Bullyingra nem valaszolok. Akinek inge vegye magara.....
Az oldaltaska azert nem tetszik mert itt eleg sokat esik az eso es tiszta ganej lesz a taska ha oldalt van.
Nem ertem hogy miert van az hogy ugy latom egyedul vagyok egy ilyen igennyel a vilagban. Legalabbis ezt latom a termekkinalatbol.
Lenyegeben a linkelt taska egy szelesitett verzioja lenne jo. A laptop egy jo pelda, egy pl. akkora taska nekem eleg lenne mint ket egymasmelle rakott ciposdoboz. Oldalzseb se kellene, semmi. Nem is volna ormotlan, es elkepzelhetetlennek se tartom miert ne lenne megfelelo.
Ilyen szeles (max 5cm-rel szelesebb) de egy terben, nem oldalzsebekkel.
Na urak, ma kipróbáltam. Szóval a horányi révtől Budapest felé igen jó minőségű bicikliút van. Az Auchanhoz kivezető körforgalomnál átmegy a bal oldalra, de jó marad. A Fóti út környékéről nincs tapasztalatom, mert a Rév utcánál kimentem a Dunapartra, megnézni mi maradt a révből, visszafelé pedig lekanyarodtam a gátra. Ennek a tetején is kiváló út van, sajnos egyszer csak vége lesz, befut a susnyásba. De leágazik balra róla egy gyalogösvény - országúti bringával nem járható, de a városi (vagy újmagyarul "cross") simán elment rajta. Ez kb. 300m, utána mellékutca van, használható burkolattal. Aztán a Zsilip utcánál vége van a dalnak. Itt esetleg át lehet menni a Népszigetre és a vasúti hídon visszajönni (vagy átmenni Óbudára), de én a Váci úton a tök üres járdán jöttem be az Árpád útig (kb. 800m). Utána már van bicikliút.
Szigorúan véve a Dunakeszi Auchan-tól én már nem mennék vissza a régi kettes felé, hanem a Nádas utcán elküzdeném magam az úttesten az Íves útig, utána a Tófalva utcánál át lehet bújni a Homoktövis útra, aztán prefenciától és úticéltól függően vagy Külső Szilágyi út, vagy pedig Farkaserdő utca, Ugró Gyula sor, majd Baross utca, amit nekem anno itt javasolt valaki. A Baross legvége kezd sűrűsödni és szűkülni. Itt is van több lehetőség, lehet tovább menni a Wolfner utca felé, vagy jobbra Karolyi majd járda a Váci út Keleti oldalán, vagy balra Karolyi, és Berzeviczy, Temesváry, Dugonics. De ha megírod, hogy konkrétan hová menni, akkor én is konkrétabban tudom.
Igen, az Auchan környékére gondoltam. Meg arra, hogy a Tungsram környékén nem emlékszem semmilyen épeszű lehetőségre. Újpesten a Városkaputól viszonylag jól be lehet jutni a városba a Váci út mellett. Korábban mentem a Tatai úton is, az nem igazán nyerő. (Káposztásmegyer felől)
Egyszer kipróbáltam, milyen a Fóti útig. Azóta inkább az Óceánárok utcán megyek a Megyeri útig. Igaz, azon is vannak olyan felgyűrődések, melyek 8 bar-nál igencsak ütnek, de legalább folyamatosan lehet haladni. A Megyeri út széles, a patak után még jó is. Betorkollik a Váci útba.
Kérdés, hogy a kérdező Újpest melyik részét célozná meg. De tök mindegy. Vannak bringautak, sávok, de olyan egybefüggő verzió nem jut eszembe, ami a Szilastól mondjuk Angyalföldig, vagy Rákospalotáig elvezetne.
Próbálgatni kell. Sok jó megoldást találtam már egy kis kitartással. Akkor is jó ez a módszer, ha gyötrelmes és kötelezően használandó bringautat kell elkerülni. Így találtam már jó minőségű, kis forgalmú bringaút elkerülőt Veresegyházon és Mezőkövesden is.
A Fóti útig van kerékpárút (tűrhető minőségű), onnan mintha lenne pár méter még a Duna felőli oldalon, de az hamar járdába torkollik. Lehet, hogy jobb ötlet a Fóti úton felmenni az Attila utcáig és ott bemenni Újpest felé.
Urak, hogy lehet most Dunakesziről Újpestre jönni? A biciklis térképek szerint a régi 2-es mellett végig van bicikliút, de a Google-Streetview komoly folytonossági hiányokat mutat a bevásárló központ környékén.
Többször jöttem már arra, de eddig mindig Káposztásmegyer felé.
Nem, mert ez a közlekedésről szólna, nem pedig az ész nélküli downhillezésről éjszaka, teliholdkor. Na azt a topicot például átrakhatjátok a sportrovatba valami telihódas menet címszóval.
Sziasztok! Előre elnézést, ha nem szakszerű a kérdés, de nem vagyok egy nagy bringaszakértő.
Egy Orbea Vectorom van, 2x8-as Shimano Claris váltóval. Nem tudom hogy sikerült, de az első lánctányér (a nagyobbik biztosan, a kicsit alaposabban meg kéne nézni) némileg elhajlott, így forgás közben pár millimétert jobbra-balra mozog. Sajna épp annyit, hogy hosszas próbálkozással se nagyon tudom beállítani az első váltót úgy, hogy bizonyos fokozatokban ne súroljon bele a lánc a kör egy adott pontján. Itt természetesen nem a teljesen blőd keresztbe váltott fokozatokról beszélek, hanem a reálisan használtakról.
Lehet ezzel bármit csinálni azon túl, hogy lecserél(tet)em a lánckereket?