Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A JSB EE -ből csak a 200 db-s prémium a jó minőség akár átmérő, vagy súly tekintetében!
Én áttértem a JSB Exact 0,54 g súlyú, de szigorúan csak a 4,5 mm alapméretű lövedékre, mert az kevésbé szélérzékeny és csak 6-7 m/s-l kisebb a lövedék sebessége, és szebb szórásképet produkál, mint a JSB EE típus.
Nagyon jó a Simply! Teljesen felesleges ennél drágább lövedéket venni, kivéve a versenyszámok. Érdekes, hogy a JSB házon belül tekintélyes konkurenciát csinált magának! Heló...
Még az MHSZ-n agyongyötört FÉG és Suhl puskák csövét a BALLISTOLRobla Solo MIL cső tisztítóval ( 2.300.-Ft/65 ml) keltettem életre, mert bronzkefével sem lehetett már eltávolítani az ormózatok között lerakódott különböző keménységű ólom lövedék törmeléket!
Időnként a tűzfegyvereim csövét is átpuceválom a Roblo-l, mert a csőben lerakódott lőpor salakot is hibátlanul eltávolítja!
A Robla Solo MIL speciális ammóniát tartalmazó elegyből áll, mely a rezet és a réz-cink ötvözetet oldja fel, hanem az ólmot is, amely fegyverek szórásképét is nagy mértékben rontja.
Mit gondolsz, én mibe használom? Szinte csak ezt. Itthon. 20 méterre. Sokat! Kb. 10.000 db /év. Van hozzá 8-10 puskám. Rugósak. Nem egy!
Van JSB is, több fajta, ünnepnapra. Ritkán és keveset használok belőle, mert itthonra luxus! Csak a minőségi, német puskákba. Ritkán, mert a Geco Diaboloval vannak belőve a puskák. Legalább 15 éve azt használom. Az olcsó, gyakorló kategóriában nem találtam olyat, ami pontosságban ugyanolyan, vagy jobb. A Simply valamivel jobb, de nagyon megdrágult.
Ez puska ez ahhoz nem jó ,már rég próbáltam van is itthon csak a pisztolyhoz használom ,túl könnyű . Ami jó neki az olyan 0,52-0,53 grammos . Nehezebbet is próbáltam de azt már nem tudja vinni ,lerövidül a hordtávja .
Ha jól értelmezem,lövedék 1ik oldalán van huzagolás nyoma a másik fele sima,DE, a lövedék nem sérül meg.Csőkorona sérülésnél gondolom lövedékből kiharapna kis darabot,kosz lerakodás is akár lehet,vagy valóban kopott a cső.Nem tudom,csak találgatok. Kíváncsi leszek mi a problem.
Rugósnál cseréld le a rugót 7,5J helyet pl-úl 6J-ra,akkor mi lesz?Pontosság megmarad rövidebb távolságra,huzagolás nyomai meglátszanak a lövedéken,szerintem.Itt a cső xar biliacélból készült és megkopott rendesen.Lehet más hiba is,annak semmi köze a kopott csőhöz.
Már patront is cseréltem benne ,valamelyest jobb lett a hangja de a hordtáv nem sokat változott ,gyorsan esik a lövedék ahogy a távcsőben látom ,valahogyan megpróbálom behatárolni hol lehet a távja . Épületből épületbe szoktam vele lőni ,ne száljon el a lövedék de még most ezt sem tudom kivitelezni ,napok óta szél fúj és a műhelyem is szanaszét van ,épp a tetőt cserélem .
zárdugattyú nem lehet csak a cső vége felől de szinte semmi nyoma sincs huzagolásnak olyan szinten mint egy magyar ,vagy Sláviában . Valami kis kör nyomokat látni benne de semmi mást ,több lövedéket is lőttem vízbe hogy ne sérüljön meg ,különféléket ,nagyon nagyon minimális nyom van a lövedék szoknyáján ,de az nem huzagolási nyom csak olyan körkörös érintési nyom inkább . Klaszikus huzagvágási nyomok nincsennek rajta. De még valahogy összehasonlítom az LG ,és a Lov kilőtt lövedékeivel is azokon mit látni .
Úgy gondolom, hogy első sorban a nyomás csökkenés okát kell feltárni és kijavítani. Azt sem tudjuk, hogy korábban a huzagolás volt-e vizsgálva. Valószínű, hogy nem. Én sem szoktam, hogyha pontos a puska. Vizsgálni is többféle, lehetőleg prémium minőségű, nem pedig plinker lövedékkel érdemes. Azt is csak akkor, hogyha nem megfelelő a puska pontossága. A Gamo Match egy "futottak még" kategóriájú lövedék. Tudom, mert korábban magam is használtam. Hasonló áron van attól jobb. Sokkal!
Nem ismerem, nekem csak rugósak vannak. Németek, magyar, orosz, kínaiak. Csak logikusan gondolkozom. Hogyha lecsökkent a nyomás, az első sorban szerkezeti hibára vezethető vissza. Egy-egy lövéshez nem adagol elég gázt, vagy tömítetlenség miatt máshol szökik el a gáz, nem jut elég a csőbe. Ott keresd a hibát, ne mindjárt csövet akarj cserélni.
Vagy 15 év alatt csak valahogyan kikopott ! Sose volt benne csak a Gamo Mach lövedéke ,én mást nem használok . De ez valami keményebb ólom vagy ötvözet féle . Csak halhatóan köp egyet mint akiből kifogyott a gáz pedig új patronok vannak benne és egész máshová lövöldöz mint kéne .A hordtáv is erősen lecsökkent . A vízbe lőtt lövedéket megnézve nincs körkörös huzagnyom rajta csak a féloldalon látható egy kevéske bevágás a másik fele meg mintha sima csőből ment volna ki fényes . Ma lövök másféle lövedéket is ki belőle ,megnézem azokkal mit csinál ,vannak itt olyanok amiket nem használok vagy a pisztolyhozvaló könnyített lövedék ,megnézem azzal mi lesz . Meg megmérem a lövedék átmérőt is mit mutat hátha az lett selejtes épp .
Ezt nagyon furcsállom. Hogy tudná kikoptatni a puha ólom az acél csövet? Vagy talán csapágygolyót lőttél vele? Van több kínai puskám is. Rugósak. B2, B3. Jó, pontos a csövük. Szép a huzag. Soook lövés után is! A kínai légpuskák csövével nem szokott probléma előfordulni. Azt gyanítom, hogy más lehet a hiba!
Egy felesleges kínai csövem van. Én nem fogom használni. Kis pénzért elviheted, hogyha eljössz érte.