Így van, hívja vissza és (mindenki más is) tanulja meg, hogy a klímatisztítót addig nem engedjük el amíg NÉHÁNY LITER vizet ki nem csurgat akadálytalanul a cseppcsövön.
Szerintem ne szedje szét, sokat úgysem fog látni.
FÚJNI pedig hogyan?
Inkább SZIPPANTANI mondjuk egy vizes porszívóval. De simával is simán megoldható.
De kezdetnek a drótos piszkálás kívülről a legjobb. Esetleg onnan kicsiket tüdővel belefújkálva megmozgatni a dugót.
Kellemetlen mikor megindul és lassú az ember, de olyan mint a normaflor, tiszta bio.
Amúgy nem űrtechnológia, nézd meg a youtubeon hogy kell leszedni a burkolatát és zseblámpázd meg mi történik. Valószínűleg az elvezető csőben van valami (pók, szösz, stb) ami miatt nem folyik le olyan könnyen a víz vagy valamit elmozdítottak a karbantartásnál ha az most volt.
Olyan is van hogy darázs költözik kívülről a csőbe.
Egy tálca, ami a hőcserélő alatt van és a lefolyócső felé lejt. Meg fogod találni valószínűleg.
Ha van lehetőséged kimosatni a csövet (vagy kifúvatni) kifelé az a legjobb, kiviszi belőle a szutykot.
Samsung Jungfrau ( már nem garanciális) klimám évek óta szépen megy, tisztítás minden nyár előtt megvolt. Ma kapcsoltam be idén először és miután kikapcsoltam észrevettem, hogy a beltéri csöpög. Nem folyik csak cseppen. A fal felőli része jobb oldalon alul. Talán beköltözött oda valami. A külső vízelvezetésnél is csepeg az nyilván normális.
Némi kézügyességgel tudom vajon orvosolni vagy mindenképpen szerelő kell?
17 éves klímaberendezés - még akkor is, ha Panasonic - nagyjából az életciklusának a vége felé jár. Tényleg érdemes elgondolkodni, hogy minimum 50-60 ezer forintot érdemes-e rákölteni, úgy, hogy lehet, hogy egy-két szezonon belül végleg megadja magát.
Megoldatom. És a klímás kiválasztásakor igyekszem olyan szakember felé orientálódni -átküldjem a jelentését?- akinek a csemegepultban használatosnál valamivel nagyobb szókincse van.
Nem ismerem, mert nem foglalkozom autóklímával.A klíma rendszerekből több féle létezik, az autók a külső hajtás miatt fél hermetikus rendszerűek. (még újabbak, elektromos autó meg zárt. )
De: a kérdéses hűtőközeg 1 összetevős, ergo rátölthető, cserélni meg csak a jó bevétel miatt mondják.
OK. Elég világos,hogy valami bepöccetett,talán,hogy azt írtam,hogy szerelőt sosem látott? Mindegy is, a Te dolgod. Ja,a szimptóma szó értelmezése bizonyos műveltségi szint felett azért nem szokott gondot okozni. Szép napot Neked!
Ha már erre jársz gyors kérdés: R1234yf klímagázra tényleg igaz, hogy olyan kicsi molekulája, hogy átdiffundál mindenen, autó esetén 2-3 évente lehet cserélni, merthogy rátölteni sem szabad?
Üdv! Lenne egy kérdésem,hátha meg tudja válaszolni valalki.
17 éves Panasonic -inverteres,légtisztítós- klímám először romlott el. Szimptóma: bekapcsolás után a kompresszor lassan felpörög,a kültéri ventillátora viszont csak vánszorog. A beltéri elkezdi nyomni a hideg levegőt (összakötő csövek hidegek) majd 3 perc múlva a kültéri lekapcsol. Szerelő még nem látta, gáztöltés nem történt, magam tisztitottam. Érdemes vele foglalkoznom, be lehet ennyiből határolni,hogy mi lehet a hiba és hogy gazdaságosan javítható-e?
nekem ketto van, az egyik mar eleve csapagyas hangon forgatta a mokuskereket rogton a felszereles utan, , de meg jo most is 4 evre ra, a masik viszont teljesen kussban van.. Telen futesnel eleg sokat kiall, de szerintem vallalhatoak.. Mondjuk nem voltak olcsoak akkor meg valami 230 ezer volt, ha jol emlekszem