Múlt héten Belgiumban jártam, és azért figyeltem az autókat - is ;) a sör és csoki/goffri mellett.
Érdekes megállapításom, hogy fehér holló a 2010 előtti autó, igazából két e46 kupét láttam, asszem sedant nem is, egy e46 kabriót, talán 3 db e90-et, de abból is csak fészlifetest. Jellemző a 2015 utáni autópark, és szinte minden autó tiszta volt, akár közlekedett, akár csak parkolt. E36-ot, vagy korosztálya bmw-t nem is láttam.
Amúgy úgy mindent elnézve nagyon hanyatló a nyugat (:DDDDD), érzésre a városokban minden 3-ik autó elektromos.
A kedves asszonykám egyebekben megjegyezte, hogy olyan toyotát nem is látott, mint az övé (Corolla cross), de egyéb japán autó is alig volt, toyota meg tényleg csak néhány. Az autók zöme a 3 német prémium, a bmw-audi-mercedes, ott meg tudják fizetni a banánt a majomnak.
Nos, a múltkor emlegetett Supraban végül nem sikerült utaznom, és már nem is lesz rá lehetőségem, mert...
Mindegy, a lényeg, hogy a "mi volt eddig a legjobb autó, amiben ültél" kérdésre már megvan a csúcs, amit valószínűleg semmi nem fog überelni, amíg élek. Ráadásul nekem mindigis a szívem csücske volt a típus. "Mit vennél, ha..", mindig a 911 a válasz.
Szóval hozzá volt szerencsém: 911 (998) GT3 RS Weissach. Bizton állíthatom, hogy ez nem utcai autó, hanem kőkemény versenyautó rendszámmal. Pedig szerintem az autó képességeinek az 5 százalékát sem karcoltuk meg.
Tegnapelőtt Sopronban volt egy régiutó-találkozó. Állt ott egy szép kiscápa 315-ös. Gondoltam magamban, milyen régen is volt már, amikor a BMW-ben egy ezerötös ladával azonos méretű motor volt.
Mert eldobós motorok vannak, 50e km-nél elszakadó vezérlés, bedöglő Adblue, olajzabálás, mára az lett a kérdés, hogy melyik az a márka, amelyiknek a motorjai elmennek 150-200e km-t teljes összeomlás nélkül. Toyota, Honda.
Amúgy azért sem érdekesek a motorok, mert ha van 3 benzines és 3 diesel változat, az mindkettő ugyanannak a motornak a túlhúzott változatai, alapvetően nem különböznek egymástól. A BMW-nek van 1.5 háromhengeres, 2.0 négyhengeres és 3.0 hathengeres motorja. Ennyi. Leírni is unalmas.
De a Stellantis csoport autói is 1.2 Puretech 3 hengeres vagy 1.6 Prince 4 hengeres, egyik fos, másik fosabb, hát ki izguljon rá, hogy milyen jó motor van ezekben? Nem kellene ingyen sem.
Múlt héten megállított a rendőr, mert gyanúsan lassan mentem, konkrétan 40-nel a lakott területen kívül. Az aszfalt olyan volt, mint a sztálingrádi elkerülő 1942-ben, de ugye ezt nem mindenki veszi észre. Háromszor kellett a szondába fújni! :DDD