Godzilla Jr. lakna benne. Folyamatosan kavarog a közepén. Arra is gondoltunk, hogy kihúzták a dugót, de azt végül elvetettük, és maradt a viziszörny. Szerintetek ??
7. A tavat vagy 3szor körbejártuk az este alatt. Volt időnk megfigyelni minden apró részletet...
Köpcös
ui.: viszont másnap a csodában volt részünk igaz dunkel ? de erről majd máskor....
Pénteken elmentünk a Köpcössel
a Jailhouse szervezésében meg-
rendezett Drum 'n Bass partyra.
Eddig semmi gáz, azt a kevés
feszültséget is ami (bennem) volt
csak a zsebünkben megbúvó, a szombati
mindszenti bulira beszerzett
Kalapos szította, de nem sokáig...
Mire odaértünk a bulira, már
mindenki csúszott rendesen.
Az a jó kis döngölős buli volt
ipari környezetben, ami alatt
azt a gyárnegyedet kell érteni
ahol a Patex is volt. A Feneketlen
tótól (Késöbbiekben fontos) 15-20
percre. Amikor megérkeztünk egy
barátomnak elmondtam, hogy mi a
mai drogram, mire közölte, hogy
az király, de fél órán belül a
sarokban fogunk fetrengeni, mire
közöltem, hogy ááááá...
Pedig addigra már voltak előjelek.
Jól éreztem magam szó se róla, de
az idei szabadtéri bulik után ez
volt az első ami zárt helyen rendeztek.
Sokan voltak, de a hely legalább
kicsi volt és az üzemhangulat csak
nőtt a zenétől. De mivel erre
számítottam hamar legyűrtem a dolgokat
és beáltam táncolni. Szívesen
megosztottam volna a többiekkel
ahogy érzem magam, de ugye nem a
hangfalaktól 5 méterre, úgyhogy
örömömet magamba fojtva próbáltam
tovább táncolni, de nem ment.
Az tette fel az i-re a pontot,
amikor egy fénycsóva mondani akart
valamit és megveregette a jobb vállamat.
Az ajkaim közt elhaló "Mi?"-t elnyomta
a zene, de a mellettem táncolók
arcát látva semmi jóra nem számíthattam.
Ha ez eddig negatív kezdetnek tünt
volna bárkinek is, hát nem volt az,
de biztos ami biztos felvetettem, hogy
mi volna, ha kicsit dumálnánk kint.
Valamiért senki szerint sem lett volna
semmi, úgyhogy így tettünk. A szabad
levegőn felbátorodva elindultunk kalandot
keresni ami hamar meglett a sötétben
az üzem mogött és a töltés mellet amin
a vasút ment. Érthető okokból úgy döntöttünk,
hogy a kalandért ami itt ránk vár máskor
jövünk vissza,ezért a város felé indultunk ahol
kielégíthetjük felajzott, nyugodt és
természetes környezet utáni vágyainkat a
Feneketlen tónál.
Az itt eltöltött kb. 2 óra az igazán
fontos, de az itt eltöltött kb. 2 óra
jut legkevésbé az eszembe. Címszavakban:
A viziszörny (Godzilla Jr. ?) szerencsénkre
aludt, de gondolatainkat így is éppen eléggé
lekötötték a vérmacskák és vérpókok és
békák és fák és nád és fű és felhők és izgalmasnál
izgalmasabb kalandok forgó automata
locsolók között; a vízmélység, a Marianna
árok és a világ legmagasabb hegye közötti
csodálatos kapcsolat és a búvár akin nagyot
nevettünk volna ha felbukik éjjel és kér 1
slukkot...
Később visszanéztümk a buliba és még csörögni
is sikerült, de ez már nem olyan fontos.
(Aki nem hiszi járjon utána,
még én is ezt teszem egy darabig...)
Szerintem meg marhára melléfogott - vagy azzal, hogy valami pocsékot, esteleg nem is füvet szívott, és enyhe szénmonoxidmérgezést kapott, vagy azzal, hogy az új megváltozott tudatállapotot korábbi élményekhez próbálta asszimilálni. Ami a reflexeket illeti, azokat a fű is lassíthatja, de magát az érzékelést rettentően kiélesítheti, szubjektíve részletgazdagabbá teheti - a vizuális élmények, pl. tűz, víztükör, fényhatások, növényzet, az hallási élmények, különösen a zene, de mindenféle érdekes természeti zajok is sokkal érdekfeszítőbbek, élvezetesebbek, és igaz ez az összes többi érzékszervre is. Az alkohol (amennyire én, kb. két év elég kemény alkoholizmussal jó messze a hátam mögött, gyakorlatilag teljes absztinensként ma emlékszem) tényleg letompít, leginkább az enyhe befolyásoltság állpotában jelentkező lazultság, gátláscsökkenés a legjobb belőle, de a gátlásoktól tartósabb jelleggel jobb megszabadulni - ezzel együtt a bor misztikus ital, és nyilván az alkohol is nyújthat minőség élményt - de azt, éppúgy, mint a fű által adottat, nem a letompultság jellemzi, hanem épp ellenkezőleg.
Szia!
Kifejtenéd a véleményed bővebben? Milyen jellegű érettség kell a bélyeg kipróbálásához?
Apu azt mondta (nagyon ritkán iszik), hogy a fűnél csak annyit érzett, hogy letompult és ezt leginkább az alkohol hatásához tudná hasonlítani.
Szerintem nem fogott nagyon mellé!
nem tudom mi lehet a topiccal, mert penteken nem sikerult elkuldenem 1 hozzaszolast kb. 2 oran keresztul, aztan mikor elment, akkor se ment el, illetve nemtudom mi lett vele, a 3285-os lett volna szegenykem. Mind1. Ami viszont aktualis szamomra, az a most hetvegi Hyperspace. Ekkora lehuzast eletemben nem eltem meg mint most. Eszmeletlenul szar volt. Az utobbi 1/2 evben nem voltam partyzni sehol, csak elvetve 1-2-szer, de barataim invitalasara, no meg a Regi szep idok emlekere, leneztem veluk. Bar ne tettem volna.
A bejaratnal elgge sokkoloan erintett az, hogy kertem ot jegyet, es husz rugot fizettem. Sebaj, tuti nagy moka lesz, nem huztuk a szankat. Egy konnyed motozas utan beljebb nyomulva, orommel vettuk hogy nagyon sok haverunk-ismerosunk lenn nyomul. Kiraly, gyerunk korbenezni.
Eleg sok gyuros vadparaszt volt, de eltancikaltak magukba, legalabbis en semmi gazt nem lattam. A 10-ik perc kornyeken nem kaptam levegot. Frankon. Legalabbis ojat amiben oxigen lett volna, semmikepp. Ez kicsit nyomasztott, es egy haverommal elkezdtunk kifele nyomulni, hogy kiszelloztetjuk a burankat, mielott idehalunk. Olyan emberszag volt bennt, hogy azt nem tudom hogy birtak masok, en kezdtem szarul lenni. A jo negyedoras kuzdes utan, emberaradattal szembe, nagynehezen kijutottunk. Nagyon nagy erzes volt friss levegot venni, ez volt az est fenypontja, ugyanis kesobb nem engedtek vissza!! Kozolte a kidobolegeny, hogy nem mehetunk be, merthogy nem latott kimenni. Pedig o engedett be minket, ezt szova is tettuk neki, de nem erdekelte. Ez ritka nagy kocsogseg volt, hogy 4 rugoert kb. 25 percet voltunk benn, de nem erdekelt, mert eleg gaz volt a hej, iszonyu sok ember, dog meleg, levego ohne. Mikor elsetalunk a kocsihoz lattunk 2 villogo rendorautot odagurulni a bejarathoz. Csak nem bulizni mentek?
Mind1 lenyeg a lenyeg, HYPERSPACE SUX, soha tobbet nem megyek, ennyire nem lehetnek penzhajhaszok, megertem a beugro arat, tenyleg sok komoj DJ volt, de ijen szinten nem szarhatnak az emberekre, tudhatnak hogy kell a levego, ha valaki be van cuccozva, es nem biztos hogy erzi, mire van szuksege a szervezetenek, nem egy arc eshetett ossze odabennt, az ottmaradt haverjaink pedig reggel mondtak, hogy lattak valakit kifele menet egy fekete zsakban, 1 mentoauto mellett.
Mit mondhatnak majd a szuleinek?
Biztos kabitoszertuladagolas szerepel majd a boncolasi jegyzokonyben. Persze, huje "drogos". Tenlyeg ez miert nincs benne a hirekben? En a haverjai hejeben lehet hogy beperelnem a hejet, megha nincs is ra sok esejem hogy megnyerjem. Dogoljenek meg a szervezok egytol egyig.
Mostanaban mar csak az emlekeinkben elnek jo partyk, soha semelyik hej nem lesz mar ojan mint regen. Ez szomoru, meg jo, hogy voltak jo kazik a verdaban, es az egesz ejszakazas autokazas hejre tette a kedvunket, viszont egy yard kiszurt minket mar reggel fele, es megszondaztattak, probaltak behuzni hogy ittam, de szerencsere en tudtam hogy nem ;-) igy nem lett gaz.
4250 grammal, itthon. Marhára offtopic, de rövidesen várhatóan feljelent az orvos, amiért nem adatjuk be az oltásokat. A "forradalom" több fronton zajlik, ezek közül szerintem a drogfront közel sem a legfontosabb. Amíg ez a társadalom olyan amilyen, badarság épp ezen idegelni. Mintha valaki az életét kockáztatná a koncentrációs táborban, hogy eljuttassa a vezetőséghez a panaszát, hogy nem adnak körömollót.
Legelőször is: fogadd szívből jövő gratulációimat, holist!
Hány grammal született?
Majdpedig:
Dear Scoofy!
Nincs most kedvem a vitákban megszokott módon, tételesen reagálni minden szavadra, de
lenne azért pár dolog...
Úgy nézünk ki, mint egy csapat lelkes drogos fiatal? Talán azért tűnik így neked, mert
nagyrészt azok is vagyunk.
A magyarországi pszichedelikus szubkultúra krémje? Lehet, hogy nem mi vagyunk Mo.
leg*abb drogfogyasztói (egyáltalán mitől lesz krém valaki?), de az _egyetlenek_, akik
-ha csak virtuálisan is- kiállnak az emberek(illetve a tasztal) elé..
Rossz helyen keresgélsz? Lehet. De ez az egyetlen hely...
Ja, és még valami:
///
E topic azokrol az emberekrol szol akik nosztalgiaval gondolnak vissza azokra a szep idokre
amikor meg "nyugodtan" mehetett bulizni barki a fent emlitett szerekkel es nem kellett paraznia
a megtorlo szervektol.
Ide varunk minden olyan ELMENYBESZAMOLOT ami feleveniti a "boldog aranyeveket".
Barkinek akinek pozitiv elmenyei voltak, kerjuk szamoljon be roluk itt.
///
Sz'al végülis nyiss magadnak egy olyan topicot, hogy:
A magyarországi pszichedelikus szubkultúra krémje ide!
Aztán figyelj.
Ha ennyire fontos neked a "drogkultúraszint" emelése, akkor ne pofázz, hanem csináld.
Én már bekiáltottam a kis ötletemet az elektronok közé - terjeszkedjünk és próbáljuk
meg emelni társaink (a mi átlagunknál jóval alacsonyabb) "szintjét". Sokaknak tetszik,
azonban érdemi választ csak egyet kaptam. Egyedül viszont bele se kezdek, mert nem
tudnék semmit se csinálni.
Egyenként gyengék vagyunk, de együtt legyőzhetetlenek.
Avagy topicgazdánk szavaival: They can't stop us now!
Még hozzátenném azt is, hogy nyilván egyszerű demográfiai-statisztikai jelenség is az, hogy nem találod a magyar pszichedelikus undergrundot a netetn - az emberek, akiket keresel, nyilván nagyobbára idősebbek, tehát egyrészt bizalmatlanok a nettel kapcsolatban, nem nagyon használják, másrészt van életük (bocs, srácok), és nem érnek rá vadidegenekkel hepiskedni meg ólrájtkodni. És akkor erre jön még a para faktor.
Második hozzátevés: ami engem illet, szerintem az un. nemzetközi pszichedelikus undergroundban is igen kevés volt a hiteles személy, Leary szerintem elrontotta az életét, a delfines-Ketaminos csávó szintén, az a barom meg, aki a pszichedelikus sámániuzmust írta, számomra mind a könyv, mind a személyes élmény alapján egy korlátolt fasz, aki azt hiszi, megfogta az Isten lábát, miközben a saját pöcsét markolássza.
Ki is jut eszembe akkor?? Mondjuk így a huszadik századból? Talán Aldous Huxley. De meggyőződésem, hogy azok, akik valóban beérkeztek ezen az úton, a többi beérkezettel együtt tudják, hogy a globális média alapvetően hazugsággerjesztő, rossz dolog, és aktívan kerülik a feltünést. Mindig a mester találja meg a tanítványt, ez a dolgok rendje. Good things come to those who wait.
Kedves Scoofy, részben én is úgy gondolom, hogy sirámod jogos, de hát mire számítasz Gagyisztántól? Másrészt viszont személyes tapasztalatok alapján mondhatom, hogy akad, aki az itt kialakuló vidám, fiatalos, trippezgetős, dekurvajózós atmoszférát jónéhány éve maga mögött hagyta, mégsem mondott le minden anyagról (mint annyian) - de ezek az emberek jelentősen óvatosabbak nálad, és eszükbe nem jutna egy közismerten figyelt fórumon ilyeneket írkálni. Szerintem joggal.
Továbbá, legalábbis ami a magyar specialitás gombát illeti, azért írjuk ide, ha már entheobotanikára buzdítunk bármely burkoltan is, hogy az általad belinkelt magic mushroom lap hosszasan beszél arról, hogy ezek a gombák közeli rokonságban állnak más, halálos mérgeket tartalmazó gombákkal, hogy az egyetlen biztos módszer a spórák azonosítására alkalmas mikroszkóp és a kellő tapasztalat, és hogy ne ő legyen hibáztatva, ha valaki meghal. Persze szeretném én, ha lenne egy biztonságos hely, ahol egy megbízható arc adna megbízható gombát, a teóriát viszont nem sajátítom el, mert nincs rá időm, de ami sokkal fontosabb, mert mindazon helyekre, ahová az entheogénekkel el lehet jutni, el lehet jutni nélkülük is (ha tudnám, hogy kell, ezt aláhúztam volna), és az anyagok beavatotti útmutatás nélkül nagyon súlyos mélységbe vihetik az embert (amire néha persze szükség van, de nem mindig). Érdeklődésed kissé obszesszívnak tűnik. Foglalkozol a nem-közönséges tudatállapotok előidézésének más módszereivel? Tudod, nekem van most már négy gyerekem (Gábor egy hetes), tehát meg kellett hoznom azt a döntést, hogy ezekkel a dolgokkal csínján bánok, nem is elsősorban egy hosszabb bentlakás fenyegetése miatt, hanem amiatt, hogy esetleg olyan mélységbe taszítom magam, ahonnan sokáig tart visszajönni (feltéve, hogy vissza lehet), és közben, ugyi, mi lesz a kölkökkel. Viszont azt találom, hogy ha az embernek van akaratereje (ami ezekhez a pszichonautikus utakhoz kell, lehet szőrözni, hogy az nem is igazán akaraterő, de kell valamiféle gerinc, valami rugalmasság és motilitás és spontaneitás), akkor három tökéletesen legális módszer, a böjt, a virrasztás és a hiperventilláció tökéletesen elégséges. Ezeknek egyébként legalább akkora hagyománya van a különféle szakrális hagyományokban, mint az anyagokéban.
Továbbá jópár évvel ezelőtt, életem legerősebb acid-tripjén, ahol kataton állapotba kerültem, zombiként bolyongtam Brightonban biciklin, és csak az egészséges életösztön felvillanása mentett meg attól, hogy megpróbáljak áttekerni egy autón) megláttam, hogy az a fajta messiásvárás, ami e magadfajta pszichedelikus entheonautákra oly jellemző, könnyen lehet hamis (nem akarok a Rólad ítélni, mert nem ismerlek). Az ember lehet e drogoknak is a szektása, éppúgy, mint valamelyik karizmos vallásnak, és kényelmetlen elismerni, de igaz, sok nagyon tehetséges és intelligens embert is ismerek, akik belemerevedtek ebbe, vallásba is, meg anyagba is.
Azért írok ilyen hosszan, mert ráismerek arra az időszakra, amikor kb. három év alatt elnyomtam vagy 500 trinyót, számolatlan mennyiségű hasist és sok-sok walesi gombát. Egy bizonyos idő után mindig az áttörésre vártam, amikor majd szabad leszek ott, ahova az anyagok visznek. Nem jött el. Szerintem ha valaki ennyit nyom, akkor már kicsi is az esély, hogy eljön. Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy az LSD legjobb használati módja az, ha az ember életében egy alkalommal elfogyaszt fél grammot (nincs elgépelés!!). Akkor még tiltakoztam, mára azt gondolom, hogy nem rossz, bár persze nem kizárólagos recept. Csak Te válthatod meg magad, csak te készítheted el a Magnum Opust, egyetlen eszköz sem szükségszerű.
Kábítószert fogyasztó fiatalokat állított elő a rendőrség múlt hét pénteken egy veszprémi házibulin tartott ellenőrzést követően. Az épületben rendszeresen összejött baráti társaság gyakran fogyasztott különböző vidéki diszkókban vásárolt drogokat, utoljára speedet és marihuánát. A hatóság két személyt őrizetbe vett, az "első drogfogyasztók" azonban elkerülhetik a bűntetést, ha vállalják a gyógykezelést. Kiss Mihály alezredes, megyei rendőrfőkapitány azt mondta: nincs tudomása arról, hogy Veszprém megyében jelentősebb kábítószer-mennyiséget forgalmazó hálózat működne." (Veszprémi 7 nap, július 21.)
Rendőrségi ellenőrzés házibulin? Erős a gyanúm, hogy ismét "lakossági bejelentés" történt...
Most egy szenvedélyemről szeretnék írni. Szenvedélybeteg vagyok ugyanis. Megszállottan gyűjtöm és megjegyzem az összes olyan információt, amely kapcsolatban áll az anyagoknak azon csoportjával, melyek képesek a tudatállapot megváltoztatására, különös tekintettel az ilyen anyagokat tartalmazó növényekre. A Pszichedelikus Sámánizmus tartalmát már kivülről fújtam, még mielőtt először a kezembe került volna.
Számomra minden rettentő izgalmasnak tűnik, a botanikától a neurokémián és pszichológián át az élményeket magyarázó filozófiákig rengeteg a megválaszolatlan kérdés, a felderítésre váró összefüggés. Nagyon izgalmasak a pszichedelikumok, mert az énről és a mindenről szólnak. Amikor az ember velük foglalkozik, rájön, hogy tényleg minden mindennel összefügg.
Az igazság az, hogy mivel annyi mindennel kapcsolatosak, valójában szinte semmit sem tudok még róluk, csupán egy hatalmas mozaik apró darabkáit próbálom összerakosgatni. Ami elkeserít, hogy sajnos nem látok magam körül olyan embereket, akik hasonló elszántsággal foglalkoznának a témával. Nem mindenkinek sorsa ugyan, hogy a "nagyok" nyomdokaiba lépjen, de mégis, hol van a Magyar Pszichedelikus Underground? Úgy néztek ki, mint egy csapat lelkes drogos fiatal, és közben a pszichedelikus szubkultúra krémjének valljátok magatokat! Talán én vagyok vak, vagy rossz helyen keresgélek.
Szkeptikus vagyok és szeretek alaposan utánajárni a dolgoknak. Úgy látom, sok a köztudatban élő tévhit. Ha csak a botanikát nézzük, akkor ezidáig például senki sem gondolta volna, hogy Magyarországon előfordul pszilocibingomba. Ki mondta? Utánajárt? Csak azért, mert a nyugaton gyakori gombák itt nem honosak? Elmentem könyvtárba, könyvesboltokba, átnéztem egy rakat gombászkönyvet, megnéztem a szomszédos országok varázsgomba-honlapjait, és mit találtam? Országunkban nemcsakhogy létezik egy igen gyakori, könnyen felismerhető pszilocibingomba, melynek hatóanyagtartalma a Psilocybe mexicanaval vetekszik, de ráadásul tartalmaz egy kölönleges, eddig ismeretlen hatóanyagot, amelytől az élmény teljesen euforikus lesz. Ez afféle magyar specialitás. És ki tudott róla eddig? A kísérletező német mikológusok. Na ilyen a Magyar Pszichedelikus Underground.
És akkor ez még csak egy gombafaj. Az igazság az, hogy minden létezik, akkoris, ha vakok vagyunk hogy észrevegyük. Lehet ugyan, hogy éveket kéne szentelni a többi magyarországi varázsgombának, de ha már van egy korrekt útmutató, lelőhelyekkel, leírásokkal, onnantól nagyon könnyű a dolog. Csak ez nem mindenkit érdekel, én meg nem vagyok mikológus. Még. De a pszilocibingomba csak a jéghegy csúcsa. Ha a Légyölő galóca nem is, de a Párducgalóca hazánkban sokfelé gyakori. Itt a szezon, a bakonyi bükkösök gyönyörűek, amint találok gombát, befejezem az utolsó simításokat a Légyölő galóca FAQ-on és közkinccsé teszem a tapasztalataimat.
Aztán ottvannak például a delirogének. Igaz ugyan, hogy hatásukra vagy belépsz a szellemvilágba, vagy elvisznek az ufók, de a memóriádat mindenesetre kitörlik és közben teljesen kész leszel, feltéve hogy túléled. Maszlagot tényleg mindenütt lehet találni. A Nadragulya is előfordul, az Angyaltrombita pedig gyakori dísznövény. Már csak a Beléndek hiányzik a skáláról. Onnantól kezdve már csak az az érdekes, hogy hátha lehet úgy variálni a hatóanyagokkal (atropin, szkopolamin, hyoscamin), hogy valami értelmes jöjjön ki belőle. És van még egy csomó más dolog is.
Tehát számomra szomorú, hogy alig van olyan ember, aki komolyan foglalkozik ezekkel a dolgokkal. Nem csak a botanikára gondolok. Ez csak egy számomra érdekes szelet, nem mindenki érdeklődési köre. De mintha a többi szeletet se sokan vennék komolyan. Talán mert kevés a széles körben rendelkezésre álló információ. Néha meg úgy tűnik, mintha mindenki a saját frusztrációival lenne elfoglalva. Ami nem baj, lesz ez még másként. Csak tudatosítsuk, hogy még messze vagyunk a "Psychedelic Underground"-tól.