Jó reggelt!
Talán ide is elfér!
Tegnap délbe még nem tudtam(nem is volt tervezve nálam) hogy este a Budapest Parkba vet az élet egy HURTS koncertre. :-)
A zenekar mindig is szimpatikus volt számomra, azt is tudom, hogy nem ez az első fellépése a zenekarnak kis hazánkban.
Valahogy mindig úgy hozta az élet, hogy nem voltam egyik Mo.i koncerten sem, idáig.
Szóval lényeg, hogy tegnap sikerült őket látni, meghallgatni. Bár nem követem napi szinten a Hurts-öt, a koncerten szembesültem a ténnyel, hogy ezen a turnén csak az énekes hordozza hátán a projektet
mert a duó másik tagja valami mentális betegséggel, depresszióval küzd, az egész turnét lemondta...
Illetve az énekesnek meg hát/derék fájása van, talán ez miatt csak 1 órás volt a koncert. Szó szerint.
Ezek tudatában nekem tökéletesen elég volt az egy óra!
Le a kalappal az énekes előtt, még mindig elképesztő hangja van, konkrétan zseniális!!!
Semmi plusz malőr, semmi felesleges grimasz, semmi csícsa. Csak a hús-vér ember maga és a hangja.
Egészen elképesztő kisugárzása van az énekesnek a közönség felé!
Mivel nem napi szinten követem a zenekart, így 1-2-3 dal ismeretlen volt, nagyjából 2/3-át ismertem.
Többnyire az első lemezről szólt(Ez is a turné elnevezése, hogy 15 éves az első lemez)
Megjegyzem, az első lemezük tetszik is!
LED fal nem volt, de volt helyette egy egy agyon koptatott/mosott, itt-ott szakadt függöny ami legtöbbször annyira profin volt megvilágítva, hogy tökéletesen elég volt látványnak.
Nem mondom, hogy retró, mert ez annál lényegesen több volt. Viszont tényleg nem hiányzott ide a rengeteg csícsás izéhozé ledfal meg díszlet.
Feljött a színpadra az énekes és a kísérő zenekar(dobos, billentyűs, gitáros és két vokalista lány) és tökéletesen, hibátlanul letolták az egy órát.
Mivel teljesen váratlanul ért ez a délután, így semmit nem vártam az estétől.
Viszont így semmi hiányérzetem nem volt a koncert után, kaptam egy masszív, hibátlan koncertet, koncerthangulatot és egy nagy élményt, még így csak 1 órában is.
Az énekes egy az egyben a 30 évvel ezelőtti Dave Gahant idézi meg, 1x-2x ha tett néhány mozdulatot akkor akarva akaratlanul is a régi Dave jutott eszembe... :-)))
Remélem felépül a másik tag és alkotnak még együtt, kár lenne a Hurts-ért, üde színfoltja a mai napig a mai könnyűzenének.