Az a szekta is befogad. Ma nyugtattak meg a szervízben, hogy ugyanúgy nagyobb arányban hullik benne a zár, mint a IIIasban, szóval még gari lejárta előtt küldjed neki az expót rendesen :-P Meg persze attól függ mit csinálsz, nekem most kvázi sajtófotó esik be sok, ott a dinamikáját és szem követését is kihajtom rendesen. Nem is nagyon akartam ilyet csinálni, csak belekavarodtam :-D
Egy időben köpködték itt a MILCet, míg nem értették, hogy miről beszélek, bár azóta ez a 3. generáció, baromi jó még a színezhető fúkuszmező is, meg ilyen apróságok, mert a IIIasnál nem mindig látom, hogy hol van. Majd megfejted a lelkivilágát. Én azon vergődök, hogy melók is esnek be, oda kellene még FF váz és valami obi, de mivel viszonylag sokára térül meg és ki tudja mi lesz így csak vakarózom, mert csinálnám is meg nem is, érdekes, legalább a cucc is termel vissza lóvét, hobbira meg bőven elég lenne még egy kisebb váz ASPC kivitelben nagylátóval. Melóhoz meg 6700 környéke a hajtogatós kijelző és 2 tárcsa miatt. Nehéz a bányászok élete, 10+ éve időszakosan használok Sonyt, most kezd egyre állandóbb lenni a többi mellett.
Tisztelt fórumtagok/fotóstársak, A mai napon én is beléptem a Sony táborába. Sony Alpha 7 IV Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II Art ----------------------------------------------------------- Köszönöm a segítséget/az útmutatást és a jótanácsokat.
Nagyon köszönöm a kedvességeteket! Szép idők voltak, de az amnéziám eltörölte. Most árad vissza a fejembe minden. Amúgy minden gépem megvan, amit láttatok (ezzel tartoztam), sőt lettek újak, főleg nem Pentaxok, de egy gyönyörű Honeywell Pentax ES is jött.
Pár dologgal úgy voltam, hogy nem kótyavetyélem el, aztán mégis. Annak nincs értelme, hogy 27ezredik nem használt cucc meg "valamire majd jó lesz" álljon a polcon. Akkor legalább valaki használja, max. ismerősnek ment nagyon olcsón.
Igyekszem legalább hetente egyszer megjáratni, meg állandóan feltöltött akksival tárolom, de a K70 és a K1ii mellett eléggé nélkülözött lett. Eladni nem fogom, mert rendkívül megkímélt állapotban van, ráadásul a fehér verzió + fehér kit obis szett, amennyit a piac adna érte, azt meg elkótyavetyélésnek érzem.
Bízom benne, hogy még sokáig nem kell a donor kx vázat szétbontsam
Hát a vérnyomás/idegrendszer rendbetételére alkalmasak, ha kórosan alacsony a vérnyomásod, vagy végtelenül nyugodt típus vagy aki viszont csak teher alatt teljesít...vagy a kettő együtt.
Sajnos tipikus K30/K50 hiba, egy szolenoid hibásodik meg, amely a rekeszt hivatott vezérelni. Nem nagy ügy a cseréje (google a jóbarátod, Pentax és solenoid címszavakra keresve rengeteg tartalmat találhatsz), de ajánlott szerezni bele egy eredeti made in Japan fehér színű szolenoidot, ami gyakorlatilag már csak bontott nem működő gépekben található, a teljesség igénye nélkül: Pentax Km, Kx, Kr, K100, K110, K200-as gépekben még ilyenek voltak.
Hivatalos márkaszerviz a gyengébb, zöld színű, made in China szolenoidot teszi bele, ami semmivel nem jobb mint ami mostanáig a tiédben volt.
Ideig-óráig még életre tudod kelteni a gépet, ha sorozatképre állítod és készítesz egy 10-15 képes gyors sorozatot. Utána órákig-napokig még működni fog, de megjavulni már soha.
A sárga-fekete Patona igen jól bírja, részemről eddig a legjobb utángyártott díjat megkapja, a fekete-zöld Patona (prémiumnak hazudott) egy kalap kakát nem ér, az nem ajánlott.
Nomost itt valami félre mehetett, mert elvileg 2 órája kérdezted, de istenbiz én erre láttam a választ is, hogy klasszikus K-50 meg társai Pentaxos szolenoid szériahiba.
Sziasztok,tudnátok tanácsot adni. K-50 es gépem van, és olyan hibát produkál, hogy sötét képet készít, bármilyen beállításon , bármelyik obival. Mi mehetett benne tönkre? Érdemes javíttatni? Hová vigyem? Menyi lesz a javítás?
A Pentax KP egyik utángyártott akkuja kissé megdagadt, elég volt kivennem.. tény, hogy sok éves már. A gyári akku még jó, de venni kellene tartalék akkut. Az utángyártott akku www.vhbw.de gyártotta.
Jól gondoltam én, hogy ezeket csak elkótyavetyélni lehet, de nálam, ha csak a szekrényben állnak, semmit nem érnek. Hirdetgetem őket, hátha valaki örömét leli majd benne!
tartom amit mondtam, hogy tanulógépként tök jól megállná a helyét ha van a környékeden olyan aki tanulna. nyilván nem sport és táncfotózásra való, af és iso terén a mai gépek mellett nem rúg labdába, de a normális átlagos fényviszonyok között szembejöhető szituk nagyon nagy részét teljesen korrektül meg lehet vele oldani.
nálam mondjuk eredeti dli90-ből van egy kazal, összevissza használom őket, elég jól bírják.
kp viszont botrányosan zabálja az akksit (hidegben meg aztán pláne), ahhoz vettem egy dummy akkut usb-s csatival, azzal megdugok egy powerbankot oszt jóidő. nem baj ha nem nyiffan ki az előadás közepén és a végét is meg tudom fotózni :)