Minden, ami az egykori Bakony/Balaton/Somló Volánnal, ezek jogelődjeivel, valamint a megye jelenlegi helyközi és helyijáratos buszközlekedésével kapcsolatos.
Pénteken utaztam rajta Devecser és Káptalanfa között, nekem nem tűnt fel. :D (Csak az, hogy azon a Győr - Sümeg járaton sárga Intourónak kellett volna lennie.)
Elkerült az agglóból és Veszprémben normális helyre is rakták, csak Siófokra kellett busz nyári segítőként. Utána Füred szorult meg azért helyettesített ott.
Réges rég Salgótarján helyiben kéne már neki járni, ahová eredetileg ment volna a 'húszhuszonhármas szétosztásukkor. Érdekes játszma zajlik ezekkel kapcsolatban, három év után még mindig nem sikerült mindnek megtalálni a megfelelő szolgáltatási helyet. Ez pedig egyben azért érdekes, mert sok helyre elvileg a magas amortizációs költségük miatt nem viszik, csak minél korosabb állapotukban, lásd Dunaújvárosba, vagy Szekszárdra. Ugyanakkor jobb eltenni tartalékba pár darabot, hátha gyorsabban le tudják zülleszteni a cég egyetlen még normális helyi kivitelű dízeles szólóit, ami a RIR-es Merci szérián kívül még van. Többek közt az érintett kocsi is ezért szolgált már Veszprém helyköziben, Siófokon, Balatonfüreden és Ajkán is két év alatt. Remélem, ha elosszák az új Credók mindegyikét, akkor elviszik a normális helyére,
NAJ-393 festése felfrissült, viszont se nem fehéredett ki teljesen, se nem sárgult be, hanem maradt a kék csík az alján - igaz, világosabb színben, kb. az egykori kunságos árnyalatban.
Kíváncsi vagyok, hogy ez egyben az LJS-054 pályafutásának végét is jelenti-e.
Ha már ez a téma, amúgy ez a Solina egyáltalán járt máshol, vagy új kora óta Fűzfő helyit csinált? Visszaolvastam, azt láttam, hogy két éve már létezett ez a helyijárat még a Bakony Volán üzemeltetésében Balatonfűzfőn, amikor megjött az LJS, várpalotai tartalék Ikarusok, majd az egyik Sprinter járt rajta az első években, az oké. De ha valaki emlékszik erre, az LJS-054 egyből oda került, vagy előtte próbálták helyköziben is használni?
A szállítás hivatalosan három ütemben zajlik majd. A szerződés április 23-i hatályba lépésétől számított 61–90. naptári nap között 40 autóbusz érkezik meg, ezt a 91–120. nap közötti időszakban további 40, végül a 121–150. nap között 51 darab jármű követi. Ennek megfelelően az utolsó autóbuszokat legkésőbb 2025. szeptember 20-ig kell leszállítania a gyártónak.
Én ezt úgy értelmezem, hogy az elsők állnak itt forgalomba, a többi meg később máshol - Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye lesznek az érintett megyék