Én ezt nem tapasztalom, most is illatos a kert, a kányabangita virágzik, messziről érezni, a fosóka is nagyon illatos volt, mikor virágzott. Illatos rózsáink is vannak.
Mikor covidosak voltunk, 1-2 hónapra eltűntek a szagok, szerencsére aztán visszajöttek. Akkor nem csak az illatok tűntek el, pl. a szarszagot se éreztem, ami nem tűnik nagy veszteségnek, de mégis az, mert a kertben könnyebb belelépni.
Olyan még létezik, illatos rózsa?…ebben az elfuserált világban lassan semminek nincs illata. Az akác most virágzik, semmi illat, spiria, semmi, az orgonának nyomokban volt valami, a szomszédban a fagyaltól a feleségemnek megfájdul a feje, na annak még van illata.
Paradicsom és paprikapalánták (napközben kint vannak):
Egyebek az üvegházban:
Római saláta:
A magaságyás szélén a tavasszal vetettek vannak, középen a virágzó galambbegy saláta között néhány áttelelt, ezeket sürgősen ki kell enni, hogy az ágyás közepén elférjenek a paradicsomok.
Nekünk is van még 2 kanadai sütőtökünk, de már nincs bennünk lelkesedés irányukba, így az előző héten vásároltam pár narancsot, és egyet narancsos sütőtökdzsemnek el is készítettem, lehet ennek a kettőnek is hasonló sorsa lesz. Nem tudom már mikor, talán 1-2 éve olvastam, hogy melegben kell tárolni a tököt, ha ezt régen tudom, akkor nem rohadt volna meg januárra százas nagyságrendben. Ugyanis régen a kamrában, és fagyokig meg a garázsban tároltuk, és januárra már mind pöttyösödött, és rohadt. Amióta elköltöztünk, nincs ilyen célra melléképület, így az a 2o-3o darab tök bekényszerült a lakásban található spejzbe, ahol 15-18 fok között van a hőmérséklet, és vígan elvannak egy-egy kis méretű műanyag ládában.
Tavaly ősszel akartam adni az unokatesómnak, és azt mondta nem kell, mert még tavalyelőtti van neki. Ő a kazánházban tárolja. Mondjuk, kíváncsi lennék, hogy egy egyéves töknek milyen íze lehet?
Az este kaptam Május királya saláta palántákat, ma kora reggel el is ültettem, de nem tudom lesz-e belőle valami, érdemes egyáltalán locsolni, nem fog rögtön magszárba menni ha jön a meleg? Valaki szokott ilyenkor még palántázni nem folyton ültethető salátát?
Tegnap 4 fok, ma 13, holnap 2, azután 4, most meg a gombáknak kedvező szemergős, hideg sz.rság. Remélem ahogy évről-évre lenni szokott, cseresznye érésre is ez lesz, hagy rohadjon minden. A hócipő tele van ezzel a szemét időjárással.
8-10 fokos kamrában télen. Amint enyhül az idő, nyitva az ablak éjszaka. Ilyenkor is. A Kanadai bírja tovább is, csak most elfogyott. Más fajta előbb elfogy, nem tudom meddig állnának el.