Az áldozat egy 65 éves kerékpáros, aki a Vértesszőlős mögötti részen, egy jobbos kanyarban átment a szembeoldali sávba, ahol frontálisan ütközött az ott szabályosan közlekedő kerékpárossal (utóbbi egy versenykerékpáros volt, de ennek nem sok relevanciája van, hiszen a saját oldalán, szabályosan közlekedett).
Bár az áldozatnak volt sisakja is, olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tudták megmenteni az életét.
"Remelem amikor szavazni kell majd akkor legalabb tudjatok hogyan kell helyesen, es nem hatott olyan melyre az agymosas hogy azt is kimosta volna."
Ezt ki írta? Valami propagandásos? Vagy csak egy hasznos idióta? Fogd a kezeddel, és el se engedd. Eloben.
Amúgy ez egy nyílt fórum, sokan írhatnak ide. Tahók, akik magyarul sem tudnak írni, meg másik tahók, akiket zavar, ha nem eltartott kisujjal válaszol valami tahó.
Olyan itt nincs, csak a csöcsrázós hosszúhajúak, szigorúan napszemüvegben és a full mozgáskorlátozott kispöcsök akik széket raknak a rollerre és úgy ülnek ott mint a budin.
A rolleresek még szintet is lépnek! A minap láttam a kerékpárúton rollerest, aki bicikliutánfutót kötött a rollerre és gyereket fuvarozott benne. Elég biztos vagyok benne, hogy ez szabálytalan.
Rollerigazoltatást én se, de bringást se. Viszont krétarajzokkal elég sűrűn találkozni kerékpárút mentén.
Feltűnt, hogy felénk rollerekkel főleg csajok hasítanak, biztos azért, mert a full álló helyzet miatt max légellenálástól tökéletes cucc a hajlobogtatásra, gatyaszárlengetésre, seggrázatásra és legfőképpen a csöcsdemózásra. Mint anno a lovakon ugye.
Én meg azt, hogy elektrollerrel miért lehet mindenféle jogosítvány nélkül akárkinek akárhol száguldoznia. Has biciklivel vannak egy kalap alá véve akkor igenis vonatkozzon rájuk az összes, biciklire is vonatkozó előírás. A rendőrök meg bírságolják már szarrá a zebrán keresztbe-faxba átszáguldozókat.
Nomeg a névtábla se ami gyakorlatilag a rendszámuk lehetne és az azon levő azonosító nélkül pont olyan biciklis mint Pista bácsi vagy Mari néni. Versenyen se halnak bele a rajtszámtáblácska kötelező hurcolászásába.
Kékesről, Dobogókőről, Pilisből, Budáról, Mecsekből, Badacsonyból, Tihanyból, Kőröshegyről, Érdről Törökbálintról, Tokajból, stb. lefelé jövő bringásokat szarrá bírságolnám a leírtak hiánya miatt. És akkor a küllőprizma, kadmiumsárga izzó, rudazatos fék elő sem került...
Én továbbra sem értem, hogy egy sportoló miért tekinti a közutat, kiváltképpen a 30 km/h-ban korlátozott önálló kerékpárutat versenyfelkészülési terepnek.
Ha autóversenyző vagyok, akkor gyakorolhatok a versenyre közúton?
Az új kreszben a versenybiciklistáknak, akik 50km/h-val is száguldozhatnak, én biztosan előírnék minimum kismotoros jogosítványt és gps alapú km órát a sportorvosi igazolás és bringaegylettagság mellé. Így simán számon lehet rajtuk kérni majd a max. sebesség be nem tartását is ami az adott úton mindenkire vonatkozik.
Tapasztalatból hallottam. A mostani bicikklis kretének 98%-a nem tudja, merre kell menni, mert ott a telefon, gps, utazástervező, bármi. És nézi a képernyőt akkor is, meg ott is. És lehet, hogy autóra van állítva a kütyü, mert apa ótózik a kocsival, és úgy szokja állítni...
Mer kire kell szavazni, idegenbe tengődő hazafi??? Onnan tudod a frankót? Amikor ahhoz sincs agyad, hogy egy laptopot elvigyél a kalyibából a melódiába, akkor itt tudod, hova kell ikszelni a pöttyöt? Itt szar minden, de azért a "nem Mo." -ban nem érdeklődöl... Írtunk féltucat lehetőséget, linket adtunk, mi a fasz kell még?
Vegyél egy hátizsákot, egy laptoptáskát, "oszt jónapot." Vagy áraggyá.
(Mi a rák az az "eloben" amit a LIDL árul bringás cuccként?)
A kerékpározók között is vannak egészen elképesztő, ostoba barmok.
Mint pl. ez a díszpinty meg a két másik haverja.
Éppen az Árpád hídra tekertem fel a budai oldali rámpán, amikor láttam a szemem sarkából, hogy a Flórián téri felüljárón lévő terelésnél zöldre vált a lámpa és a sor elején három bringás megindul. Ugye ebbe a sávba csak és kizárólag úgy tudsz kerülni, hogy már a Szentendrei úton is a belső sávban biciklizel, és a Raktár utcánál sem jut eszedbe használni a kerékpársávot. Szóval ők a Szentedrei úti belső sávból a Flórián téri északi felüljárón át eljutották... az Árpád híd belső sávjába, ahol körülöttük 70-nel megy a forgalom. Végig, libasorban, a villamos melletti szegélyhez simulva mentek. Én itt vettem egy kis előnyt, mert meg akartam örökíteni őket. Végül a Margitszigeti lehajtónál a belső sávból kikanyarodtak jobbra.
Sok autós éberségén múlt, hogy nem lettek elbaszva a kanyarodás közben, pedig igazából mindenki jobban járna, ha ezek többé nem vezetnének kerékpárt se.
Az elbaszásból pedig ki lehetett volna szállni.
Egyszer be sem menni a Szentendrei belső sávba.
Ha már ott van, akkor nem megy a felüljáróra, hanem egyenesen továbbmegy, és a Flórián téri felüljárók alatti járdaszigeten félrehúzódik újragondolni.
Amikor megállt a villamosvágány-keresztezésnél a pirosnál, akkor is láthatta volna, hogy az út egy városi autópálya belső sávjában folytatódik. Kirakhatta volna a bringát a villamosmegállóba, újratervezni (Szentlélek tér). Ekkor a legnagyobb gond az lett volna, hogy le kell cipelni a lépcsőn a bringát.
Amit ide nyomtál, annak kb. a negyede nemhogy nem témába vágó, de olyan OFF-topic, amitől több topic-társ dührohamot kapott volna régebben.
Ha nem esett volna le, a szavazásos bekezdésedről írok, melyben feltételezed, hogy mindenki (aki ide ír) agymosáson esett át. Kerestem is az agyam ezután, de nem találtam. Biztosan kimosták. A fejemből.
Koszonom az epito jellegu hozzaszolasokat (akinek nem inge ne vegye magara)
A LIDL-s is jo lehet, meg kell nezni eloben. Majd megnezem hogy itt is aruljak-e a LIDL-ben (nem Mo.).
A kosar nekem is eszembe jutott, az sem elvetendo otlet, majd megnezem milyen nem otvar kosarak vannak.
PS.
Nem ertem hogy ha az ember felvet egy temaba vago kerdest akkor miert van hogy a hozzaszolasok fele rosszindulatu es kritizalo. Mint latszik az igenyem nem egyedi, es mas is talalt erre jo megoldast. Ezert tettem fel ezt a kerdest itt.
Remelem amikor szavazni kell majd akkor legalabb tudjatok hogyan kell helyesen, es nem hatott olyan melyre az agymosas hogy azt is kimosta volna.