A magyar piac túlnyomó részt az általad szakértői megfogalmazásként szarnak titulált alapanyagból készült végterméket használja. No, tud erről a Shell? A Shell szar alapanyagot használ Magyarországon? Dehát ott biztosan nemzetközi normák vannak. Mégsem?
2025-ben az automatákat nem kell megvenni, mások lesznek a számok, DE!!! (és ezt nem írtam le, feltételeztem valamennyi gondolkodási képességet az olvasóktól, valószínűleg ez hiba volt) ez nem azt jelenti, hogy a 413 Mrd helyett 0 forint lesz az anyagi jellegű ráfordítás. Hanem mások lesznek a számok.
A 3200 darab automatát nem ingyen kapták. 2025-ben erre már nem kell majd költeni, mások lesznek a számok is.
Az első mondat nincs szoros összefüggésben a másodikkal, pláne nincs egyenlőségjel téve közé. NEM azt írtam, hogy a 413 Mrd forint egyenlő a 3200 darab automata árával. Ténymegállapítás 1: 2024-ben 413 Mrd forint. Ténymegállapítás 2: 3200 db automata. A két ténymegállapítás nem ugyanaz.
Mondom máshogy. Az első és a második mondat között nem vessző van (mintha levezetném, hogy mit tartalmaz a 413 Mrd forint), nem csak pont, de még külön bekezdés is! A grammatikában az új bekezdés azt jelenti, hogy egy új gondolat, új szöveg következik.
A 15 millió forintot meg a 6-szoros árat te keverted bele, de így már akkor számodra is világos, hogy hol tévedtél.
Hogy téged duplán átvernek-e, azt magadnak kell megítélni.
Én azt mondom, ha van egy terméked, amit x forintért állítasz elő, és ennek a világpiaci megfelelőjének az ára egy adott időszakban 50%-kal emelkedik, és te ezt az emelkedést valamennyire nem követed le, akkor hülye vagy. Ha pedig azt is tudod, hogy a partnered rá van szorulva a termékedre, és nem emelsz, akkor meg egy címeres ökör vagy. Így működik az üzlet.
Azt még csak-csak megértem, hogy más írását rendszeresen nem tudod értelmezni. Hiába, a mai oktatás rendkívül gyenge lábakon áll, mint látjuk, a béka segge alatt van.
Először mássz le arról a magas lóról, mert láthatóan szédülsz, aztán olvass utána, hogy a két ország mikortól áll közvetlen harcban állt egymással, milyenek az erőviszonyok, Irán milyen erejű és formájú válaszcsapásra képes, és mindez hogyan hathat az olajárra.
Ha ez mind megvan, akkor gyere vissza. A magas lovat hagyd békén, többször több topickban is látszott, hogy nem áll jól neked.