City kiesés nem is annyira meglepő, ha eleve kétkedve nézed az egész cirkuszi előadást, ami a jenkiknél folyik:
"
Megnéztem egy hosszabb öf.-t jutubon. Többet nem is ér ez a meccs, szerintem a csalás-bunda-megvásárolt eredmény kategória tökéletes képviselője. És igen, két ARAB csapat között ezt simán lehozza sajnos a fifa-uefamaffia minden komolyabb botrány nélkül. Részint a City talpától a feje felett 5 méterig olyan sáros a fekete pénzektől, hogy nem mernek beszólni, botrányt kavarni, inkább hazakullognak készülni (Gagyigyula is úgy állhatott hozzá, hogy vagy-vagy, de biztos nem nagyon bánja, hogy nem zavar be tovább a felkészülésbe ez a cirkuszi show) Részint a "szurkolóik" olyan minimálisan hallatják a hangukat, és tradíciók híján, meg a szezonban eddig tapasztalt kudarcok miatt gyorsan-csendben túlteszik magukat, hogy innen is úm. "idő előtt" haza lettek küldve.
Inzaghi feje volt egy érdekes tanulmány, furcsa volt, mintha nem teljesen lett volna őszinte az az öröm ... (?) ... nyilván érezte, hogy ez abszolút nem reális eredmény, sőt. "
Ezt az aktuális topikba írtam először, és valahogy azt erősíti meg bennem, hogy nem sírnék egy Monterrey továbbjutás, BVB hazautazás esetén ... ;)
A velünk egy csoportban lévő Fluminense kiveri a BL döntős Intert, az Al-Hilal(!) pedig kiveri a ManCityt, akik közül csak Haaland az arab csapat többszörösét éri.
Hát mi van itt kérem? :D
Egyébként mi pihentünk a csoportmeccsünk után, a legtöbbet, majdnem 1 hetet, 06.25-től 07.02-ig
Kár, hogy a mi meccsünket hajnali 3-tól adják, de lehet, hogy megnézem. :D
"ezzel az állandó fellépési meg teljesítménykényszerrel van bajom, ami egyszerűen kinyírja a játékot."
Mint a játékosok, szurkolók jó nagy részének, de hát az edzők-klubvezetők-stáb sincs oda ennyi plussz fellépésért. Viszont ha az uefa-fifa bejelentené idén, vagy jövőre, hogy 2 (3?) év múlva elindítanak egy Szuperligát, ami kiváltja/helyettesíti/megoldja ezt a sok fárasztó külön hakni bizniszkét, alighanem simán belemegy az érintett klubok többsége, vagy mindegyike. Nem lehet ész nélkül vagy 4 (angoloknak 5) különböző kiírásban toppon lenni, komoly pihenés nélkül 11 hónapon át.
Simán érik szerintem, hogy infantilis és cefre "kollégák" tető alá hozzák ezt az "újítást" és egyetlen nagy trófeáért szervezzék össze a legjobb/legnagyobb/leggazdagabb klubokat.
A brazil futballnak szólt az utolsó zárójelbe tett mondat, a Bayern megyeket, igyekszik úgy, ahogy, de részint a PL (vagy 8-10/?/ kőgazdag és nagyon nagy fizukat kínáló klubbal) és a két spanyol óriás + PSG jóval csábítóbbak tudnak lenni a legjobbak számára, mint München és a BuLi. Ez sajnos üzleti tény.
Az hogy a viszonylagos kiszolgáltatottság, hátrébb soroltság mellett még elkövetnek szép számmal szakmai hibákat, nem logikus koncepciók alapján igyekeznek jobb csapatot összerakni, érthetően mérsékelt sikerrel, az egy külön sztori. De ezt éppen Laci szokta elpanaszolni, azért írtam, hogy a szamba művészek háza táján még rosszabb (sőt, sokkal rosszabb!) a helyzet. Azért a bajorok eredményei (sajnos) élénken megvannak az előző 11 évből ... ;)
Biztosan velem van a baj. Egész egyszerűen megcsömörlöttem attól, hogy állandóan játszanak a csapatok, lényegében semmilyen változás nincs a játékban. Vagy ami van, az nem pozitív: egyre statikusabb, kiszámíthatóbb, komolyABB! ellenféllel szemben teljesen meddő. Ahhoz meg számomra jelenleg nem elég szerethető ez a mostani gárda, hogy annak tudjak örömködni, hogy egy lényegesen gyengébb csapat ellen berámolnak 4-5 gólt. (Egyébként jellemző módon ilyenkor is ritkán látni igazi örömfocit, mert úgy nagyjából az látszik, hogy ők se szeretik igazán egymást.)
És igen, nemcsak Sané keretben, sőt kezdőben ragadása ÉVEKIG érthetetlen, hanem legalább még 3-4 másik játékosé, akiknek alapból max. kiegészítő szerepe kellene, hogy legyen egy ilyen ambíciókkal rendelkező klubban.
De mindegy is, mert amellett, hogy van egy alapvető szerkezeti problémám a Bayernnel (ami még évekig nem fog megoldódni), ezen túlmenően ezzel az állandó fellépési meg teljesítménykényszerrel van bajom, ami egyszerűen kinyírja a játékot.
"AC Milans entschlossenheit Ardon #Jashari zu verpflichten, hat der BVB dazu veranlasst, zu reagieren. Nachdem Gittens Deal, haben sie erste Kontakte mit Club Brugge aufgenommen!"@sachatavolieri
Jashari iránti érdeklődés komolynak tűnik, de már van konkurencia. Egy csatár jelenleg tényleg másodrangú fontosságú.
Az utóbbi időben folyamatosan csatárra gerjedünk, ha kell ha nem igazolunk, miközben vannak olyan területek, ahol mint sivatagban egy korty víz úgy hiányzik a frissítés.
Die Folge: Jetzt ist wohl der BVB sehr an einer Verpflichtung des Portugiesen interessiert. Der 22-Jährige könnte sogar schon bald zur Mannschaft stoßen. Medien berichten von einer Ablöse von 18 Millionen Euro.
Jó játékos, de minek nekünk ide még egy csatár, amikor Guirassy, Beier és Adeyemi is ott van a keretben? Teljesen érthetetlen.
Régen nem a PL, hanem a Serie A "marketingje" szipkázta el a nagy spillereket a Buliból. Sammer, Matthaus, Brehme, Effenberg, Klinsmann, Möller, Kohler etc. Nem is emlékszem, hogy Ridle és Hamannon kívül más játszott volna a PL-be
Azért ne túlozz 2020-ba a bayern bl-t nyert. A probléma a bundesligával van nem a Bayernnel már évek óta mondom hogy a bundesliga egyre kevésbé vonzó régen se volt az de régen azért nem volt a premier league ennyire kiemelve most már túlságosan erős marketingbe és inkább odamegy bárki akár nem bl csapathoz is csak ott játsszon vagy a laligába
Mondjuk klubvb viszonylatban jót, és néhány játékos 1-2-3 megmozdulására rácsodálkoztam (elsősorban Sané, hogy ő mi a fenét keres egy Bayernben ennyi bénázással, hibával az misztikus rejtély, de tényleg) de összességében nem játszik rosszul a csapat. Igaz az ellenfél a tipikus brazil hibák sorozatát produkálja.
(Mintha 2014 óta ott lefagyott volna a futball tudomány, tudás, leragadtak azon a közepes szinten, és nem tudnak tovább lépni ...???)
Nekem most nagyon mélyponton van a Bayern-identitásom, pihentetem egy kicsit a dolgot, hátha lesznek olyanok a csapatban, akiket kedvelni tudok (ez most csak egy-két játékosra igaz). Mondjuk az eljutott hozzám is, hogy Rafael Leao iránt legalább minimálisan komolyan érdeklődtünk - és ez nem rendített meg az elbizonytalanodásomban-:) És hát Gittens sem.
A bajoroknál se mehet könnyen az erősítések igazolása. Kb. 1 hete győzködték Gittenséket, menjen inkább hozzájuk. Magasabb fizetést is kínáltak neki, mint a Chelsea. De nem őket választotta.
Mondjuk érdekes, hogy jobb igazolás nem jutott az eszükbe, mint Gittens.
Igazatok volt. Egész hihetetlen, hogy ennyiért veszi meg az a hülye klub. Elég nagy flopnak tűnt számomra Gittens mindig is. Nem akkorának, mint Moukoko, de egyikükből se néztem ki túl sokat. Tkp. most sem vagyok meggyőződve róla, hogy valaha is komoly focista lesz belőle, de legalább a biznisz része rendben.
Amúgy az meg van, hogy Moukoku eladása 5+bónuszok+százalék a következő esetleges eladásból rohadt jó üzlet? A többség még abban sem bízott, hogy ingyen sikerül őt elengedni a magas fizuja miatt.
Bizony, különösen úgy, hogy 90k €-ér jött és igen is jól döntöttek, hogy elutasítják VB előtti ajánlatot.
@Racilaci: Ezért mondtuk, hogy a fiatal játékosok eladásával (az eredeti üzleti modellel) nem szokott gond lenni. Gittens a harmadik/negyedik legdrágábban eladott BvB játékos ezzel.