Der #BVB ist trotz Jobe #Bellingham Transfer an Ardon #Jashari interessiert. Doch vorher müssen zwei spieler gehen, bevor man ernst macht. Mormota nap van, már megint......
Haver azt írta, hogy a Chelsea rendesen rosszul érzi magát, ha egy játékost akit kinézett árában megvehet, alap a 1.5-2x-es kifizetett pénz náluk, szóval így már reális is lehet az a 60 milla. :)))
BVB hat nach @RNBVB-Infos auch das neue Chelsea-Angebot (50 million euros) für Jamie #Gittens abgelehnt. @Plettigoal berichtete zuerst. Schmerzgrenze liegt weiterhin bei 65 - 70 Millionen Euro. Der Engländer wird gleich wie geplant Teil der Trainingsgruppe sein und mit zur Klub-WM reisen.
Borussia Dortmund have expressed their interest in Jadon Sancho to the players representatives. Dortmund are in the process of rebuilding their attack and see Sancho as a potential number 10 option, behind Serhou Guirassy, in Niko Kovacs 3-4-2-1.
Kapott már a BVB is ilyen összegeket, azt mindig csak "gond" volt vele.
Akárkit akartak igazolni, mindenki a valós ár kb. dupláját akarta, mert tudták a klubok/menedzserek, hgoy mi a helyzet. Nem lesz egyszerü a Leverkusen helyzete.
Mindeközben a Leverkusen 140 milliót kap majd a Liverpooltól Wirtzért, meg kapott már kb. 30-at Frimpongért. Ebből azért lehet igazolgatni, bár az edzőt nagyon nehéz lesz pótolniuk.
Bellingham leigazolása mellett továbbra is le akarják igazolni azt belgát. Jashari vagy hogy hívják.
Feltétel, hogy távozzon legalább 2 játékos középről. reyna, özcan, sabitzer volt talán felhozva abban a cikkben. Ebből kéne legalább 2 távozó, hogy szabaduljon fel pénz fizetésre.
Talán mert minden szurkoló tudja, hogy ha itt +30 Mio.€ fizetsz akkor kevesebb pénz marad az igazán szükséges erősítésekre?
De ha van pénz Bellinghamre és vígan kicsengetik a többi játékosnak az árát nekem semmi problémám. Csak ne kelljen majd 2 hét múlva azt olvasni, hogy előbb el kell adnunk még 1-2 játékost, hogy újra aktívak tudjunk lenni új szerzemények terén. Vígan eltelik a nyár és 4 nap alatt kell megint megváltani a világot. Vagy majd téli szünetben.........
A játékosról kb. senki sincs teljesen meggyőződve már az elejétől fogva, hogy szó van róla.
Én csak azt nem értem mi ez a nagy felzúdulás az ár miatt. Mintha az szurkolóknak kéne fizetni. :) Az ő bajuk, ha ráfáznak, nem a miénk.
A másik dolog meg. 40 miliós kivásárlási ára volt. Az elejétől 25-30 millióról volt szó, hogy ennyibe fok kerülni. Lett helyette 30+5 a maximális bónusz.
Én is ettől tartok, hogy itt a név volt kb 20 milla, a maradék meg a játékos tudása. Szó se róla, ügyes játékos JObe, de pont a most következő idény mutatta volna meg, hogy mire is képes igazán a PL-ben. Nagyon remélem, hogy Kovac kihozza belőle amit kell és nem tettünk rossz lóra.
Biztos vagyok benne, hogy ezt a játékost nem hoztuk volna el sem ennyiért, sem 20 millióért, ha nem Bellinghamnek hívnák. Ez, akárhonnan is nézzük, gáz.
Kehl ezért a kritikáért megdolgozott, nem az égből pottyant hirtelen.
"akkor mit kaptak volna?" Pontosan ennek nem szabad befolyásolnia döntéseket, mert inkább tűnik kétségbeesésnek mint egy jól átgondolt alkunak Bellingham. Egyébként szerintem tehetséges Jobe, de ez kb 1,5x ár. Őszintén szólva ha valamelyikről akkor erről a transzferről távolról is az a remény jön le, hogy majd jó drágán eladjuk. Ami a múltban is megvolt, de legalább hiányposztra jöttek ezek a tehetségek. Így ez azért nagy luxus...... Ha Cherki elúszott, hozz oda valakit az például fontos lenne, egy védekező 6-ost, vagy belső védőt. Ehhez nem kell mindentudónak lenni, semmi mást nem kell csinálni mint a BvB mérkőzéseit nézni és látszik mi hiányzik jelenleg....
Valahogy a prioritások teljesen megkavarodtak, nem akkor kell elhozni a talentet amikor +30Mio.€ hanem 8-15 Mio.€ környékén (Svensson). Ahogy a múltban is volt és nem lesz akkor a kritika. Ez így nekemakcionizmus. Az pedig áltatába nem jó tanácsadó.
Általánossátban értem a dolgot. Olvasom a transfermarktot. Ott amit kap Kehl... A sok okos, mindent tudó...
Egyébként 2 fontos kiszemeltjük volt. Bellingham és Cherki.
Az egyik már elúszott. Nem akarták a másikat is elengedni(akkor mit kaptak volna?). Kb. 5-8 millióval fizetnek többet, mint előzőleg írtak róla. Nem olyan vészes...
"A múltkor azért volt rossz Kehl, hogy nem fizette ki Cherkiért a kért összeget. Most azért rossz, mert kifizette. :) Sehogy se jó, az ember már csak ilyen..."
Sorry, de ez elferdítése annak amiről beszélünk. Nem arról volt szó, hogy nem lehet pénzt költeni, de a mikor, és kire egy fontos tényező. Van egy angol másodligás box-to-box játékos akiért 30 Mio.€ +5 Mio.€ bónuszokat kifizetsz (+15% a továbbadási összegből) egy olyan posztra amire van legalább 2 játékosod a keretben. És van egy 4 éve a francia első bajnokságában játszó 10-es / winger játékos kb 20-25 Mio-ért akihez nincs még csak hasonló se(max Brandt).
"Szerintem is sok, kb. mindenki így gondolja. Szerintem Kehl és Ricken is. :) "-> Akkor nem kell megvenni, főleg ha nem ott nyom a cipő......
Szerintem is sok, kb. mindenki így gondolja. Szerintem Kehl és Ricken is. :)
Nem könnyü helyzet ez amúgy. A múltkor azért volt rossz Kehl, hogy nem fizette ki Cherkiért a kért összeget. Most azért rossz, mert kifizette. :) Sehogy se jó, az ember már csak ilyen...
Sokallom érte ezt a pénzt. Jude-nál mindenki tudta, hogy nagy tehetség és sorban álltak a klubok. Jobe-nál azért nem egészen ez a kiindulópont és inkább a Bellingham név dobta meg az árát. Lelkük rajta. Remélhetőleg most már a hiányposztokra is koncentrálnak.
Thomas Frank közben megy a Tottenham kispadjára. Őt nagyon szívesen láttam volna nálunk....
1.: Olyan lesz, mint Jude, vagy nagyon hasonló, ez esetben max 2 szezon, és 100 mio € bevétel - addig vélhetően nagyon nagy hasznára válik a csapatnak. Utánna a kasszának.
2.: Közelíti, modjuk 60-70%-ban azt a klasszist, amit a bátyja képvisel játékban, és mentalitásban is, de még azzal is hasznára válhat a csapatnak megbízhatóság, labdabiztosság, középszernél egy fokkal jobb játékosként - mondjuk mint Svensson? Csak más poszton? - ami azért nem rossz, nem melléfogás, viszont ebben az esetben nem is kap olyan ajánlatot, mint Jude, lehet 4-5 szezonra is tervezni vele. Azaz hosszabban, komolyabban kötődhet a csapathoz. Középpályás játékát látva, egyáltalán nem bánnám.
3.: Totál baklövés, nem válik be, ablakon kidobott zsé - ezt a verziót nem szeretnénk, de kb bármikor-bárkivel megeshet, hogy éppen Dortmundban nem érzi jól magát, nem megy, nem passzol a képbe semmiképp. Erre kevés esély van a játékáról készült összeállítások alapján, lényegében váratlan szitu lenne, egy ilyen eshetőség ritka, bár ki nem zárható, de szerintem valószínűtlen. A Championship élmezőnye, feljutói azért simán tudnak egy jó BuLi szintet fizikálisan, az ügyesebbek még játékban is ...
Ha saccolnom kéne, az elsőre adnék legtöbb esélyt, mondjuk 60-65%, hogy leköveti Jude pályafutását egy az egyben, a másodikra 25-30% (talán ez lenne mégis a jobb verzió, de nem tudom?) a harmadikra 5% talán. A játéka ebben az összeállításban sokszor nagyon hajaz a bátyó stílusára, "hosszú lába mindenhova odaér" és elég jó befejezőnek is tűnik. Én úgy érzem megér ennyit.
Állítólag megegyezett a BVB és a Sunderland, 33 millió +5 millió bónuszok, így a klubtörténet 2. legdrágább vétele lett Bellingham. Ne feledjük, egy Championship játékosról beszélünk...
Én továbbra is nagyon, de nagyon szkeptikus vagyok, remélem én nézem be.
Érdekes hsz, jót mosolyogtam rajta (az előttem szóló mérgelődésén még jobbat nevettem :)) mert minden mondatodban akad hiba, ellentmondás, vagy nagyon rosszul nézed/látod, vagy nagyon rosszul rakod össze.
1.: Off: Nemcsak 90' előtt, de a mai napig az megy nálunk amit írsz, de ennek semmi köze sincs Dortmundhoz.
On: 2.: Az eredmények és a pénzügy az két, azaz kettő! teljesen különböző dolog, amelyek együtthatója mutatja egy vezetőség alkalmasságát, és általában különböző mutatókat hoz szezon végén, kevés költekezéssel jobbat mutat a pénzügy, de ez az eredményesség rovására megy többnyire. De elég, ha az egyik, vagy másik jó, esetleg nagyon jó, akkor máris nehezen támadható a vezető.
3.: Vélhetően a döntéshozók közt sincs egyetértés, egyik ezt látja jónak, másik azt - ami nem is lenne baj, ha rendeznék a vitás kérdéseket, de éppen nem tudják, mert ahhoz váltani, változtatni kéne sokmindenen, az pedig húzódik, mert egyik oldal merev, konzervatív, nem enged, a másik nem elég határozott, nem talál "fogást"
4.: Miféle "pénzteremtés" ??? Ez csak az elmúlt tizen egy-két év dilemmája, problémája, hogy ugródeszka helyzetbe tette Watzke a klubot, ez a vitás kérdések fő oka, mennyivel fontosabb a nagy profit, mint az igazán nagy eredmények, trófeák? Mert jó, salistál téren 5-6 évente egyszer-kétszer lehet a bajorokat elkapni, de az előző 13 évben ez a két lehetőség is kudarcba fulladt, viszont az "anyagi helyzet qva jó" menekülési-magyarázkodási út megvolt ... kupákból bepottyant 2 hazai, meg pár elvesztett döntő, a CL-ben pedig két döntő, ami szintén "valami" az eredmények felmutatása terén, de tudjuk jól, némileg kevésbé "szuperprofit" villantás mellett pár nagyobb igazolás bevillantása hozhatott volna sikeresebb eredményeket - érdemben pont a "pénzteremtéssel" az égvilágon semmi probléma nincs, ellenkezőleg, viszont AZ a játék és az eredményesség rovására ment, leginkább!
5.: Nem, nem hülyék(akkor mit keresnének ott? nem egy megyekettő ládaraktár szponzorált kocsmabandából verbuvált csapatról van szó!?) akik hobbi sörözés közbeni szórakozásból foglalkoznak futballal, azok mi vagyunk! :)
Csak megérett (jó pár éve!) egy generáció + szemléletváltás, ami nemhogíy döcögősen halad, hanem falakba, korlátokba ütközik. Watzke & Co azt hiszik-vallják, hogy ami jól működött 15 éve, annak most is kell. Pedig már 10 éve sem működött jól, változik a világ, a futball, az emberek, a szemléletek, elvek, minden. Egészen másképp működnek a sikeres klubok, mint 10 éve. A teljesen megváltozott taktikák, rendszerek, stratégiák, felállások nemcsak új szemléletű edzőket, játékosokat hoztak, de más szemléletű klubmodelleket igényelnek, követelnek meg, ha sikeres csapatot szeretnénk. A BVB (mint klub) változott stílusban szép nagyokat az előző 15 évben, de ahhoz, hogy ott is tudjon maradni, ahol 10-12 éve úm. "rendszeresen" végez, ahhoz a szinthez új szemlélet, váltás, új generáció kell. Watzke és kortársai már nem az a korosztály, akik képben vannak-lesznek ezzel a szinttel, ezzel a szemlélettel.
És szerintem ennek a generációváltásnak már évek óta nagyon ideje lett volna végbemennie, de ez nem csak dortmundi kórkép, az egész német futballvezetésre igaz, akik még mindig a 14'-es VB fotelében pöffeszkedve, az Uli Hoeness féle, megszállottan a hatalmi posztjaihoz ragaszkodó vén hülyék gyülekezete, akik egymást fertőzik és támogatják-megszavazzák(!!! nem hülyék, ragaszkodnak egymáshoz, ők egy csapat, sikeresek voltak, azt hiszik, még mindig azok lehetnek - tévednek, de nem fogják fel, nem látják be, ennyi) szóval csökönyös maradiság vs határozatlan új szemléletű generáció. De az idő az utóbbiaknak dolgozik ... ;)
Ha ez a széthúzás, egymás alá és egymásnak bekavarás valamikor a módszerváltás előtti Magyarországon lenne, azt mondanám elhiszem, világos. Ott mindenki a saját pogácsáját sütögette, próbált az aktuális vezető farvizén feljebb kapaszkodni, politikai kapcsolatokat mozgósítani, lefelé taposni és felfelé nyalni. De a BVB egy piaci alapon működő vállalat, ahol el kell számolni az aktuális szezon/év végén, ahol nem lehet(ne) mellébeszélni, az eredmények és a pénzügyi beszámoló egyértelműen megmutatja ki hogyan és mennyire eredményesen végzi a dolgát. Hogy nem szavazza ki a döntéshozó testület azt/azokat, akikkel nem lehet együtt dolgozni, aki fúrja és nem akarja a sikereket, aki inkább a sikertelenségben érdekelt ha ezzel valakinek a bukását okozhatja? Hogy működhet így egy cég, ami pénzteremtésre van kitalálva? A döntéshozó testületben is mindenki hülye?
Az csak az álca, az álarc, ami mögé el lehet bújni. Hogy alatta mi van, annak csak a hatásait láttuk, de abból elég rendesen lejött mostanában, hogy baromi nagy gáz van a vezetőségben. Ide lehet sorolni a töketlenkedést, a komolytalanságot, amit írnak, mert bizony jogos. Széthúzás a harmadik "vádpont" - erről is szó volt többször itt is, és ennyi éppen elég is, hiszen egy olyan vezetés, amelyik komolytalan (Watzke - "semmi probléma, ha 1-2 évig nincs CL") töketlen (Kehl beígér, megkeres, azután mese habbal, amit-akit ígért --> mondjuk ezen része a dolgoknak fakadhat a széthúzásból, hiszen megtorpedózhatta "valaki" az ötleteit, terveit, neveit, és dafke keresztbe tesz neki, leszarva hogy közben a klub-csapat-szurkolók is rácsesznek /?/ ...) és nem összedolgozik, hanem éppen ellenkezőleg, hát az még az ezeréves táltosok szerint is nagyon rossz ómen. Ki fog ebből keveredni ősztől-augusztustól a klub? Remélni lehet csak, többet nem nagyon tehetünk.
Datsyuk: ""hoztuk volna tavaly nyáron (15-20 Mio.€). Akkor Sahin nem akarta""
Legalábbis ez volt kommunikálva a klub részéről - de hogy valójában kicsoda, és miért nem akarta, az top secret marad, szerintem. Sahinnak pont szava sem lehetett igazolások téren semmi, ahogy előtte vagy 4 (5?) BVB trénernek szintén nem, talán-talán kb a Klopp-Tuchel párosnak még kevéske, de utána a vezetőség dönthetett csakis és kizárólag, kik jönnek-mennek.
Laci: "egy nullkilométeres, soha sehol nem bizonyított edzőről van szó.""
Terzic után (aki szintén "zenész") azt hitték "fent" hogy úgy is megy minden magától tovább, pont egy olyan figura kellett a "képbe" mint Nuri. Nem kér, nem költ, csinálja ahogy fentről diktálnak. Költséghatékony kezdő edző, nem fog követelőzni, veszekedni(TT?) - örül, hogy a tojáshéjjal hátsóján ülhet egy 3X CL döntős padján, és "jól" viselkedik felfelé, de nagyon jól ... megtörtént, qva nagy bukás lett a vége, és utolsó pillanatban helyrerántotta a szezont a "dicső" vezetőség egy mesteri Kovac vágással, most ismét szupi minden, tombol az Echteliebe (ápol és eltakar) és csak néhány odafigyelő, kritikusabb szrurkolónak tűnik fel, mekkkora saját fasságból elkövetett kudarcnak könyvelhető el a Cherki saga is ... ezért félek-tartok cseppet én is az előttem írókhoz hasonlóan a nyári "fogásoktól" - a nagy halakra sansz nincs, az ígéretes vagy nemesebb halakat eltöketlenked(het)ik, megint pottyan valami nyeszlett sneci, vagy béka, esetleg lukas bakancs ... mert még mindig nagyon ott van a pakliban, hogy nincs "rend" odafent.